W każdym przemówieniu o nim mówi, mało kiedy wspomni o projekcie PO. I mało kiedy odpowiadał na zadane pytania, zamiast odpowiadać to dalej atakował i na tym własnie polega ich kampania wyborcza od 2 lat.
Nie wiem,czy zauważyłeś,ale od dwóch lat PiS robi wszystko,żeby zmarginalizować PO. Niezależnie o czym mówią PiSowcy zaczynają lub kończą podobnie do słów Katona,tyle,że Katon mówił o Kartaginie,a Kaczyńscy o Tusku. Świadczy już o tym pierwsza debata z Kwaśniewskim i traktowanie Tuska,jak pachołka,z którym nie warto rozmawiać. A już słowa o tym,że to Tusk wprowadził chamstwo do polityki w świetle koalicji PiS-u z "warchołem" to totalna manipulacja. I jeszcze jedno,co niby miały znaczyć słowa,że jeśli wyborów nie wygra PiS,to będzie nowy 13 grudnia? Prawem i sprawiedliwością mi te słowa nie pachną.
Gdzie ta kultura,gdzie to prawo,gdzie ta sprawiedliwość?
Są w Polsce ważniejsze rzeczy,niż rozliczanie wszystkich za wszystko.
Co będzie,gdy Kaczyńskim zabraknie wrogów?
Wprowadzenie Leppera do rządu i kłamstwa Kaczyńskich pogrzebały jak dla mnie tę partię.
Propaganda sukcesu nie oznacza jeszcze sukcesu.
Merytorycznie Tusk był wczoraj lepszy. Zgadza się,nie mówił zbyt wiele o programie,ale taka była już formuła debaty. Poza tym musiał odpowiedzieć na zarzuty,więc czasu rzecz jasna brakowało.
Krelke: Jesteś zwolennikiem LiD-u,więc tym bardziej jestem ciekaw,jak wyglądała debata z Twojej perspektywy.
Co do PiS-u - nie twierdzę,że wszystko,co robią,zrobili i niestety prawdopodobnie będą robić jest złe.Ale jest mnóstwo rzeczy,które mogli zrobić już teraz,a nie zrobili nic w tym kierunku. Zamiast tego jest walka z "układem". Ta walka z "Układem" jeszcze trochę potrwa,zwłaszcza,że w "Układzie" pojawia się coraz więcej ludzi,tylko z tego powodu,że nie odpowiada im polityka PiSu. Cóż,na kogoś trza zwalić winę,a wróg zawsze się znajdzie : cyklista,homoseksualista,czy o zgrozo Tusk
A Państwu i Socjalizmowi poparcie niestety nie spada jakoś...
Cóż, jak mówi bożyszcze PiSu poseł "bulterier" : "Ciemny lud to kupi".
"Gazeta Wyborcza": PiS - 38 proc., PO - 33 proc. - oto najnowsze wyniki codziennego sondażu gazety. "Dziennik" w swoim sondażu daje PO 6 procent przewagi (39 proc.) nad PiS (33 proc.
http://wiadomosci.onet.pl/wybory2007/1623006,news.html