Autor Wątek: Polityka  (Przeczytany 436358 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bluebird

• Garden Of Eden
  • Na zdjęciu nie jest Magda Gessler, tylko R. Baggio
  • Respect: +971
Odp: Polityka
« Odpowiedź #2475 dnia: Dzisiaj o 10:37:06 am »
+1
Na 100% jeszcze nie podjąłem decyzji czy pójdę na drugą turę, ale na dzień wczorajszy to Trzaskowski, bardziej zabiegał o to, żeby ludzie głosujący na Mentzena czy Brauna zagłowali na Nawrockiego niż sam Nawrocki, poprzez poruszenie kwestii dotyczącej aborcji tak jakby nierozumiał czyj elektorat może zdecydować o wygranej i jakie poglądy ma w tej kwestii ten elektorat. Ja wolałbym, żeby to sam Nawrocki zabiegał o wyborców Brauna do których należę czy Mentzena. Na Trzaskowskiego na pewno nie zagłosuje, do Nawrockiego też ciężko mi się przekonać ale nie mówię nie.
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 10:39:31 am wysłana przez Bluebird »

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3548
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #2476 dnia: Dzisiaj o 12:06:34 pm »
0
No, mocne zaakcentowanie kwestii aborcji mogło być strategicznym błędem ze strony Trzaskowskiego, zwłaszcza jeśli spojrzymy na to, jak wyglądała pierwsza piątka kanydatów z największym poparciem. Nie wiem, czy dla zrobił to dla wyraźnego rozróżnienia od Nawrockiego, czy dlatego, że ta sprawa jest dla niego tak ważna.
Podobnie zresztą na kwestii podejścia do aborcji, choć jest zupełnie inne, wyłożył się Mentzen, który, gdyby sprawy nie ruszał, albo zbagatelizował być może otarłby się o drugą turę.
Ze strony Nawrockiego śmiechowe było podejście typu - Nie mam nad sobą żadnego prezesa, natomiast świetnym posunięciem było prawie natychmiastowe zwrócenie się do doktora Mentzena. Mentzen mile połechtany publicznym nazwaniem doktorem z pewnością spojrzy teraz na kandydaturę  Nawrockiego przychylniej, inna sprawa, że w sumie i tak nie ma wyjścia, bo nie sądzę, żeby ktokolwiek z wyborców Konfederacji poparł Trzaskowskiego. Tak naprawdę sprawa rozbija się tylko o to, czy Mentzen udzieli ( a może już udzielił? ) oficjalnego poparcia Nawrockiemu, czy nie.
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Wojo

• Atittude
  • fade away
  • Respect: +203
« Odpowiedź #2477 dnia: Dzisiaj o 04:37:55 pm »
+2
Wiem, że każdy żyje w swojej bańce ale żeby Braun miał taki wynik... ja prd.

Tak wiem, jestem zaściankiem, nieukiem, prostakiem za głupim na demokrację…
… a ja tylko zagłosowałem.

Offline Douger

• Garden Of Eden
  • Dżentelmenel
  • Respect: +1275
« Odpowiedź #2478 dnia: Dzisiaj o 09:09:13 pm »
0
Trzaskowski to poniósł porażkę w tym wyborach na poziomie Hołowni. Gość jest tyle lat prezydentem stolicy, drugi raz kandyduje i zdobył tyle głosów co jakiś nołnejm, którego pół roku temu znał co najwyżej Jerzy Z.

No i można zaobserwować to o czym pisałem jakiś czas temu. Duopol PiS PO powoli się kończy.
http://drwale.blogspot.com/

Powyższy komentarz ma formę żartobliwą. Proszę nie brać go na poważnie.