Autor Wątek: Piłka nożna  (Przeczytany 1033083 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3463
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
Odp: Piłka nożna
« Odpowiedź #6795 dnia: Października 27, 2024, 08:27:29 am »
0
A to już koniec sezonu jest i zostali zdobyli puchar Ligi Mistrzów? Faktycznie coś z tym czasem się porobiło w nocy.
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
  • Respect: +4379
« Odpowiedź #6796 dnia: Października 27, 2024, 10:28:16 am »
0
Na te chwilę kolego, na te chwilę.

Twoja co najwyżej w dawaniu się łapać na spalonych.
« Ostatnia zmiana: Października 27, 2024, 10:38:41 am wysłana przez sunsetstrip »
NAJBARDZIEJ KONTROWERSYJNY

"I once bought a homeless woman a slice of pizza who yelled at me she wanted soup."
Axl Rose

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #6797 dnia: Października 28, 2024, 01:31:48 pm »
0
Na tę chwilę kolego, na tę chwilę  :) Do końca sezonu sporo czasu, zobaczymy, jak rozwinie się sytuacja.

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
« Odpowiedź #6798 dnia: Października 28, 2024, 10:57:03 pm »
0
Tymczasem biali z Madrytu dostają kolejny cios. Złota piłkę zdobył Rodri z City  :lol:

"I once bought a homeless woman a slice of pizza who yelled at me she wanted soup."
Axl Rose

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1537
« Odpowiedź #6799 dnia: Października 28, 2024, 11:10:20 pm »
+1
Dla mnie od jakiegoś czasu to plebiscyt Złotej Piłki jest tyle samo wart co RRHOF. I nie twierdzę tak, bo nie wygrał Vinicius.

Offline Śpiochu

• Global Moderator
  • One In A Million
  • Hail to the chief!
  • Respect: +1709
« Odpowiedź #6800 dnia: Października 29, 2024, 09:27:09 am »
+2
Oglądałem wczoraj to wydarzenie, które co roku wygląda tak samo, bo nawet się prowadzący nie zmieniają... Niestety żadna z TV nie połakomiła się na puszczenie tematu z PL tłumaczeniem wiec jednym okiem oglądałem a drugim przysypiałem.

Z tą Złotą Piłką to jest jak z wieloma nagrodami na najwyższym poziomie -> ludzie się z tego śmieją, piszą że Kabaret a potem i tak sadzają dupska na widowni. Wczoraj cały Real Madryt powiedział, że nie chce brać w tym udziału... ale Real ma kosę z Paryżem wiec nawet mnie to nie dziwi. ALE... wyszło na to, że Vini, Carlo, Dani, Jude i reszta się obrazili jak dzieciaki z elitarnej szkoły, których nie wybrano do meczu na boisku szkolnym. Wpis Viniego w socialach odczytuje jako zadufanie w sobie i wiarę tylko w swoją wersję świata.

...i cholera jasna. Nie ma się co dziwić, że tak wielu oglądaczy meczowych nie lubi Realu. Takim zachowaniem pozaboiskowym zrażają do siebie normalnych fanów. Kwestii czysto sportowych nie poruszam bo tutaj Real jest najbardziej utytuowanym zespołem w Europie i nie ma co z tym dyskutować. Ich mecze zawsze ogląda się z przyjemnością - ja przynajmniej tak mam.

Dobra, dawaj Grzesiu powiedz jak Ty to widzisz i jakie masz zdanie o wczorajszej absencji królewskich w Paryżu.
...jeśli powyższy komentarz wydaje Ci się zbyt poważny, to zmień zdanie.
GNR
Warszawa 15.07.06, Praga 27.09.10, Rybnik 11.07.12, Gdańsk 20.06.17
Slash
13.02.13, 12.02.19, 16.04.24

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
« Odpowiedź #6801 dnia: Października 29, 2024, 10:03:13 am »
+2
Ich mecze zawsze ogląda się z przyjemnością - ja przynajmniej tak mam.

o poprzednich sie nie wypowiem, ale co do ostatniego, potwierdzam z wyjatkowa przyjemnoscia sie go ogladalo

temat jest znacznie szerszy i dlugo mozna by pisac

-Zlota Pilka jest bardzo subiektywna, raz oszukali Lewego, innym razem innych, teraz powinien dostac Carvajal (ME+LM), a byl dopiero 4, z drugiej strony czy mozna uznac ze ME jest wazniejsze od LM, mozna, i wtedy wybor Rodriego bedzie zasadny

-Vini to postac wyjatkowo antypatyczna, i juz pomijam jego zachowania poza boiskiem, gdzie wszystko jest usprawiedliwiane walka z rasizmem i rzekomym faktem jak on to jest pokrzywdzony przez wszystkich, nie on pierwszy jest ofiara rasizmu (patrzcie Yamal i inni czarnoskorzy pilkarze Barcy obrazani przez kiboli bialych na Bernabeu w ostatnim meczu, zreszta liga juz wszczela sledztwo w tym temacie), natomiast na boisku zachowuje sie jak cham, burak i rozwydrzony dzieciak, a sedziowie go albo nie karaja (ewidentna czerwona kartka z Lipskiem nie pokazana za atak na szyje przeciwnika), albo ktos w druzynie kto ma na niego wplyw nie powie mu ze pajacuje i zeby przestal (np. sytuacja z Kimmichem, oba linki ponizej) - i teraz tak, to moim zdaniem ma wplyw na wybor zawodnika roku, bo jednak do Ronaldo mu daleko pod wzgledem pilkarskiej klasy (choc w chamstwie i buractwie i placzu akurat jeden drugiemu dorownuje) i dlatego Ronaldo zlote pilki dostawal

Oczywiscie tych sytuacji boiskowych jest duzo wiecej, ale nie chce mi sie ich teraz szukac

Lipsk
Error 404 (Not Found)!!1

Kimmich
https://www.youtube.com/shorts/b1cUvim9e64
« Ostatnia zmiana: Października 29, 2024, 10:05:17 am wysłana przez sunsetstrip »

Axl Rose

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #6802 dnia: Października 29, 2024, 06:02:15 pm »
0
Dobra, dawaj Grzesiu powiedz jak Ty to widzisz i jakie masz zdanie o wczorajszej absencji królewskich w Paryżu.

Nie obrażam się na demokrację. Lud zdecydował, że Vini nie jest najlepszym piłkarzem i ok.

Absencji Królewskich nie rozumiem, bo przecież dostali nagrodę jako drużyna i Carlo nagrodę też dostał, więc powini się pokazać. Choć oczywiście mogło to być wyrazem poparcia dla Viniego. Nie wiem, są gdzieś potem ujawniane wyniki głosowania, jeśli chodzi o punktację?
Obie nagrody wg mnie (subiektywnie ) zaslużone, podobnie jak nagroda dla Kyliana ( tu już obiektywnie zasłużona ) Może po prostu ktoś w klubie nie nawykł do przegrywania, a 0-4 i przegrana Viniego to było na ten moment za dużo. Z samej porażki 0-4 nie wyciągałbym zbyt daleko idących wniosków, bo po jednym 0-4 Real obudził się na tyle, że wygrał ligę i Ligę Mistrzów. Inna sprawa, że dużo gadało się o tym, jak to teraz, gdy Mbappe przyjdzie w końcu Real będzie wszystkich gromił. No i jakoś nie gromi. Może trzeba im czasu, może formuła się wyczerpała, a może to chwilowy spadek formy, w końcu nie da się cały czas wygrywać. Tak, czy inaczej jestem spokojny, Real wróci, Real zawsze wraca.
« Ostatnia zmiana: Października 30, 2024, 08:22:44 am wysłana przez Zqyx »

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
« Odpowiedź #6803 dnia: Października 29, 2024, 07:21:02 pm »
0
Jeszcze w kwestii wyboru France Football spójrzcie na punkt nr 3

Axl Rose

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #6804 dnia: Października 30, 2024, 01:17:31 pm »
0
To teraz ja postawię pytanie - jeśli nie Vini, to kto i dlaczego? Czekam na Wasze typy, ja o swoim powiem na końcu, dodam tylko, że Vini nie był moim typem nr 1.
"Kwestii czysto sportowych nie poruszam bo tutaj Real jest najbardziej utytuowanym zespołem w Europie i nie ma co z tym dyskutować. Ich mecze zawsze ogląda się z przyjemnością - ja przynajmniej tak mam." Ja w tym sezonie chyba nie miałem ani jednego takiego meczu Realu jeszcze, no może druga połowa z Borussią, ale tak powinni grać całe mecze, są do tego zdolni.
« Ostatnia zmiana: Października 30, 2024, 01:19:35 pm wysłana przez Zqyx »

Offline Śpiochu

• Global Moderator
  • One In A Million
  • Hail to the chief!
  • Respect: +1709
« Odpowiedź #6805 dnia: Października 30, 2024, 02:46:38 pm »
+1
Jak dla mnie Carvajal mógłby być numerem 1. Liga Mistrzów + Euro. Wszędzie grał pierwsze skrzypce. Bo jeśli Złotą Pilkę mogą wygrac jedynie gracze z Europy to Euro jest ważniejsze niż jakiekolwiek rozgrywki na innych kontynentach.
...jeśli powyższy komentarz wydaje Ci się zbyt poważny, to zmień zdanie.
GNR
Warszawa 15.07.06, Praga 27.09.10, Rybnik 11.07.12, Gdańsk 20.06.17
Slash
13.02.13, 12.02.19, 16.04.24

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1537
« Odpowiedź #6806 dnia: Października 30, 2024, 07:01:22 pm »
0
Carvajal - dla mnie to był również faworyt w tym roku.

Piłka Ręczna - Szczypiorniak :D

Zaczęty przez krelke

Odpowiedzi: 262
Wyświetleń: 83264
Ostatnia wiadomość Maja 21, 2023, 06:58:01 pm
wysłana przez sunsetstrip