Mam nadzieję, że Real trafi na Atletico, bo nie lubię finałów drużyn z jednego kraju, a tym bardziej z jednego miasta bym nie chciał;)
Miałem długą przerwę w oglądaniu Ligi Mistrzów i chyba wiem już czemu.
Sposób sędziowania mnie totalnie odrzuca od piłki nożnej i irytuje. Jak to możliwe, że sport w którym jest najwięcej kasy może sobie pozwalać na taką losowość i czynnik ludzki w postaci błędów sędziego. Jak dla mnie odpowiedź jest prosta - korupcja.
Sorry, ale stawka mega wysoka, ważą się losy awansu do półfinału najważniejszych rozgrywek na świecie a tu sędzia nie przyznaje ewidentnej czerwonej kartki za zagranie ręką w polu karnym (bodaj Iniesty) przy przerwaniu 100% sytuacji do zdobycia bramki. Chwilę później kolejna ręka, tym razem w polu karnym i nie ma karnego a rzut wolny. No dramat.
Wszystko powinno być oglądane przez sędziów technicznych na podglądzie i to oni powinni mieć wiążącą decyzję. Zatrzymywałbym jeszcze czas gry, bo te doliczanie również bywa często wątpliwe.
Nadchodzi Euro2016 i ciekawe ile skandali będzie przez sędziowanie, przez złe decyzje, które jakby tylko kolesie z FIFA/UEFA chcieli, to mogliby wyeliminować wprowadzając technikę w sport, tak jak to dawno zrobiono np. w koszykówce, czy hokeju.