Jestem za VAR na każdym poziomie rozgrywek europejskich i krajowych. Mówiłem to, powtarzam i będę powtarzać przy każdej okazji.
Mam nadzieję, że Real Madryt wygra kolejny finał LM. Widziałem tylko ostatnie 30 minut meczu i muszę przyznać, że było nerwowo. Jednak jeśli Realowi uda się po raz kolejny zdobyć puchar LM, to jak dla mnie mistrzostwa Hiszpanii nie muszą zdobywać przez następnych kilka lat. Życzyłbym też sobie, żeby Zidane został w Realu na dłużej i wierzę, że tak będzie. Celtic Glasgow ( z całym szacunkiem dla niego ) ma na koncie 49 mistrzostw Szkocji, ale sukcesów poza Szkocją niewiele. Barcelona w ostatnich latach też raczej Europy nie zwojowała, mimo, że mistrzostwo zdobywała prawie co sezon, a biorąc pod uwagę całokształt, nawet bez ewentualnego zwycięstwa Realu w tegorocznym finale wciąz mamy
33 vs 25 ( mistrzostwo Hiszpanii )
12 vs 5 ( LM )
2 vs 0 ( Puchar UEFA )
na korzyść Realu
Takie są fakty.
Jedynie w Pucharze Króla Barcelona jest historycznie lepsza od Realu, bo z 30 pucharami jest zdecydowanym liderem. Ale kogo obchodzi Puchar Króla?
Zapomniałem... było jeszcze coś takiego jak Puchar Zdobywców Pucharów. Tutaj również Barcelona jest zdecydowanie lepsza od Realu, ale... znów... kogo obchodziły te rozgrywki?
+ dla Benzemy za wczorajszy mecz