Wiecie co mnie wkurza? wkurza mnie gadanie, że okres PRL to był okresem propagandy sukcesu. A teraz niby co robi obecna władza? Propagandę sukcesu właśnie.
PO wymyśliło billboardy , że PiS wziął miliony - co jest prawdą, PiS daje odwet - że całą kasa złodziei została przekazana na dzieci. Pytam się - dajcie dowody!
Czy wg obecnej władzy każdy obywatel to złodziej? No nie każdy, bo rzesze PiS nie. Im się po prostu należy.
Ale wracając do propagandy sukcesu - pamiętacie nagłośnione wystąpienie ojca Mateusza w Sandomierzu ? (nie mylić z serialem). Otóż ojciec Mateusz mówił wszystko to, co ciemna masa chciała usłyszeć, że obecny rząd jest najlepszy, że cały czas trwała do tej pory komuna (osobiście uważam, że okres PRL nie był okresem komuny - tylko socjalizmu - a to różnica zasadnicza), że 500+ uratowało naród, że mamy kasy jak lodu z VATu.
To ja się pytam - jako rodzic - czemu nie zmiejszycie VAT z 23 % na 7 % na artykuły dla dzieci ???
Ale wracając do ojca Mateusza. Sandomierz, ojciec Mateusz dotarł pieszo na Rynek z Pałacu Biskupiego. Powitały go okrzyki "Mateusz, Mateusz"! (
Dziennik Zachodni - Krajowa Konwencja Prawa i Sprawiedliwości w niedzielę na Rynku w Sandomierzu. Przyjechał premier Mateusz Morawiecki, 20.08.2018).
Tylko niewielu pisze, że nie wpuszczano nikogo kto nie jest członkiem i wyznawcą PiS. O tym, że członów PiS zawożono do Sandomierza by zrobić tłum - o tym pisze min. Wyborcza Kielce w artykule:
Za wycieczkę MPK zapłaciło PiS. Zwiedzali Sandomierz i słuchali premiera.
Dlatego ojciec Mateusz mógł gadać co tam się wyuczył z kartki od prezesa. Nikt mu nie przeszkadzał, bo taki był cel partii. Pokazać w publiczej tv, że naród z partią a partia z narodem.
Przypomina to niestety okres słusznie miniony - ale jak ma nie przypominać, skoro ci sami ludzie wciąż kreują polską politykę tylko u innym możnowładców.