Autor Wątek: Piłka nożna  (Przeczytany 1034154 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
  • Respect: +2222
    • As Koncertowy
Odp: Piłka nożna
« Odpowiedź #675 dnia: Stycznia 05, 2010, 07:54:52 pm »
0
Kazimierski to ten z Wisły, spod którego ręki wyszedł m.in. Pawełek :) Krążą o nim legendy, co kiedy i ile wypił na zgrupowaniach :D

Hubik pomyliło Ci się z Dowhaniem (Legia) albo Dawidziukiem (szkoła w Szamotułach).

Offline Grzon

• Garden Of Eden
  • Respect: +974
« Odpowiedź #676 dnia: Stycznia 05, 2010, 08:00:13 pm »
0
Pawełek się uczył łapać w Odrze, był tam z moim Bratem w juniorach jedną z większych nadziei klubu  8)

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1539
« Odpowiedź #677 dnia: Stycznia 05, 2010, 08:04:55 pm »
0
Hubik pomyliło Ci się z Dowhaniem (Legia) albo Dawidziukiem (szkoła w Szamotułach).

Faktycznie. Myślałem o Dawidziuku, nie wiem dlaczego ten Kazimierski mi się skojarzył. Dzięki.  :)

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
  • Respect: +2222
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #678 dnia: Stycznia 05, 2010, 08:07:07 pm »
0
Kazimierski był wcześniej w Legii, jak bronił tam Robakiewicz i Szamotulski.

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
  • Respect: +8
« Odpowiedź #679 dnia: Stycznia 05, 2010, 09:45:40 pm »
0
najlepszy komentarz ma weszlo.com

Powiedzmy sobie szczerze - sztab reprezentacji jest jakiś taki dziwny. Jacek Zieliński to bardzo sympatyczny facet, ale niestety bez jakichkolwiek sukcesów trenerskich i bez specjalnych widoków na jakiekolwiek sukcesy w przyszłości. W czym pomoże Smudzie, trudno zgadnąć, bo jako asystent Wdowczyka głównie chodził na wolną bramkę i próbował trafić w poprzeczkę, tak mu mijały dni. Z kolei Jan Furtok w żaden sposób nie pasuje nam na osobę, o której mówi się "pan dyrektor". Fajny chłop, żeby napić się z nim piwa. I raczej nic poza tym. Skąd go wytrzaśnięto? Pewnie pomysł Piechniczka.

Co do Zielińskiego, w zasadzie można zdobyć się na pewne uproszczenie - najpierw został legendą Legii, bo kiedy w 1996 roku wszyscy piłkarze wyjeżdżali na Zachód, akurat po niego nikt się nie zgłosił i musiał tkwić na Łazienkowskiej. Potem - już jako legenda Legii - zrobiono go trenerem. A że już został trenerem, to teraz mianowano go asystentem selekcjonera. Gdyby w 1996 chciało go kupić jakieś Nancy, to dziś byłby mniej więcej w tym samym miejscu, co np. Leszek Pisz. Czyli w domu.

Smudzie Zieliński będzie pasował, bo Smuda generalnie nigdy nie szukał charyzmatycznych asystentów. Zawsze mieli to być ludzie potulni, którzy siedzą cicho i którzy ani przez moment nie wyjdą na pierwszy plan. To dość głupia i krótkowzroczna taktyka - każdy szef powinien otaczać się osobami mądrzejszymi od siebie.

Kandydaturę Zielińskiego jeszcze da się jakoś obronić i spojrzeć na nią przychylnie, ale Furtok to nieporozumienie. Piłkarze to różni ludzie - są mądrzejsi, są głupsi, są światowcy i są wieśniacy (choćby mentalnie). W normalnych krajach wybiera się tych najbardziej rozsądnych, elokwentnych i ich stara się wykorzystać w piłkarskich strukturach. U nas - na odwrót. Furtok dobrze grał w piłkę, ale sorry - brakuje mu inteligencji. Dyrektorem powinien być człowiek inteligentny. Furtok nie jest.

Pomyślcie sami - Smuda, Zieliński, Furtok. Czy to najlepsze trio, jakie może zaoferować nasz kraj?

[size=3.75pt]GUNS AND ROSES[/size]

[size=3.75pt]la banda mas peligrosa del planeta[/size]

www.czlowiekorkiestra.blog.onet.pl

Offline Artur78

• Atittude
  • Respect: +285
« Odpowiedź #680 dnia: Stycznia 05, 2010, 10:05:42 pm »
0
Śmiech na sali....narzekali w PZPN na Leo,a co sami czynią? Cyrk ,dopóki rządzić będzie klika Lato,Engel,Piechniczek i paru innych, to nie wierzę w żadną poprawę w polskiej piłce.Smuda trenerem reprezentacji,brak słow.Jest jeszcze Boniek,ale dla mnie to fałszywy człowiek.
Jeszcze o Smudzie...z nim będzie jeszcze większa szopka jak z Leo.Wyniki będą te same, bo ci sami piłkarze.Messiego nie wychowamy w trzy lata.Smuda to zwykły "burak",zobaczycie jeszcze,jaki teatrzyk odstawi na Euro2012.

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
« Odpowiedź #681 dnia: Stycznia 05, 2010, 10:06:15 pm »
0
a kogo mieli wziac z polskich trenerow? jedynie Nowak by sie jeszcze nadal...

Offline Artur78

• Atittude
« Odpowiedź #682 dnia: Stycznia 05, 2010, 10:11:24 pm »
0
Moim zdaniem to żaden polski szkoleniowiec się nie nadaje,zwłaszcza z naszej zacnej "Ekstraklasy",sukcesów w Europie co nie miara...Nowak?Hm,masz rację.

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
« Odpowiedź #683 dnia: Stycznia 05, 2010, 10:12:21 pm »
0
ale Artur wiadomo bylo ze po tym co zrobil Leo, PZPN nie wezmie kolejnego z zagranicy wiec...?

Offline Artur78

• Atittude
« Odpowiedź #684 dnia: Stycznia 05, 2010, 10:22:49 pm »
0
A dlaczego?Bo człowiek z zagranicy jest niewygodny?To jest myślenie leśnych dziadków.Liczy się tylko kasa.Wzieli kogoś kto siedzi cicho,zobacz nawet sztab Smudzie wybrali,bo najtańszy.To są ludzie przy których nadal najwięcej do powiedzenia będzie miał duet Piechniczek/Engel(o to tylko chodzi),to są marionetki.Lato?On nic nie wie,wie tylko że jest prezesem.Gdzie jest Wałdoch którego chciał Franek?No wiadomo ,człowiek z zagranicy,wie dużo,doświadczenie z Bundesligi,cwaniaczek,mądrzejszy od nich i jeszcze kase chce.

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
« Odpowiedź #685 dnia: Stycznia 05, 2010, 10:24:35 pm »
0
Artur ja to wszystko wiem - ale czasem po prostu trzeba wybrac mniejsze zlo

a PZPN jest nie do ruszenia - to jest fakt.

Offline Artur78

• Atittude
« Odpowiedź #686 dnia: Stycznia 05, 2010, 10:31:11 pm »
0
Tylko czy to jest słuszna droga?
Przytocze cytat Leo :"Mówisz coś do Piechniczka a on od razu ,czy pamiętasz rok 1982?...

Offline Grzon

• Garden Of Eden
  • Respect: +974
« Odpowiedź #687 dnia: Stycznia 05, 2010, 10:36:06 pm »
0
no to ruszaj na pzpn z widłami. W obecnej pozycji nic nie zrobisz, wybór Smudy jest chyba najlepszym wyjściem. Cokolwiek by było to będzie sterowane przez PZPN, więc przynajmniej tyle dobrze, że dali nam takiego trenera, jakiego chcieliśmy. A zobaczymy, może się uda. Dla Polaków na narzekanie zawsze się znajdzie pora

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3467
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #688 dnia: Stycznia 06, 2010, 08:24:19 am »
0
Po dość kontrowersyjnym meczu Sevilla w Pucharze Króla pokonała na wyjeździe Barcelonę 2-1.
Mecz oglądałem jakoś od 50 minuty i widziałem 3 bramki + chyba 2 nieuznane,jak się okazuje w całym meczu były 3 nieuznane.
Dobry mecz,fajne tempo,warto było :)
Szczerze mówiąc liczyłem na to,że Sevilla pokaże się w tym meczu z dobrej strony,no i pokazała się.
Czy sędzia dobrze zrobił nie uznając 3 bramek? Tego nie wiem,w 2 przypadkach wyglądało na to,że faktycznie decyzja była dobra,choć sędzia bardzo skrupulatny. Pewnie gdzieś już piszą,że sędzia pozbawił Barcę zwycięstwa,jak to zwykle po takich meczach ;)
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
« Odpowiedź #689 dnia: Stycznia 06, 2010, 09:57:17 am »
0