Autor Wątek: Piłka nożna  (Przeczytany 1055655 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
  • Respect: +4538
Odp: Piłka nożna
« Odpowiedź #6945 dnia: Czerwca 10, 2025, 09:52:00 am »
+1
To jest mega skomplikowana sprawa i tak rozbudowana, ze mozna by wypracowanie napisac.

Wiec krotko, ani Lewy sie nie nadaje na kapitana (i to dobra decyzja Probierza o zabraniu mu opaski, choc o wiele spozniona), ani Probierz na selekcjonera.

Inna sprawa, ze dla wszystkich byloby lepiej gdyby Lewy po prostu zakonczyl kariere reprezentacyjna, zrobic mu piekne pozegnanie i do widzenia, skoro jest zmeczony fizycznie i mentalnie, a teraz jeszcze obrazony, oraz wiek juz zaawansowany i swoje dla kadry zrobil.
NAJBARDZIEJ KONTROWERSYJNY

"I once bought a homeless woman a slice of pizza who yelled at me she wanted soup."
Axl Rose

Offline Douger

• Garden Of Eden
  • Dżentelmenel
  • Respect: +1278
« Odpowiedź #6946 dnia: Czerwca 10, 2025, 09:53:55 am »
0
O nie, nie. To jest jedyną szansa, żeby wyciągnąć wszystkie brudy na PZPN i rozwalić to bagno leśnych dziadów. Bez tego polska repra nigdy nie nie osiągnie.
http://drwale.blogspot.com/

Powyższy komentarz ma formę żartobliwą. Proszę nie brać go na poważnie.

Offline Śpiochu

• Global Moderator
  • One In A Million
  • Hail to the chief!
  • Respect: +1767
« Odpowiedź #6947 dnia: Czerwca 10, 2025, 12:04:19 pm »
+1
Ale mając do wyboru najwybitniejszego piłkarza w historii polskiej piłki i trenera, który jest zwykłym chamem i nigdy nie powinien nawet powąchać ławki reprezentacyjnej, to wybór jest prosty.

Podpisuję się wszystkimi kończynami pod zdaniem kolegi @mafioso.

Lewy nie jest śnieżnobiały, jednak kadencja Probierza to taki sam syf jak za czasów Michniewicza podczas Mundialu oraz Brzęczka pod koniec kadencji. Zaufany koleś Kuleszy i tyle. Bagno i burdel się z tej sprawy zrobił a reprezentacji od dłuższego czasu już się oglądać nie da.
...jeśli powyższy komentarz wydaje Ci się zbyt poważny, to zmień zdanie.
GNR
Warszawa 15.07.06, Praga 27.09.10, Rybnik 11.07.12, Gdańsk 20.06.17
Slash
13.02.13, 12.02.19, 16.04.24

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
« Odpowiedź #6948 dnia: Czerwca 10, 2025, 05:00:05 pm »
0
Troszkę się koledzy zagalopowali z tym najwybitniejszym piłkarzem w historii polskiej piłki, gdzie Lewemu np. do Grzegorza Lato który zdobywał medale mistrzostw świata i był królem strzelców mundialu? Jakie sukcesy odniósł Robert z kadrą? Ten legendarny ćwierćfinał ME?

A jeszcze byli Szarmach, Deyna, Boniek...

Lewandowski jest najwybitniejszym piłkarzem z Polski ale tylko i wyłącznie jeśli bierzemy pod uwagę osiągnięcia w piłce klubowej i tu pełna zgoda, wygrał wszystko. Ale w kadrze nie wygrał nic.

Spójrzcie sobie na te statystykę:

« Ostatnia zmiana: Czerwca 10, 2025, 05:06:29 pm wysłana przez sunsetstrip »

"I once bought a homeless woman a slice of pizza who yelled at me she wanted soup."
Axl Rose

Offline Wojo

• Atittude
  • fade away
  • Respect: +208
« Odpowiedź #6949 dnia: Czerwca 10, 2025, 06:36:17 pm »
+1
zgadzam się z @sunsetstrip

To będzie pierwszy mecz od dawna, który obejrzę z zainteresowaniem.

Od wielu lat irytowało mnie to machanie łapami przez Lewandowskiego. Z nim w składzie zawsze graliśmy uproszczoną piłkę, byle do Lewandowskiego (bo jak mu nie podamy to się obrazi, a że jest zbyt wpływowy, to trener mnie więcej nie powoła), przez co od razu go podwajali. Nasza gra była tak prosta do rozczytania, że później męczymy się z jakimiś Litwami. Co oczywiście jest winą Probierza i poprzedników.

Już nie będzie Lewandowskiego, siłą rzeczy będą musieli poszukać jakiejś kombinacyjnej gry, każdy będzie współodpowiedzialny za grę i wynik.

Co nie zmienia faktu, że Probierz jest od dawna do wyrzucenia jak i Kulesza.

No i mam nadzieje, ze nowy trener i prezes w końcu wezmą się za tę legendarną atmosferkę w kadrze. Żeby później nie było, że chleją a później udają kontuzje, albo rzygają na dywan.

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
« Odpowiedź #6950 dnia: Czerwca 10, 2025, 06:42:14 pm »
0
Przede wszystkim trzeba nam w miarę młodego selekcjonera z zagranicy ( tylko nie Portugalczyka, ta formuła się już wyczerpała), ambitnego, który ma jakieś doświadczenie w pracy z inną repka, nie zblazowanego dziadka ani farmazoniarza. Bo jak po Probierzu przyjdzie kolejny Urban czy Skorza etc. To dalej będziemy się dusić we własnym smrodzie.

Aha, tylko jak dokonywać zmian skoro DiscoCzarek będzie prezesem na kolejną kadencję i nie ma nawet rywala w wyborach...
« Ostatnia zmiana: Czerwca 10, 2025, 07:21:28 pm wysłana przez sunsetstrip »

Axl Rose

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1585
« Odpowiedź #6951 dnia: Czerwca 10, 2025, 07:33:13 pm »
+1
Zgadzam się z tym co piszecie o Probierzu, ale według mnie swoje za uszami ma też i Lewandowski w tej sytuacji.

Jeśli jest aż tak bardzo zmęczony, to można było na wiele sposobów odpocząć i jednak zagrać w dzisiejszym meczu. Jestem przekonany, że gdyby w tym terminie mecz oficjalny miała Barcelona, to Robuś wcale by zmęczony nie był.

Poza tym doniesienia, które do nas docierają (zakładając oczywiście, że są prawdziwe) pokazują, że Lewego najbardziej obchodzi jego wizerunek i PR. Chociażby (podkreślam, że jeśli to prawda), że prosił Probierza, aby było to przekazane, że to na jego prośbę pozbywa się opaski, to też pokazuje na czym mu zależy najbardziej - na swoim wizerunku

Wielu dziennikarzy twierdzi, że to, że on się w ogóle pojawił u Grosika podjął decyzje w czwartek wieczorem, jak go wszyscy zjechali, że co to za kapitan, który nawet na pożegnanie kolegi nie przyjedzie. Zakładam, że gdyby nie ten szum, który się wtedy zrobił to by miał w dupie pożegnanie Grosika, ale pewnie mu doradzono, że w kiepskim świetle go to stawia.

Myślę, że piłkarze (przynajmniej niektórzy) też mają dosyć jego wybujałego ego.

Nawet jeśli po dzisiejszym meczu Probierz zostanie zwolniony, to ja nie wiem czy Lewandowski w tej kadrze będzie jeszcze miał miejsce. Atmosfera pewnie będzie fatalna.

Podsumowując - Probierz nie jest trenerem poziomu reprezentacyjnego i mógł tę sprawę załatwić na wiele różnych i lepszych sposobów, ale i Lewandowski też c*****o się zachował olewając kadrę i waląc focha po odebraniu opaski.

« Ostatnia zmiana: Czerwca 10, 2025, 07:36:00 pm wysłana przez Hubik »

Offline Wojo

• Atittude
  • fade away
« Odpowiedź #6952 dnia: Czerwca 10, 2025, 08:52:31 pm »
0
Messi. Ronaldo. Lewandowski.

zwróćcie uwagę jak różną reakcje mają po strzeleniu gola przez kolegę z zespołu. Dwaj pierwsi cieszą się z całą drużyną, widać że zależy im przede wszystkim na wyniku i całej drużynie. Nasz asior, jak strzelał czy to Muller, czy Reus, czy inny Torres niby podbiegał, niby gratulował, ale widać było ewidentnie, że wielkiej radości tam nie było.

Jako mieszkaniec Dolnego Śląska pamiętam mu także co najmniej 3 (ale prawdopodobnie 4) mecze towarzyskie z rzędu grane we Wro, które nasz asior opuścił.

Skończmy z pierdo.leniem, że gra w reprze to największy zaszczyt, że gra się dla kibiców itd. Wiadomo, że kase zarabia się w klubach i tak jak pisze Hubik, ten sam Robert byłby wypoczęty gdyby w tym samym czasie grała Barca.

Offline Śpiochu

• Global Moderator
  • One In A Million
  • Hail to the chief!
« Odpowiedź #6953 dnia: Czerwca 11, 2025, 09:32:48 am »
0
Messi. Ronaldo. Lewandowski.

zwróćcie uwagę jak różną reakcje mają po strzeleniu gola przez kolegę z zespołu. Dwaj pierwsi cieszą się z całą drużyną, widać że zależy im przede wszystkim na wyniku i całej drużynie. Nasz asior, jak strzelał czy to Muller, czy Reus, czy inny Torres niby podbiegał, niby gratulował, ale widać było ewidentnie, że wielkiej radości tam nie było.

to takie dorabianie teorii według własnych przekonań na bazie tego, że "O! a ten popatrzył na mnie krzywo". Oceniasz gościa, którego nie znasz na bazie jego bytności w mediach i na szklanym ekranie. A świat nie jest czarno-biały.

I Messi i Ronaldo i Lewandowski muszą mieć w sobie pierwiastek samoluba, który przez tyle lat daje im możliwość wykręcania kosmicznych liczb. A wykręcanei tych liczb też musi się wiązać z odpuszczaniem tematów które są mniej medialne jak choćby... mecze repy we Wrocławiu, gdzie też miałem przyjemność być jakoś w 2019 roku jak dostaliśmy gonga od Nigerii 1:0 i wtedy z tego co pamiętam Lewy też nie grał.

Powiem Wam, że jeśli teraz Król DiscoPolo zwolni Probierza to będzie jeszcze większy syf. Bo co teraz... Lewy miałby wrócić, Zieliński miałby zostać postawiony znów w szeregu... przecież nie wywalimy 11 graczy z zespołu bo słabo się prezentują na ostatnich meczach... nie mamy ich kim zastąpić.

Szkoda, że kadra zamiast fajnych emocji sportowych daje nam bagno w stylu telenowel z brazylijskiej TV.

.... a jeszcze co do zestawiania Lewego z najlepszymi PL strzelcami Mundiali. No bez jaj. To ma świadczyć o ich wyższości innych graczy? A pozostałe 40/50 meczów w sezonie to kto gra? Kto jest w topowej formie i gra w drużynach z europejskiego topu niezmiennie od ponad dekady i to często od deski do deski? Zestawianie dobrego turnieju czyli często zaledwie kilku meczów z systematycznością Lewandowskiego jest śmieszne. 

GNR
Slash

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
« Odpowiedź #6954 dnia: Czerwca 11, 2025, 09:39:39 am »
0
powtorze raz jeszcze

Lewy jako pilkarz klubowy, top of the top, nikt nie jest lepszy.
Lewy jako pilkarz kadry - nie jest top, bo byli lepsi, ktory zdobywali medale, krola strzelcow etc., dawali wiecej tej kadrze na najwiekszych turniejach

end of topic dla mnie

Axl Rose

Offline Wojo

• Atittude
  • fade away
« Odpowiedź #6955 dnia: Czerwca 11, 2025, 01:53:37 pm »
+2

to takie dorabianie teorii według własnych przekonań na bazie tego, że "O! a ten popatrzył na mnie krzywo". Oceniasz gościa, którego nie znasz na bazie jego bytności w mediach i na szklanym ekranie. A świat nie jest czarno-biały.

I Messi i Ronaldo i Lewandowski muszą mieć w sobie pierwiastek samoluba, który przez tyle lat daje im możliwość wykręcania kosmicznych liczb. A wykręcanei tych liczb też musi się wiązać z odpuszczaniem tematów które są mniej medialne jak choćby... mecze repy we Wrocławiu, gdzie też miałem przyjemność być jakoś w 2019 roku jak dostaliśmy gonga od Nigerii 1:0 i wtedy z tego co pamiętam Lewy też nie grał.

ja oceniam go przez pryzmat zachowania na boisku. Jego żecie prywatne mnie w ogóle nie interesuje. Wiec jeśli mam w zespole gościa, który cieszy się tylko z tych goli, które sam strzeli, który macha mi łapami jeśli coś mu się nie podoba, który ma taką pozycję, że wystarczy milczeć 8 sekund żeby zwolnić trenera, to jak myślisz wpływa to korzystnie na całą grupę, czy nie?

Offline Śpiochu

• Global Moderator
  • One In A Million
  • Hail to the chief!
« Odpowiedź #6956 dnia: Czerwca 11, 2025, 03:55:30 pm »
0

I Messi i Ronaldo i Lewandowski muszą mieć w sobie pierwiastek samoluba, który przez tyle lat daje im możliwość wykręcania kosmicznych liczb. A wykręcanei tych liczb też musi się wiązać z odpuszczaniem tematów które są mniej medialne jak choćby... mecze repy we Wrocławiu, gdzie też miałem przyjemność być jakoś w 2019 roku jak dostaliśmy gonga od Nigerii 1:0 i wtedy z tego co pamiętam Lewy też nie grał.

ja oceniam go przez pryzmat zachowania na boisku. Jego żecie prywatne mnie w ogóle nie interesuje. Wiec jeśli mam w zespole gościa, który cieszy się tylko z tych goli, które sam strzeli, który macha mi łapami jeśli coś mu się nie podoba, który ma taką pozycję, że wystarczy milczeć 8 sekund żeby zwolnić trenera, to jak myślisz wpływa to korzystnie na całą grupę, czy nie?

Zdarza mi się czasem grać ze starymi cepami w piłeczkę na szkolnym boisku. Cześć z nich to stare wygi, co to 3 razy w tygodniu gdzieś tam napieprzają po boiskach na mieście. Średnia wieku ok 40. I są tam też ziomeczki, co drą japę, machają rękami, rzucają kurwami i drą się "wracaj się qrwaaaaa". I bardzo często mają rację. Po graniu zaś idziemy razem na browara. Może tak samo jest z Lewym? (no może poza browarem). Nie wiesz tego bo Ciebie w tej repie nie ma.

I jak piszesz że Lewy cieszy się tylko ze swoich goli to też oczekujesz od niego odgrywania szopki i skakania na plecy? Każdy się inaczej cieszy, może on też. Znowu - dorabiasz teorię a tak naprawdę nikt z nas tutaj nie wie jak jest w repie, jaki tam jest klimat itd. Lewy jest gościem, które zapewne ma sporo za uszami ale jego WYNIKI są jakie są, czyli na tle naszych piłkarzy ekstremalnie dobre.

Chyba ta kadra musi w końcu porządnie upaść i z tych zgliszczy może za jakiś wyłoni się coś na co da się patrzeć ale co też będzie miało wyniki. Wczorajszy mecz z Finalndią nie wyglądał źle. Brakowało skuteczności, brakowało pazura, brakowało np. czegoś takiego co wiele lat temu Lewandowski zrobił w meczu z Czarnogórą gdzie pressingiem odebrał piłkę bramkarzowi i pojedynczą akcją zabezpieczył wynik. Brakuje takiego Glika, który całym serduchem rozjeżdżał przeciwników. I brakuje kilku innych zawodników, po których nie przyszedł nikt, komu chciałoby się wyjść przed szereg. Z całym szacunkiem dla Zielińskiego... to nie jest typ lidera. To nie jest gość, który wrzaśnie na odprawie, odbierze piłkę, poleci do przodu... Aktualnie w kadrze nie ma takich graczy i to jest po prostu smutne.

Ekipa Nawałki to jednak była solidna i dobrze widząca co ma robić - maszyna. I mówię to z perspektywy czasu bo wtedy też wszyscy narzekali, że słabi jesteśmy. Nie, teraz jesteśmy słabsi.
GNR
Slash

Offline Wojo

• Atittude
  • fade away
« Odpowiedź #6957 dnia: Czerwca 11, 2025, 04:12:34 pm »
0
I jak piszesz że Lewy cieszy się tylko ze swoich goli to też oczekujesz od niego odgrywania szopki i skakania na plecy?

Tak.

Zdarza mi się czasem grać ze starymi cepami w piłeczkę na szkolnym boisku. Cześć z nich to stare wygi, co to 3 razy w tygodniu gdzieś tam napieprzają po boiskach na mieście. Średnia wieku ok 40. I są tam też ziomeczki, co drą japę, machają rękami, rzucają kurwami i drą się "wracaj się qrwaaaaa"

tak jak mówisz - pomachać łapami można na szkolnym boisku a nie w meczu reprezentacji.

Offline Śpiochu

• Global Moderator
  • One In A Million
  • Hail to the chief!
« Odpowiedź #6958 dnia: Dzisiaj o 09:18:59 am »
0
Dobra Panowie. Bo cyrku ciąg dalszy... w sumie to stwierdzam z rana, że skoro piłkarsko w repie nie ma nic ciekawego to przynajmniej jest można się pośmiać z obrotu wypadków.

Probierz zrezygnował :D

... czyli lecimy od nowa z zabawą. Co teraz z Zielem? Znowu pójdzie do kąta? :D Ale bagno :D
GNR
Slash

Offline Douger

• Garden Of Eden
  • Dżentelmenel
  • Respect: +1278
« Odpowiedź #6959 dnia: Dzisiaj o 09:28:39 am »
0
Hehe. Nie chcę obrażać niczyich uczuć religijnych, ale cała reprezentacja to pośmiewisko na skalę globalną.
http://drwale.blogspot.com/

Powyższy komentarz ma formę żartobliwą. Proszę nie brać go na poważnie.

Piłka Ręczna - Szczypiorniak :D

Zaczęty przez krelke

Odpowiedzi: 262
Wyświetleń: 84421
Ostatnia wiadomość Maja 21, 2023, 06:58:01 pm
wysłana przez sunsetstrip