Autor Wątek: Piłka nożna  (Przeczytany 1045712 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Śpiochu

• Global Moderator
  • One In A Million
  • Hail to the chief!
  • Respect: +1731
Odp: Piłka nożna
« Odpowiedź #6855 dnia: Stycznia 14, 2025, 10:45:12 am »
0
Na Narodowym będą tylko koncerty :vampire:

Na takie info właśnie czekałem :D

Klasyk extra. Z tym, że po faulu Szczęsnego już sobie pomyślałem, że aż tak pięknie być nie może. To fakt, dzięki takim meczom zostaje się kibicem danego zespołu i też oglądałem go z młodym swoim.

Od razu przypomina mi się Śląsk-Legia w zeszłym sezonie i wygraną we Wrocku 4:0 jaką widzieliśmy na własne oczy. Druga sprawa to to, co dzieje się z tym zespołem od wakacji 2024.

...powiem Wam, że aż zacząłem myśleć czy na urlop w drugiej częsci sierpnia nei skoczyc jednak do Barcelony i okolic :P Może i całą rodzinkę bym namówił na mecz ;P
...jeśli powyższy komentarz wydaje Ci się zbyt poważny, to zmień zdanie.
GNR
Warszawa 15.07.06, Praga 27.09.10, Rybnik 11.07.12, Gdańsk 20.06.17
Slash
13.02.13, 12.02.19, 16.04.24

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
  • Respect: +4437
« Odpowiedź #6856 dnia: Stycznia 14, 2025, 11:08:23 am »
0
Z wycieczka do Barcelony to uwazam ze trzeba poczekac az skoncza Camp Nou remontowac (co nie wiadomo kiedy nastapi na te chwile).

Co do Podolskiego to pilkarz wielki, ale i boiskowy bandyta. I najgorsze ze on czuje sie bezkarny.
Za ten faul nawet nie bylo zoltej, a powinien byc as kier i zawieszenie na 5 meczow.
To sa tzw. wslizgi na zakonczenie komus kariery (z meczu Gornik-Piast)
https://youtu.be/jU7_G-qPqIY?si=LWq5D0ZCYnmVt2gF&t=144

PS. jak kogos ciekawia szczegoly rejestracji Olmo i Victora to zapraszam tu (nie wklejam, bo b.dlugie)
https://www.fcbarca.com/123518-konferencja-prasowa-joana-laporty-w-zwiazku-ze-sprawa-daniego-olmo.html
« Ostatnia zmiana: Stycznia 14, 2025, 11:17:53 am wysłana przez sunsetstrip »
NAJBARDZIEJ KONTROWERSYJNY

"I once bought a homeless woman a slice of pizza who yelled at me she wanted soup."
Axl Rose

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3523
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #6857 dnia: Stycznia 17, 2025, 08:18:51 am »
0
Kolejne escandalo w lidze hiszpańskiej, tym razem w meczu Real Madryt - Celta Vigo. Tuż przed bramką Realu na 1:0 ( w tej samej akcji ) doszło do kontrowersyjnej sytuacji, którą wielu sędziów interpretuje jako kontakt w polu karnym. Interwencji VAR nie było.
Mecz trzymający w napięciu długo dzięki postawie Realu, który przy stanie 2:0 stwierdził, że jest po meczu i zrobiło się 2:2, ostatecznie, po dogrywce Królewscy wygrywają 5:2, ale wątpliwości co do postawy, zwłaszcza postawy mentalnej, Realu pozostały.
Nie rozumiem, jak można tak grać, nie wiem z czego wynika ta bojaźliwa postawa, a widać ją było już w meczu z Barceloną, kiedy chociażby zupełnie nie atakowany Modric oddał piłkę rywalowi. Jeśli zawodnik tej klasy tak się myli, to co można powiedzieć o jego młodszych kolegach z drużyny?
Tutaj potrzeba nie tylko powrotu kontuzjowanych obrońców/transferów do klubu, ale także wstrząsu samą drużyną. Wątpię, czy Carlo ma jeszcze posłuch w szatni, przy całej mojej sympatii i wdzięczności do niego.
Królewscy zafundowali sobie wczoraj dogrywkę, czy przy tak przeładowanym terminarzu i prawdopodobnym dodatkowym dwumeczu w LM ( zakładając, że zmieścimy się w pierwszych 24 drużynach, co wcale pewne nie jest ) nie wróży najlepiej. Wczoraj mało brakowało do tego, żeby Celta zafundowała Realowi to, co w zeszłym sezonie Real fundował niejednokrotnie swoim przeciwnikom.
Teraz czekać na losowanie Copa del Rey i ...mieć nadzieję, że z Barceloną spotkamy się trochę później niż w następnej rundzie. Niezależnie od formy obu zespołów wolałbym dwumecz.
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1563
« Odpowiedź #6858 dnia: Stycznia 17, 2025, 07:15:26 pm »
+1
Myślę, że dla obu stron (Real i Carlo) by było dobrze gdyby rozstali się po sezonie.

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
« Odpowiedź #6859 dnia: Stycznia 21, 2025, 10:15:54 pm »
0
Hansi Flick miał rację co do Peny. Co za kompromitacja Szczęsnego. Senegal mi stanął przed oczami.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2025, 10:21:08 pm wysłana przez sunsetstrip »

"I once bought a homeless woman a slice of pizza who yelled at me she wanted soup."
Axl Rose

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #6860 dnia: Stycznia 22, 2025, 08:17:57 am »
0
Cytując @Śpiocha, "dzięki takim meczom zostaje się kibicem danego zespołu". Piękne wyciągnięcie ze stanu 3:1 na 5:4. Gratulacje.

Offline Śpiochu

• Global Moderator
  • One In A Million
  • Hail to the chief!
« Odpowiedź #6861 dnia: Stycznia 22, 2025, 09:22:09 am »
0
i powiem Ci @Zqyx że doooookładnie. Piękny mecz, rollercoster w najlepszym wykonaniu. Oglądało się to wspaniale!

Barcelonę w tym sezonie naprawdę da się lubić i da się czerpać radość z ich gry. Szwankuje często skuteczność ale taka Barca to zupełnie inaczej grający zespół niż za czasów Messiego, gdzie mieliśmy szwendanie się po boisku zagubionego elektronu i wieczną tik-takę z której czesto nic nie wychodziło.

Z plusów:
Raphinha - facet, który od początku gry w Barcelonie nie dotykał nawet poziomu na jakim jest teraz. Jego odwaga i szybkość są nie do podrobienia na ten moment. Bez niego Barca byłaby bardzo w dupie.
Kounde - może nawet nie w tym meczu ale ogółem - bardzo go lubię za kreatywność i rajdy na bramkę, z tym, że zawsze jest bardzo zależny od tego co gra z Yamalem. W tym meczu Yamal zachowywał się sfrustrowany dzieciak zatem i jego współpraca z Kounde nie była tak widoczna i efektowna.

Z minusów:
Wojtek - każdy widział, nie ma co mówić. Nie wiem czy to stres, czy brak ogrania od jakiegoś czasu, czy problemy w zgraniu ale widać, że nie byl do tej pory pierwszym wyborem do bramki. I tak jak za każdym razem się cieszę jak widzę Wojtka w pierwszym składzie tak samo się będę cieszył dalej, bo gościa nie da się nie lubić. Więc teraz Panie Wojtku dupa w troki i ćwiczyc wychodzenie z pola, bo z tym to Pan ma niesamowity problem. Humorystycznie dodam - że dopóki wygrywają to można się z tego śmiać. I śmiejmy się zatem dalej.

Yamal - już pisałem wyżej. Pokazał twarz rozkrapryszonego bahora.

Araujo - nie rozumiem jego pozycji i wartości rynkowej. Martinez był spokojniejszy w rozgrywaniu i zdecydowanie pewniejszy w obronie. Mam nadzieję zatem, że wróci do pierwszego składu po kontuzji.

------

Jak ja się cieszę, że nie jestem na miejscu Flicka i nie muszę podejmowac decyzji co do obsady bramki. Swoją drogą - ostatni mecz w Lidze Mistrzów będzie o frytki bo Barca i tak już przeszła do dalszej fazy, więc ja bym wystawił znowu Wojtka, żeby ćwiczył zgranie z zespołem. Aczkolwiek zdrowy rozsądek kazałby mi stawiać na Penę. Oh well... myśl Panie Flicku!
GNR
Slash

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #6862 dnia: Stycznia 29, 2025, 04:33:32 pm »
0
Jak tam nastroje przed ostatnią kolejką Ligi Mistrzów? Zadowoleni z wyników?
Co sądzicie o formacie?

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
  • Respect: +2236
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #6863 dnia: Stycznia 29, 2025, 10:27:33 pm »
0
Poza tym, że nie mam jak oglądać to wydaje się, że taka formuła przynosi więcej emocji niż standardowa faza grupowa. Mamy sporo niespodzianek City, PSG i Real radzą sobie poniżej oczekiwań. Zobaczymy co będzie dalej.

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #6864 dnia: Stycznia 29, 2025, 11:10:20 pm »
0
Ogladałem dziś tę kolejkę w ramach Multiligi. Ależ emocje 🙂

Offline Śpiochu

• Global Moderator
  • One In A Million
  • Hail to the chief!
« Odpowiedź #6865 dnia: Stycznia 30, 2025, 02:13:16 pm »
+1
Multiliga to zlo. raz tak próbowałem oglądać ale idź Pan w chu... zdecydowanie wolę zobaczyć obraz całego meczu a nie tylko strzały i sytuacje bramkowe. Ale to może kwestia tego że taktyka mnie coraz mocniej interesuje.

Barca ma troche spokoju teraz bo nie musi grać baraży i dobrze. Może to wniesie trochę regularności - nie można cały czas grać o wszystko.

Podoba mi się ten format LM. jest zdecydowanie więcej emocji i zdecydowanie na plus wychodzą sytuacje kiedy nie trzeba grać po dwa razy z jednym zespołem w małych grupach. To bardzo czesto byly mecze o nic pomiędzy potęgami.
GNR
Slash

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1563
« Odpowiedź #6866 dnia: Stycznia 30, 2025, 06:46:02 pm »
0
Podejrzewam, że oglądanie multiligi składającej się z 18 meczów musiało być nie lada wyczynem. ;)

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #6867 dnia: Stycznia 31, 2025, 09:04:22 am »
0
@Hubik W pierwszych pięciu minutach było chyba z 6 bramek, tak, że no  :D
Oglądałem Multiligę, bo wiedziałem, że Real i tak wygra, a jednocześnie za wiele mu to nie da w kontekście ewentualnego awansu do 8. Barcelona zepsuła  ;)

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
« Odpowiedź #6868 dnia: Stycznia 31, 2025, 12:55:16 pm »
+1
PARY 1/16 FINAŁU LIGI MISTRZÓW:

Club Brugge – Atalanta BC
Sporting CP – Borussia Dortmund
Manchester City – Real Madryt
Celtic FC – Bayern Monachium
Juventus FC – PSV Eindhoven
Feyenoord Rotterdam – AC Milan
Stade Brestois 29 – Paris Saint-Germain
AS Monaco – SL Benfica

Pierwsze mecze 11 lub 12 lutego, natomiast rewanże 18 lub 19 lutego

Axl Rose

Offline naileajordan

• Garden Of Eden
  • "So never mind the darkness"
  • Respect: +3678
« Odpowiedź #6869 dnia: Stycznia 31, 2025, 02:30:05 pm »
+1
Feyenoord Rotterdam – AC Milan

I pomyśleć, że gdybyśmy potrafili pokonać słabiutkie Dinamo Zagrzeb (co to miało być? Brak motywacji?), moglibyśmy sobie odpocząć...  :facepalm: 
"Robiłem to w najlepszej wierze, jak mówił jeden gentleman, który uśmiercił swą żonę, gdyż była z nim nieszczęśliwa."

Piłka Ręczna - Szczypiorniak :D

Zaczęty przez krelke

Odpowiedzi: 262
Wyświetleń: 83766
Ostatnia wiadomość Maja 21, 2023, 06:58:01 pm
wysłana przez sunsetstrip