Reżimowa TV - program Południk Wildsteina z dnia 10.06.2017 r.
cały materiał dostępny ->
https://vod.tvp.pl/video/poludnik-wildsteina,10062017,30874364chcąc nie chcąc włączyłem owego pana, który jak mniemam murem stanie za obecną władzą.
Słuchając tego co mówiono, a akurat było o katastrofie smoleńskiej - rzecz która dzieli nasz naród jak PiS - na lepszych i gorszych - rozwaliła mnie kwestia zdań końcowych.
Otóż prof. Piotr Witakowski, twórca konferencji smoleńskiej, po licznych wywodach i tezach wraz z prowadzącym nagle twierdzą, iż zamach który został przeprowadzony w Smoleńsku to jednak nie zamach ale w sumie zamach, a prezydent zginął w domyśle został zabity.
A badania jakie przeprowadzono przy prezentacji ostatnio filmu z przebiegu katastrofy która to dumnie emitowała TVP , iż eksperymenty pokazane w tym filmie które były przedstawiane jako "twarde dowody" komisji smoleńskiej - nagle okazują się hipotezą bez pokrycia.
Podobała mi się wypowiedź pana Andrzej Stankiewicz z onet.pl cytuję: "...powiedzieliście 40 milionom Polaków, że prezydent został zabity w zamachu , pan mi mówi, że to jest pytanie ?" chodzi o słynną bombę termobaryczną która miała eksplodować w samolocie.
Pan Wildstein nie wiem czy ślepo wierzy w obecny rząd, czy boi się o utratę stanowiska - ale moim zdaniem jest to
polityczna decyzja obecnej władzy by odejść od tego co nazwane jest katastrofą - uważam, iż ekshumacje, wyjaśniania przez 7 lat na każdej miesięcznicy z wykrzykiwaniem przez obecnie rządzących "jesteśmy coraz bliżej rozwiązania, wyjaśnienia katastrofy" - powoli się wypala.... nie ma dowodów na potwierdzenie tezy zamachu.
choć podobno znalazł się świadek - Rosjanin który 7 lat czekał aż go znajdą? Chłopina podobno mieszkał blisko lotniska i widział wszystko co sie działo.... przypadek?