Ja czytałem i oglądałem jego wypowiedzi gdy był posłem w latach 1991-1993 i wypowiadał się rzeczowo i konstruktywnie , w porównaniu z większością innych posłów wypada świetnie. Natomiast wiek robi swoje i przez te lata zraził się do demokracji i mediów (do mediów moim zdaniem słusznie) , jest też trochę bardziej nerwowy niż kiedyś , mimo to myślę że działał by na stanowisku prezydenta dobrze - zna języki , kłopot to wada wymowy ale z tym można sobie poradzić. A co do świrowania na arenie międzynarodowej - na pewno będzie działał zgodnie z prawem i konwencjami bo jest legalistą , a także uznaję "politykę realną" w kontaktach zagranicznych czyli chcę aby działano nie ze względu na sentymenty , ale ze względu na dobro kraju (dlatego uważa że można współpracować z Rosją , a z drugiej strony z Niemcami także)
Z drugiej strony najważniejsze stanowiska w niektórych krajach pełnią bardziej kontrowersyjni ludzie np. Silvio Berlusconi , więc jakiś wielki szok dla świata by to nie był.
Gdyby nie to że jest radykałem w swoich poglądach i to że czasem powie coś dziwnego żeby bardziej zobrazować problem to wygrałby te wybory.
Ale nie jest źle Polska nie ma broni atomowej także "czerwonego guzika" nie naciśnie w razie zwycięstwa
Choć patrząc na to zdjęcie nie zdziwiłbym się gdy był skłonny to zrobić
http://i.wp.pl/a/f/jpeg/23250/korwin550.jpeg A co do innych kandydatów - Morawiecki jest uczciwym człowiekiem ale niestety nie ma programu -gdyby prezydent był tylko funkcją reprezentacyjną to mógłbym na niego zagłosować , ale niestety jego pomysły to powrót do PRL , w gospodarce zwłaszcza.
Żałuję że nie oglądałem debat Morawiecki , Lepper , Ziętek - bo to trzy osoby które zawsze poprawiają mi humor swoim wypowiedziami ale podobno najlepiej wypadł Ziętek.