Ankieta

Na kogo zagłosujesz w wyborach parlamentarnych 15 października?

Prawo i Sprawiedliwość
0 (0%)
Koalicja Obywatelska
4 (33.3%)
Trzecia Droga (PSL + Hołownia)
1 (8.3%)
Lewica
0 (0%)
Konfederacja
5 (41.7%)
Inna partia
1 (8.3%)
Nie pójdę na wybory
1 (8.3%)
Oddam nieważny głos
0 (0%)

Głosów w sumie: 12

Głosowanie skończone: Października 15, 2023, 01:30:16 pm

Autor Wątek: Polityka  (Przeczytany 427186 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Slash69

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: +1
    • http://
Polityka
« Odpowiedź #120 dnia: Października 19, 2006, 03:12:32 pm »
0
Chuligan według wzorca ministra Giertycha
LPR już wie, przed kim zamknąć szkoły. W najnowszej reklamówce wyborczej pokazuje, że typowy opryszek nosi kolczyki, długie włosy i czarne stroje
Liga chce zyskać głosy w wyborach samorządowych, propagując walkę ze szkolnymi chuliganami. W najnowszym spocie reklamowym pokazuje, jak będzie rozprawiać się z bandziorami. Zła młodzież w filmie to ci, którzy ubierają się jak fani muzyki metalowej. Ćwieki, kolczyki, koszulki z trupimi czaszkami. Co na to pedagodzy? Uważają, że film jest zbyt powierzchowny i krzywdzący młodzież. - Łobuzy nie wyróżniają się wyglądem spośród innych dzieci - mówi Małgorzata Kozikowska, wicedyrektor I LO im. B. Limanowskiego w Warszawie. - W tej chwili wygląd o niczym nie świadczy, nawet gdy młodzież ma kolorowe włosy, tatuaż czy dres. Co więcej, właśnie te najmniej rzucające się w oczy osoby sprawiają najwięcej problemów.

http://serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3692116.html
Porzuć to całe gówno i choć k*rwa zabawić się !!!

Offline Roxy

• Better
  • ?
  • Respect: +4
Polityka
« Odpowiedź #121 dnia: Października 19, 2006, 06:58:49 pm »
0
Romek pewnie chciałby, żeby wszyscy brali z niego przykład i chodzili w garniturkach. Do osób wyrózniajacych się z tłumu niestety zawsze odnoszono się z rezerwą. Moja koleżanka, która jest osobą niepełnosprawną i ma problemy z chodzeniem, kiedyś opowiadała mi, że wracała późno do domu, wysiadła na opustoszałym już w tych godzinach przystanku, a wraz z nią kilku chłopaków, których Jego Wysokość Giertych zapewne określiłby mianem chuliganów, bo mieli długie włosy, kolczyki i skórzane kurtki. Koleżanka również uległa stereotypowi, przestraszyła się, bo autobus odjechał, a ona została na przystanku sama z tymi chłopakami. Chciała szybko odejść z tego miejsca, próbowała przejść przez ulicę i upadła przed samym samochodem. Kierowca odjechał, nie troszcząc się o nią i własnie ci chłopcy pomogli jej wstać, odprowadzili do domu. Nie chcę w ten sposób uogólniać, nie twierdzę że osoby ubierające się w ten sposób są dobrymi ludźmi, a inni gorszymi. Nie ma lepszych i gorszych. Każdy z nas jest tylko człowiekiem i podlega różnym kryteriom ocen, ale jedno jest pewne nie powinno się oceniać ludzi po tym, jak się ubierają.  

Offline gunska

• Atittude
  • Respect: +1
Polityka
« Odpowiedź #122 dnia: Października 19, 2006, 07:38:07 pm »
0
O to niedobre gadziny . Do czego to już dochodzi najpierw wmawiaja nam aby nie oceniać człowieka po wyglądzie a zaraz po tym stanowczo zaprzeczają własnej tezie , jedne wielkie badziewie . I tak nigdy nie będe oceniać nikogo po wyglądzie , tylko po jego wnętrzu , niech oni te swoje chore tezy odstawią na bok :P .Kurczak troszkę tolerancji :D
Pamiętaj, że wszystko, co uczynisz w życiu, zostawi jakiś ślad. Dlatego miej świadomość tego, co robisz...

Offline Tina

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: 0
    • http://
Polityka
« Odpowiedź #123 dnia: Października 19, 2006, 09:51:26 pm »
0
Ciekwe dlaczego nei czepiaja się łysych w dresach są to jak dla mnie o wiewle bardziej "niebezpieczne" osoby..
"oczy znajdują ciepło patrząc głeboko w niebo ... "

Offline Nope

• Byli moderatorzy/newsmani
  • One In A Million
  • we're all mad here
  • Respect: +32
Polityka
« Odpowiedź #124 dnia: Października 19, 2006, 11:12:22 pm »
0
łysi w dresach  mają podobne poglądy co pan minister...

Boże chroń Polskę...

Połączyłem tematy. Dotyczą tego samego zagadnienia.Zqyx
« Ostatnia zmiana: Października 20, 2006, 10:50:49 am wysłana przez zqyx »

Offline Wojo

• Atittude
  • fade away
  • Respect: +196
Polityka
« Odpowiedź #125 dnia: Października 20, 2006, 12:46:38 pm »
0
A może po prostu użyli nie tego skrótu myślowego :P

Offline Roxy

• Better
  • ?
Polityka
« Odpowiedź #126 dnia: Listopada 08, 2006, 07:32:35 pm »
0
Chuligan według wzorca ministra Giertycha
LPR już wie, przed kim zamknąć szkoły. W najnowszej reklamówce wyborczej pokazuje, że typowy opryszek nosi kolczyki, długie włosy i czarne stroje
Liga chce zyskać głosy w wyborach samorządowych, propagując walkę ze szkolnymi chuliganami. W najnowszym spocie reklamowym pokazuje, jak będzie rozprawiać się z bandziorami. Zła młodzież w filmie to ci, którzy ubierają się jak fani muzyki metalowej. Ćwieki, kolczyki, koszulki z trupimi czaszkami. Co na to pedagodzy? Uważają, że film jest zbyt powierzchowny i krzywdzący młodzież. - Łobuzy nie wyróżniają się wyglądem spośród innych dzieci - mówi Małgorzata Kozikowska, wicedyrektor I LO im. B. Limanowskiego w Warszawie. - W tej chwili wygląd o niczym nie świadczy, nawet gdy młodzież ma kolorowe włosy, tatuaż czy dres. Co więcej, właśnie te najmniej rzucające się w oczy osoby sprawiają najwięcej problemów.

http://serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3692116.html

Dzisiaj pierwszy raz widziałam tę audycję wyborczą LPR-u. Już dawno nic mi tak nie podniosło ciśnienia :/. Chodzi mi o tę końcową scenę, kiedy brama szkolna zostaje zamknięta przed młodzieżą, której strój wskazuje na przynależność do subkultury metalowców. Według mnie to jest jawna dyskryminacja tej grupy młodzieży. Dlaczego u licha fana metalu utożsamia się ze złym człowiekiem? Czy to czarne ubranie sprawia, że człowiek jest postrzegany jako zły? Nie chcę tu rzucać cyferkami, jak Lepper, ale gdzieś czytałam że na chwilę obecną to subkultura hiphopowców charakteryzuje się największą ilością konfliktów z prawem.
Według mnie, w takiej audycji wyborczej młodzież powinna być pokazana w taki sposób, aby widz nie kojarzył jej wyłącznie z jedną subkulturą, albo drugie rozwiązanie - pokazać przedstawicieli różnych subkultur, żeby dac do zrozumienia widzowi, ze problem przemocy nie dotyczy tylko jednej z nich. Sposób w jaki LPR pokazał w tej reklamie metalowców daje zielone światło innym grupom młodzieży, w których nie dzieje się dobrze. Ja to rozumiem jako: wy mozecie być spokojni, to ONI są źli.
Co Wy o tym sądzicie?

Offline Panna Nikt

• Zasłużeni
  • Atittude
  • Sekretarka Admina
  • Respect: +52
Polityka
« Odpowiedź #127 dnia: Listopada 08, 2006, 07:59:47 pm »
0
Zgadam się z Tobą, Roxy mnie również ta reklama podnosi ciśnienie za każdym raze, gdy ją widzę. Ale dopatrzyłam się wyjaśnienia takiego a nie innego wyglądu "tych złych". Nasz pan minister po prostu wyjrzał przez okno w czasie któregoś z protestów przeciwko jego osobie , i co zobaczył? Właśnie metali, bo to ludzi ubrani w arafatki, ciemne nawet niekoniecznie czarne ciuchy są przeciw niemu lub najnormaniej w świecie są młodymi ludźmi zaangazowanymi politycznie. Sama to widzę po moich znajomych większość z interesujących się w taki albo inny sposób polityką słucha równocześnie rock n rolla. A co do dresów? Dresy coś czuję będą przez MEN chronione skoro większość wszechpolaków przedstawia sobą właśnie taki obraz.

The nicest girls in rock n' roll world

"And you want three wishes:
One to fly the heavens
One to swim like fishes
And then one you're saving for a rainy day
If your lover ever takes her love away"

Offline Roxy

• Better
  • ?
Polityka
« Odpowiedź #128 dnia: Listopada 08, 2006, 08:06:12 pm »
0
No tak, zapomniałam o Młodzieży Wszechpolskiej. To już dużo wyjaśnia.

Offline Nope

• Byli moderatorzy/newsmani
  • One In A Million
  • we're all mad here
  • Respect: +32
Polityka
« Odpowiedź #129 dnia: Listopada 08, 2006, 09:15:10 pm »
0
polecam obejrzec spoty lewicy i demokratów... kocham takie najeżdżanie...

Offline Wojo

• Atittude
  • fade away
  • Respect: +196
Polityka
« Odpowiedź #130 dnia: Listopada 09, 2006, 10:59:51 am »
0
Spoko, spoko, ja uważam, że ta reklama to metafora i nie chodziło im tylko o tę jedną subkulturę. Chodziło im bardziej o pokazanie trudnej młodzieży. A wy jak byście pokazali trudna młodzież?
No i  oczywiście nie żebym bronił Love Peacu and Rock & Rolla, staram się być obiektywny.

Offline Roxy

• Better
  • ?
Polityka
« Odpowiedź #131 dnia: Listopada 13, 2006, 11:20:17 am »
0
Jak sobie tak patrzę na te wstępne wyniki wyborów samorządowych, to nasuwa mi się taka refleksja, że po pierwsze: ludzie są bardzo niezadowoleni z rządów PiS-u i desperacko wybierają mniejsze zło, czyli PO. Po drugie wydaje mi się, że w mniejszym stopniu zwracają uwagę na program danego kandydata, w wyborze kierując się popularnością tej osoby. Jako przykład podam osobę z mojego regionu, kandydatkę na prezydenta Lublina-Izabellę Sierakowską. Otóż pani Sierakowska od 1989 roku pełni funkcję posłanki, więc miała duże możliwości, aby pomóc lubelszczyźnie, ale przez tyle lat nie widac było tej pomocy z jej strony, a teraz przed wyborami prezydenckimi pokazuje w swojej audycji wyborczej najbrzydsze części Lublina i mówi, że można to zmienić. Podstawowe pytanie: co robiła przez tyle lat ?! Niekoniecznie trzeba być prezydentem miasta, aby coś robić dla swojego regionu. Zupełnie nie rozumiem, dlaczego ludzie obdarzyli ją aż takim zaufaniem. Jedynym wytłumaczeniem tego stanu rzeczy jest dla mnie to, że pani Sierakowska jest osobą medialną, często występuje w tv i radiu i być może część Lublinian zagłosowała na nią tylko dlatego, że kojarzy jej twarz :/ . Pani Sierakowska przynajmniej ma jakieś doświadczenie w sprawach politycznych, ale często do rządzenia państwem pchają się takie osoby, które nie mają o tym bladego pojęcia, ale umieją wykorzystać swoje pięć minut. Waldemarowi  Fydrychowi nie udało się wygrać wyborów prezydenckich, to startował w samorządowych. Do trzech razy sztuka, jak to mówią   :blink:  

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3465
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
Polityka
« Odpowiedź #132 dnia: Listopada 13, 2006, 11:54:24 am »
0
Ludzie często głosują na to,co znają. Chociażby z lenistwa. Mało kto wybiera świadomie,z pełną odpowiedzialnością. A skoro wyborcy "robią sobie jaja" to i politycy również. Dlatego warto obserwować sytuację nie tylko tuż przed wyborami,kiedy wszyscy obiecują gruszki na wierzbie. No i zapoznać się z "ofertą",a nie tylko nazwiskami.
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Roxy

• Better
  • ?
Polityka
« Odpowiedź #133 dnia: Grudnia 06, 2006, 08:15:25 pm »
0
Co myslicie o tym, co się w ostatnich dniach dzieje w Samoobronie, czy Waszym zdaniem ta Aneta K. mówi prawdę?

Dla mnie jest to mało prawdopodobne  :rolleyes:  

Offline Boski_Krzychu

• SG-1
  • Zasłużeni
  • Atittude
  • Al kocholik
  • Respect: +10
    • http://www.gnrnow.prv.pl
Polityka
« Odpowiedź #134 dnia: Grudnia 06, 2006, 08:22:40 pm »
0
Co myslicie o tym, co się w ostatnich dniach dzieje w Samoobronie, czy Waszym zdaniem ta Aneta K. mówi prawdę?

Dla mnie jest to mało prawdopodobne  :rolleyes:
Dla mnie też.. jeżeli chodzi o Łyżwińskiego to hmm moze po prostu mieli romans i tyle, ale co do kierownika Leppera :D to chyba jednak jest to brednia.