I znowu Powiśle Warszawa kupuje sędziów
Biała Białystok ma prostu za mały budżet korupcyjny, chociaż stać ich było, aby zapłacić zawodnikowi Termaliki, żeby nie wykorzystał karnego i mieć złudzenia, że w ostatniej kolejce coś się wydarzy po ich myśli.
Z kolei Kolejorz Poznań walcząc o Europuchary musi albo wygrać w Białymstoku albo liczyć na zwycięstwo Powiśla w ostatniej kolejce, bo w innym przypadku w Europucharach zagrają dwa kluby znad morza.
A tak na poważnie to śmiać mi się chce na ogólnopolski ból dupy jak to sędziowie Legii pomagają. Krótka statystyka karnych za ten sezon dla czołówki tabeli (wg Ekstrastats.pl)
Podyktowane dla:
10 - Lech
7 - Jagiellonia
6 - Lechia
3 - Legia (najmniej w lidze, razem z Górnikiem Łęczna)
Podyktowane przeciw:
10 - Legia (najwięcej w lidze, razem z Bruk-Betem)
5 - Jagiellonia, Lech
4 - Lechia
Oto jak sędziowie ramię w ramię z działaczami Warszawskiego klubu prowadzą Legię w stronę mistrzostwa.
I żeby nie było, przy bramce dla Korony też nie widziałem faulu, gol powinien być uznany. Co wcale nie znaczy, żeby się skończyło 1:1. Korona powinna kończyć w "10" za faul na Odidji-Ofoe, co przyznał nawet pożyteczny idiota pan Sławek z tv (chciałem tylko przypomnieć, że poprzednim sędziowskim ekspertem w C+ był Pan Wit Żelazko, skazany za korupcję
).