Kartkę można było dać, można było równie dobrze nie dawać. Zależy od sędziego, a zdania na ten temat są podzielone. Zresztą przeczytałem gdzieś słuszną opinię, że komentarze wyglądałyby zupełnie inaczej gdyby to np. Pepe wchodził w ten sposób. W komentarzach na różnych stronach widziałem ze dwie niemal identyczne sytuacje, w których gracze dostawali czerwone kartki za takie zagrania (Zlatan i Eboue - nie wiem z jakich spotkań).
Rozumiem frustrację, bo Manchester przegrał mecz w zasadzie w 3 minuty. Sędzia nie spisał się wybitnie, ale w żadnym wypadku nie uważam żeby był stronniczy. Mylił się w obie strony - przed golem dla Manchesteru Van Persie był na spalonym, natomiast Rafael zablokował ręką piłkę zmierzającą do bramki De Gei.
Cieszę się z wygranej Realu, chociaż po ostatnich meczach liczyłem, że pokażą więcej. Świetny mecz Diego Lopeza, Modric dał dobrą zmianę za słabego Arbeloę, wniósł ożywienie i popisał się piękną bramką. Ozil w całym meczu dość słabo ale zagranie do Higuaina przed golem Cristiano to prawdziwy majstersztyk.