Autor Wątek: Piłka nożna  (Przeczytany 1037478 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Śpiochu

• Global Moderator
  • One In A Million
  • Hail to the chief!
  • Respect: +1726
Odp: Piłka nożna
« Odpowiedź #6855 dnia: Stycznia 14, 2025, 10:45:12 am »
0
Na Narodowym będą tylko koncerty :vampire:

Na takie info właśnie czekałem :D

Klasyk extra. Z tym, że po faulu Szczęsnego już sobie pomyślałem, że aż tak pięknie być nie może. To fakt, dzięki takim meczom zostaje się kibicem danego zespołu i też oglądałem go z młodym swoim.

Od razu przypomina mi się Śląsk-Legia w zeszłym sezonie i wygraną we Wrocku 4:0 jaką widzieliśmy na własne oczy. Druga sprawa to to, co dzieje się z tym zespołem od wakacji 2024.

...powiem Wam, że aż zacząłem myśleć czy na urlop w drugiej częsci sierpnia nei skoczyc jednak do Barcelony i okolic :P Może i całą rodzinkę bym namówił na mecz ;P
...jeśli powyższy komentarz wydaje Ci się zbyt poważny, to zmień zdanie.
GNR
Warszawa 15.07.06, Praga 27.09.10, Rybnik 11.07.12, Gdańsk 20.06.17
Slash
13.02.13, 12.02.19, 16.04.24

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
  • Respect: +4413
« Odpowiedź #6856 dnia: Stycznia 14, 2025, 11:08:23 am »
0
Z wycieczka do Barcelony to uwazam ze trzeba poczekac az skoncza Camp Nou remontowac (co nie wiadomo kiedy nastapi na te chwile).

Co do Podolskiego to pilkarz wielki, ale i boiskowy bandyta. I najgorsze ze on czuje sie bezkarny.
Za ten faul nawet nie bylo zoltej, a powinien byc as kier i zawieszenie na 5 meczow.
To sa tzw. wslizgi na zakonczenie komus kariery (z meczu Gornik-Piast)
https://youtu.be/jU7_G-qPqIY?si=LWq5D0ZCYnmVt2gF&t=144

PS. jak kogos ciekawia szczegoly rejestracji Olmo i Victora to zapraszam tu (nie wklejam, bo b.dlugie)
https://www.fcbarca.com/123518-konferencja-prasowa-joana-laporty-w-zwiazku-ze-sprawa-daniego-olmo.html
« Ostatnia zmiana: Stycznia 14, 2025, 11:17:53 am wysłana przez sunsetstrip »
NAJBARDZIEJ KONTROWERSYJNY

"I once bought a homeless woman a slice of pizza who yelled at me she wanted soup."
Axl Rose

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3493
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #6857 dnia: Stycznia 17, 2025, 08:18:51 am »
0
Kolejne escandalo w lidze hiszpańskiej, tym razem w meczu Real Madryt - Celta Vigo. Tuż przed bramką Realu na 1:0 ( w tej samej akcji ) doszło do kontrowersyjnej sytuacji, którą wielu sędziów interpretuje jako kontakt w polu karnym. Interwencji VAR nie było.
Mecz trzymający w napięciu długo dzięki postawie Realu, który przy stanie 2:0 stwierdził, że jest po meczu i zrobiło się 2:2, ostatecznie, po dogrywce Królewscy wygrywają 5:2, ale wątpliwości co do postawy, zwłaszcza postawy mentalnej, Realu pozostały.
Nie rozumiem, jak można tak grać, nie wiem z czego wynika ta bojaźliwa postawa, a widać ją było już w meczu z Barceloną, kiedy chociażby zupełnie nie atakowany Modric oddał piłkę rywalowi. Jeśli zawodnik tej klasy tak się myli, to co można powiedzieć o jego młodszych kolegach z drużyny?
Tutaj potrzeba nie tylko powrotu kontuzjowanych obrońców/transferów do klubu, ale także wstrząsu samą drużyną. Wątpię, czy Carlo ma jeszcze posłuch w szatni, przy całej mojej sympatii i wdzięczności do niego.
Królewscy zafundowali sobie wczoraj dogrywkę, czy przy tak przeładowanym terminarzu i prawdopodobnym dodatkowym dwumeczu w LM ( zakładając, że zmieścimy się w pierwszych 24 drużynach, co wcale pewne nie jest ) nie wróży najlepiej. Wczoraj mało brakowało do tego, żeby Celta zafundowała Realowi to, co w zeszłym sezonie Real fundował niejednokrotnie swoim przeciwnikom.
Teraz czekać na losowanie Copa del Rey i ...mieć nadzieję, że z Barceloną spotkamy się trochę później niż w następnej rundzie. Niezależnie od formy obu zespołów wolałbym dwumecz.
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1559
« Odpowiedź #6858 dnia: Stycznia 17, 2025, 07:15:26 pm »
+1
Myślę, że dla obu stron (Real i Carlo) by było dobrze gdyby rozstali się po sezonie.

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
  • Respect: +4413
« Odpowiedź #6859 dnia: Stycznia 21, 2025, 10:15:54 pm »
0
Hansi Flick miał rację co do Peny. Co za kompromitacja Szczęsnego. Senegal mi stanął przed oczami.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2025, 10:21:08 pm wysłana przez sunsetstrip »
NAJBARDZIEJ KONTROWERSYJNY

"I once bought a homeless woman a slice of pizza who yelled at me she wanted soup."
Axl Rose

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3493
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #6860 dnia: Dzisiaj o 08:17:57 am »
0
Cytując @Śpiocha, "dzięki takim meczom zostaje się kibicem danego zespołu". Piękne wyciągnięcie ze stanu 3:1 na 5:4. Gratulacje.
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Piłka Ręczna - Szczypiorniak :D

Zaczęty przez krelke

Odpowiedzi: 262
Wyświetleń: 83421
Ostatnia wiadomość Maja 21, 2023, 06:58:01 pm
wysłana przez sunsetstrip