Autor Wątek: Piłka nożna  (Przeczytany 1034168 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1539
Odp: Piłka nożna
« Odpowiedź #735 dnia: Stycznia 19, 2010, 09:48:45 pm »
0
I dlatego, biorąc pod uwagę podejście polskich piłkarzy (oczywiście nie wszystkich) do treningów, jestem pełen uznania dla Majewskiego i tego co on prezentuje w Anglii.

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
  • Respect: +8
« Odpowiedź #736 dnia: Stycznia 19, 2010, 09:51:45 pm »
0
Chłopak faktycznie się zmienił. Oby na stałe.

Majewski kiedyś: Pewnego razu sprzeciwiłem się trenerowi. Miałem dyżur na zgrupowaniu. Szkoleniowiec chciał, żebym coś przeniósł. Nie zrobiłem tego. Uważam, że słusznie odmówiłem, ale niepotrzebnie się uniosłem. Raz, bo dostałem karę, a dwa, bo źle się zachowałem wobec trenera Zielińskiego. Ale to było dawno. Teraz emocje staram się tłumić w sobie. (...) Mam swoje zdanie. Na boisku jestem niepokorny. Trener mówi jedno, ja robię drugie. Chcę mu udowodnić, że wybrałem dobrze. Czasem mi to nie wychodzi, ale drugie, trzecie zagranie mi wyjdzie i będzie super.

Majewski dziś: Staram się też słuchać trenera. On zaleca nam dietę, dużo snu i odpoczynku. To wszystko przy takiej intensywności tej ligi przynosi rezultaty, choć mimo to zastanawiam się, jak ja to wytrzymuję.

Majewski kiedyś: Jestem takim typem, że jak oberwę, to długo to rozpamiętuję i myślę sobie później „tu mnie boli, więc nie wstawię nogi”.

Majewski dziś: Po każdym meczu mam rozwalone nogi, często i buty. Nigdy w mojej karierze nie zdarzyło mi się, żebym po zaledwie pół roku musiał wymienić już trzy pary butów, ostatnio ktoś mi zrobił dziurę w korkach na trzy centymetry. Stanął mi na nodze, pobiegł dalej, a ja zostałem z wyrwą w bucie. Poniewierany jestem non stop, łokcie idą w ruch przy każdej akcji. Jakoś sobie radzę.

Majewski kiedyś: Ze trzy słowa znam. My name is Radek... Kurczę, w Grodzisku nie było na to czasu. Mówiłem sobie, że zacznę się uczyć w Warszawie. Przyjechałem i nawet lekcji nie zacząłem. Nawet nie szukałem korepetytora! Ja tak ciągle, że „wiem, wiem, powinienem”, ale jakoś nie mogę się zabrać. Warszawa zabiera człowiekowi czas. Korki, kino, teatr. (...) Ja ostatnio byłem na przykład na dyskotece. Nie chodzę tam co dzień, nawet nie co tydzień, ale może powinienem, aby się rozluźnić?

Majewski dziś: Tu mam spokój i ciszę, mogę się skoncentrować na piłce.

Majewski kiedyś: Czasami mówię sobie „kurczę, ale zmęczony jestem” i idę do domu. To jest złe. Powinienem to zmienić.

Majewski dziś: Trener raz się na mnie strasznie wkurzył i kazał mi się wynosić, bo ja lubię potrenować sobie samemu, pobawić się z piłką, postrzelać.
[size=3.75pt]GUNS AND ROSES[/size]

[size=3.75pt]la banda mas peligrosa del planeta[/size]

www.czlowiekorkiestra.blog.onet.pl

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
  • Respect: +2222
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #737 dnia: Stycznia 20, 2010, 02:47:54 pm »
0
3:1 z Tajlandią. Jeszcze tylko remis z Singapurem i wrócimy do pierwszej "50" w rankingu FIFA.

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
« Odpowiedź #738 dnia: Stycznia 20, 2010, 03:56:55 pm »
0
a oto nasz niby najzdolniejszy mlody napastnik, Lewandowski

RPA - Polska: 90 minut, bez gola
Polska - Irak: 45 minut, bez gola
Polska - Grecja: 54 minuty, bez gola
Polska - Irlandia Płn.: 29 minut, bez gola
Słowenia - Polska: 29 minut, bez gola
Czechy - Polska: 27 minut, bez gola
Polska - Słowacja: 22 minuty, bez gola
Polska - Rumunia: 70 minut, bez gola
Polska - Kanada: 90 minut, bez gola
Polska - Dania: 70 minut, bez gola
Tajlandia - Polska: 90 minut, bez gola

Offline Connor

• Paradise City
  • Respect: +38
« Odpowiedź #739 dnia: Stycznia 20, 2010, 04:31:51 pm »
0
Ciekawe są te statystyki i  dość wymowne jednocześnie.
Tylko jest jedna sprawa.Mecz z RPA to graliśmy jeszcze za kadencji Leo Beenhakkera chyba...
On grał na różnych pozycjach , raz  cofnięty napastnik , jako skrzydłowy też chyba był próbowany , więc ciągle z tym jego miejscem na boisku bywało różnie.
Nie bronię go bo jako napastnik powinien strzelać bramki ale to chyba nie jest tylko jego wina , poza tym może dojść jeszcze brak formy i efekty są takie jakie widzimy.
Trzeba wziąć też pod uwagę sytuację klubową.Tylko z tego co zdążyłem zobaczyć to Lewandowski jest liderem klasyfikacji strzelców , jednak mówi się , że Lech gra poniżej oczekiwań.Może jest tak , że za szybko okrzyknęliśmy go zbawcą polskiej piłki...?
Czy jest najzdolniejszym polskim napastnikiem? Szczerze to nie wiem ale na pewno jest zdolny i może stać się świetnym napastnikiem.Trzeba tylko pracować z odpowiednimi osobami i trenować bo każdy piłkarz żeby dojść do wysokiej formy musi włożyć w to dużo wysiłku

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
« Odpowiedź #740 dnia: Stycznia 20, 2010, 06:50:16 pm »
0
W pracy jak słuchałem radia to mówili, że podobno wcale nie zagraliśmy lepiej niż z Duńczykami. Na całe szczęście na Tajlandię to wystarczyło... Cieszę się z bramki Robaka. Choć domyślam się, że jakaś efektowna nie była. Muszę obejrzeć "Sport" na TVP to sobie zobaczę bramki.

A co Lewandowskiego, to mam wrażenie, że mu po prostu już odbiła "sodówa".  Szkoda, bo faktycznie chłopak talent jak na naszych piłkarzy posiada.

Offline Connor

• Paradise City
  • Respect: +38
« Odpowiedź #741 dnia: Stycznia 20, 2010, 07:27:42 pm »
0
http://www.pilka.pl/mucha-podpisal-kontrakt-z-nowym-klubem

Ciekawe dlaczego nie może powiedzieć jaki to klub  :D
W ogóle to wszystko owiane jest jakąś tajemnicą , sam nie wiem dlaczego.Chciałbym na przykład wiedzieć ile Legia zarobi/ła na tym zawodniku.
Szkoda , że z polskiej ligi odchodzą tacy piłkarze ale to jest niestety normalne.
Tylko czekać aż z Wisły Kraków odejdzie Marcelo...

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #742 dnia: Stycznia 20, 2010, 08:06:31 pm »
0
Legia nic nie zarobiła, tyle Ci powiem, ot wielki profesjonalizm naszych działaczy z trzeciakiem i miklasem na czele. Mucha ma kontrakt do czerwca 2010 i zgodnie z prawem FIFA może podpisać pół roku wcześniej kontrakt z innym klubem bez żadnych konsekwencji. Krew człowieka zalewa bo to już kolejny raz (wcześniej oddali Rogera za jakieś śmieszne pieniądze).
Ode mnie jedno krótkie ITI Spier.... !!!

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
« Odpowiedź #743 dnia: Stycznia 20, 2010, 08:09:58 pm »
0
Nie wiem na ile to prawda, ale czytałem gdzieś wywiad z Muchą, że Legia zaproponowała mu naprawdę spore pieniądze za przedłużenie kontraktu. Więc jeśli to prawda, to jednak coś tam zrobili.... Szkoda tylko, że jeśli już chciał odejść to nie doszli do porozumienia i odbywa się to tak, że on przedłuża kontrakt, a Legia tym samym dostaje jakieś tam pieniądze za niego. Jestem pewny, że po Mistrzostwach Świata i tak by się go nie udało zatrzymać.

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #744 dnia: Stycznia 20, 2010, 08:18:28 pm »
0
Zgadza się Mucha dostał nawet propozycję najwyższego kontraktu w historii polskiej ligi (Walter mu proponował 400 tys. euro rocznie), ale takich rzeczy nie proponuje się w grudniu, kiedy zawodnik w styczniu może odejść (zwłaszcza, że jest to najlepszy zawodnik drużyny przez 3 lata z rzędu). W Legii są w tej chwili pseudodziałacze, którzy patrzą tylko na własny tyłek i liczą pieniądze, które zarobią z lóż biznesowych na nowym stadionie, poziom sportowy mają gdzieś.

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
« Odpowiedź #745 dnia: Stycznia 20, 2010, 09:08:16 pm »
0
Ireneusz Jeleń zdobył bramkę w meczu Nice - Auxerre 0:1. Polak trafił w doliczonym czasie gry.

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
« Odpowiedź #746 dnia: Stycznia 20, 2010, 11:31:13 pm »
0
Auxerre nie istnieje bez Jelenia, brawo !!!

najwieksza polska gwiazda pilkarska obecnie (mowie o pilkarzach z pola)

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=fKQpMCOF9S4" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win">http://www.youtube.com/watch?v=fKQpMCOF9S4</a>

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
« Odpowiedź #747 dnia: Stycznia 21, 2010, 08:00:35 am »
0
Miło patrzeć jak Polak decyduje o wygranej swojego zespołu i jego koledzy zdają sobie sprawę ile dla tego zespołu znaczy.

Offline Maro2

• Garden Of Eden
  • WHYNO
  • Respect: +111
    • OLD CHOPPER
« Odpowiedź #748 dnia: Stycznia 21, 2010, 02:09:33 pm »
0
Szkoda tylko że bramka zdobyta ze spalonego:
http://www.armchairfans.co.uk/video/nice_v_auxerre
OLD CHOPPER R.I.P. (2010-2018)
===---===WHYNO===---===

Offline Artur78

• Atittude
  • Respect: +285
« Odpowiedź #749 dnia: Stycznia 21, 2010, 02:15:40 pm »
0
Jeleń? Dobry napastnik,ale tylko na kluby pokroju Auxerre... ;) Nasz najlepszy aktualnie napastnik,szkoda że tak często kontuzjowany.
HURRRAAA!!!! Wygraliśmy z Tajlandią !!!! Smuda jest "WIELKI" !!!!!!!! :D

Piłka Ręczna - Szczypiorniak :D

Zaczęty przez krelke

Odpowiedzi: 262
Wyświetleń: 83333
Ostatnia wiadomość Maja 21, 2023, 06:58:01 pm
wysłana przez sunsetstrip