Ankieta

Na kogo zagłosujesz w wyborach parlamentarnych 15 października?

Prawo i Sprawiedliwość
0 (0%)
Koalicja Obywatelska
4 (33.3%)
Trzecia Droga (PSL + Hołownia)
1 (8.3%)
Lewica
0 (0%)
Konfederacja
5 (41.7%)
Inna partia
1 (8.3%)
Nie pójdę na wybory
1 (8.3%)
Oddam nieważny głos
0 (0%)

Głosów w sumie: 12

Głosowanie skończone: Października 15, 2023, 01:30:16 pm

Autor Wątek: Polityka  (Przeczytany 428259 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1543
Polityka
« Odpowiedź #195 dnia: Kwietnia 16, 2007, 07:33:54 pm »
0
Jak dla mnie postawienie uczniowi jedynki tylko za to, że nie nosi on mundurka, to jakaś paranoja. Albo się mylę, albo oceny służą do określenia wiedzy ucznia i jakiś tam zdolności, a nie do "nagradzania" za brak mundurka. Moje osobiste zdanie na temat mundurków jest takie, że panu Romanowi troszkę się nudzi, bo wymyśla takie pomysły jak choćby ten.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 16, 2007, 07:34:29 pm wysłana przez Hubik »

Offline Brokenwings

• Zasłużeni
  • One In A Million
  • Respect: +10
Polityka
« Odpowiedź #196 dnia: Kwietnia 16, 2007, 08:26:02 pm »
0
Generalnie,jeśli chodzi o mundurki to byłabym "za",gdyby to faktycznie byly mundurki a nie to coś ,co nam przedstawiono.

Offline chevantonGNR

• Atittude
  • Respect: +1
Polityka
« Odpowiedź #197 dnia: Kwietnia 16, 2007, 09:00:57 pm »
0
kurde jak dyrektor w mojej szkole postanowi że mamy chodzić w mundurkach to sie wkurze, bo zostanie mi ostatni rok liceum a całą swoją edukacje nie chodziłem w tym, a teraz na koniec szkoły mam w tym chodzić??bezsensu, powinni wprowadzić od 1 klasy

Nie chce w tym chodzić!!!

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
Polityka
« Odpowiedź #198 dnia: Kwietnia 16, 2007, 09:07:22 pm »
0
A to również licealistów dotyczy?  

Offline slash145

• Atittude
Polityka
« Odpowiedź #199 dnia: Kwietnia 16, 2007, 09:09:46 pm »
0
Licealistów chyba tylko wtedy, kiedy dyrektor szkoły o tym zadecyduje. Tak to tylko podstawówka i gimnazjum :D Na szczęście się już nie załapię :D, chyba, że dyrektor liceum zafunduje nam tę "atrakcję"...
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 16, 2007, 09:10:23 pm wysłana przez slash145 »
"Gdy cię mają wieszać, poproś o szklankę wody. Nigdy nie wiadomo, co się wydarzy, zanim przyniosą. " - Andrzej Sapkowski

Offline chevantonGNR

• Atittude
Polityka
« Odpowiedź #200 dnia: Kwietnia 16, 2007, 09:10:03 pm »
0
dokładnie to nie wiem ale w jednym liceum już podobno wprowadzili od nowego roku mundurki, to wszystko zależy od dyrektora.

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
Polityka
« Odpowiedź #201 dnia: Kwietnia 16, 2007, 09:14:43 pm »
0
Licealistów chyba tylko wtedy, kiedy dyrektor szkoły o tym zadecyduje. Tak to tylko podstawówka i gimnazjum
No właśnie tak mi się zdawało. ChevantonGNR - nie masz wyjścia - kup dyrektorowi jakiegoś Johnny Walkera i módl się aby nie był zwolennikiem Giertycha i LPR.  ;)  

Offline Nope

• Byli moderatorzy/newsmani
  • One In A Million
  • we're all mad here
  • Respect: +32
Polityka
« Odpowiedź #202 dnia: Kwietnia 16, 2007, 09:46:30 pm »
0
mój dyrcio na szczęście jest rozumnym człekiem i uznał że mundurki niepotrzebne, i wprowadzi je tylko wtedy jeśli przyjdzie odgórny nakaz, inaczej nie :D

Offline Shivel

• Atittude
  • Respect: +11
Polityka
« Odpowiedź #203 dnia: Kwietnia 16, 2007, 10:16:04 pm »
0
"Jednolite stroje szkolne będą obowiązywać w szkołach podstawowych i w gimnazjach, natomiast w szkołach ponadgimnazjalnych o wprowadzeniu mundurków może zdecydować dyrektor placówki po zasięgnięciu opinii rady rodziców – zdecydował Sejm przyjmując poprawkę Senatu do nowelizacji ustawy o systemie oświaty." - info tutaj

Właściwie to trudno mi się wypowiedzieć na ten temat. Z jednej strony uważam, że każdy powinien ubierać się tak, jak sam chce, ale z drugiej - niektóre osoby chyba nie wiedzą, co powinno zakładać się do szkoły (przykład: głębokie dekolty, gołe brzuchy itp). Osobiście nie chciałabym nosić mundurka i również cieszę się, że "się nie załapię", jednak są chwile, kiedy w szkole zastanawiam się, czy naprawdę znalazłam się w dobrym miejscu. Często to, co widzę na korytarzu przypomina rewię mody albo dyskotekę. Niestety, ale spotkałam się też z przypadkiem, że pewna osoba została wyśmiana, bo kupiła ubranie na Stadionie Dziesięciolecia, a nie w Orsay'u czy Reserved... W takich przypadkach jestem zdecydowanie za mundurkami!
Jednak czy ktoś z nas chciałby, aby nie pozostawiono mu żadnego wyboru? Uczniowie nie mają nic do powiedzenia, o wszystkim decydują dyrekcja i rodzice. Osobiście nie chciałabym, aby ktoś zadecydował o tym, co mam nosić na codzień. To powinna być indywidualna decyzja każdego z nas.
Ciężko mi powiedzieć, jakie jest najlepsze wyjście z tej sytuacji. Mundurki zawsze będą miały zagorzałych zwolenników, jak i przeciwników i trudno jest jednoznacznie określić, którzy z nich mają rację.

Offline krelke

• Szara Eminecja | Wodopój
  • Administrator
  • Scraped
  • !!! GN'R: Don't you try to stop us now !!!
  • Respect: +250
    • Tomasz Krela
Polityka
« Odpowiedź #204 dnia: Kwietnia 16, 2007, 10:33:47 pm »
0
Mundurką NIE :P a tak btw. pomyście jak to rozporządzenie ruszy dzwignię polskiej gospodarki... przemysł włókienniczy itp rozkwitnie na nowo.. dla mnie to jest typowe xerowanie pomyslu w rzeczywistość nie odpowiednia do niego... ale tu temat o polityce bo mundurki bardziej do topicu o przemocy w gim pasuje...

Jak sądzicie pęknięcie w wodzowskim modelu rządzenia PiSem pogłębi się czy może jakoś to załataja... lub jak przypuszczam bedzie sie ta i temu podobne sytuacje powtarzały i będą one "łatane" do wyborów...

Offline Nope

• Byli moderatorzy/newsmani
  • One In A Million
  • we're all mad here
  • Respect: +32
Polityka
« Odpowiedź #205 dnia: Kwietnia 16, 2007, 10:36:36 pm »
0
jak mówisz, będą je łatać, na tyle tylko by utrzymać sie u władzy, z ciągle pogarszającym sie rządzeniem... i tak do  wyborów, które miejmy nadzieje przegrają wysoko...  

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
Polityka
« Odpowiedź #206 dnia: Kwietnia 16, 2007, 10:37:51 pm »
0
Jak sądzicie pęknięcie w wodzowskim modelu rządzenia PiSem pogłębi się czy może jakoś to załataja... lub jak przypuszczam bedzie sie ta i temu podobne sytuacje powtarzały i będą one "łatane" do wyborów...
Szczerze mówiąc wolałbym aby to był jakiś początek końca, ale znając życie załatają tą dziurę. Choć jestem ciekaw czy rzeczywiście jest "lista Jurka", na której są kolejni posłowie, którzy chcą odejść z PiS-u. Tak czy siak, chyba powoli niektórzy mają dość zgadzania się i podporządkowywania we wszystkim Jarosławowi K.  

Offline krelke

• Szara Eminecja | Wodopój
  • Administrator
  • Scraped
  • !!! GN'R: Don't you try to stop us now !!!
  • Respect: +250
    • Tomasz Krela
Polityka
« Odpowiedź #207 dnia: Kwietnia 16, 2007, 10:59:52 pm »
0
Tą liste każdy może zrobić wystarczy pozbierać dane posłów podpisanych pod danym projektem zmiany w Konstytucji +/- to jak kto głosował... i już mamy liste :P jak komuś się nudzi może zrobić swoją autorską wersje ;)

Offline Roxy

• Better
  • ?
  • Respect: +4
Polityka
« Odpowiedź #208 dnia: Kwietnia 17, 2007, 08:13:33 am »
0
Pan Premier chyba próbował załatać tę dziurę, ale coś mu nie wyszło. Widocznie nie ma daru przekonywania, albo z Marszałka Jurka twarda sztuka :D tak czy inaczej PiS-owcy mają problem. Każda osoba, która odchodzi z partii automatycznie staje się dla niej niewygodną. Z wieelkim zainteresowaniem będę przyglądać się rozwojowi sytuacji :D

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
Odp: Polityka
« Odpowiedź #209 dnia: Kwietnia 25, 2007, 05:33:51 pm »
0
Słyszeliście o samobójstwie posłanki Bildy? Ścigało ją ABW i gdy przyszli do jej domu, posłanka poszła do toalety, a tam strzeliła sobie w klatkę piersiową. Więcej http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4087431.html