Nie idąc zgadzamy się,żeby inni decydowali za nas o nas.
Jasne,ciężko wybrać ludzi,którzy odpowiadają nam w 100 %,ale lepiej wybrać tych,którzy odpowiadają nam w 51
niż nie iść i dać zwyciężyć tym,którzy nie odpowiadają nam w 80 % Jeśli nie macie na kogo głosować idźcie głosować przeciw komuś.
Przeciw miernocie i zaściankowi,przeciw ogłupianiu i tworzeniu sztucznego zagrożenia,przeciw fałszowaniu rzeczywistości,przeciw.
Twój sprzeciw ma znaczenie.
Brałem udział w każdych wyborach. Nie w każdych wygrywali moi kandydaci,ale ktokolwiek wygrał był i będzie przeze mnie obserwowany i to nie tylko w okresie wyborczym,gdy jedni obiecują,że na wierzbie wyrosną gruszki,inni 100 milionów,a jeszcze inni 3 miliony mieszkań,gdy z kolei inni,że nie będzie niczego
Polityka może mnie nudzić,wkurzać,ale na pewno dotyczy. Tak samo,jak każdego z nas,czy tego chcemy,czy nie.
Jeśli my nie wybierzemy inni wybiorą za nas. Nie koniecznie mądrzejsi,nie koniecznie bardziej zaangażowani. Chcemy tego?
Ja nie.
Dlatego wybieram,dlatego zachęcam niezależnie od tego,jakie macie poglądy.
Mamy prawo głosu.
Zbyt wielu ludzi cierpiało za to prześladowania,zbyt wielu ludzi ginęło,byśmy z tego prawa nie skorzystali.
Jeśli nie widzicie powodu by głosować zróbcie to dla tych,którzy walczyli o to,by wybory cokolwiek znaczyły,którzy płacili za to własnym życiem.
Dla tych,którzy mieli odwagę powiedzieć nie.
Czy dziś siedząc wygodnie przed tv macie choć cień tej odwagi?
Wierzę,że tak.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Na 12 dni przed wyborami PO (36 proc.) wyprzedziła PiS (35 proc.) i wróciła na pierwsze miejsce w codziennym sondażu "Gazety".
Z dzisiejszego sondażu wynika też, że do Sejmu wchodzą jeszcze LiD (15 proc.) i PSL (6 proc.) Progu wyborczego nie przekraczają LPR i Samoobrona (po 3 proc.) - informuje "Gazeta Wyborcza".