Autor Wątek: Piłka nożna  (Przeczytany 1034152 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Grzon

• Garden Of Eden
  • Respect: +974
Odp: Piłka nożna
« Odpowiedź #3405 dnia: Sierpnia 24, 2016, 12:39:09 am »
0
ale ta Legia pięknie gra, zasłużenie awansowała..

patrząc na ich ostatnie mecze wróżę im wielki sukces w LM! Ach ach <3

A tak poważnie to styl beznadziejny, ale mam nadzieję, że coś się jeszcze zmieni do pierwszych meczów fazy grupowej... dostali kupę kasy, niech to porządnie zainwestują bo znowu będzie 20 lat bez LM w Polsce...

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
  • Respect: +4381
« Odpowiedź #3406 dnia: Sierpnia 24, 2016, 01:31:36 am »
0
pamietam dobrze mecze Widzewa i Legi wtedy w LM, ale sie emocjonowalem... 20 lat czekalem zeby znow to przezyc, nawet jak bedzie 6 razy wpier**l to i tak warto...
NAJBARDZIEJ KONTROWERSYJNY

"I once bought a homeless woman a slice of pizza who yelled at me she wanted soup."
Axl Rose

Offline Wojo

• Atittude
  • fade away
  • Respect: +196
« Odpowiedź #3407 dnia: Sierpnia 24, 2016, 09:13:15 am »
0
No bo bedzie 6 razy w dupere, co nie zmienia faktu ze dzieki kasie z lm moga zdominowac lige na kilka lat. Chyba ze spocone grubasy przy kasie juz ja dziela miedzy siebie;)

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
« Odpowiedź #3408 dnia: Sierpnia 24, 2016, 11:51:56 am »
0

"I once bought a homeless woman a slice of pizza who yelled at me she wanted soup."
Axl Rose

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3467
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #3409 dnia: Sierpnia 24, 2016, 11:58:44 am »
0
Nie jestem kibicem Legii, ale gratuluję sukcesu. Nie ważny styl, liczy się wynik.
Nawet jeśli będzie 6 porażek, to i tak więcej niż polskie kluby zdziałały w LM od lat.
Nie patrzę teraz na Legię jak na jakiś tam klub, któremu nie kibicuję, tylko jak na reprezentanta polskiej piłki, więc życzę im jak najlepiej,
bo punkty, które ma szansę nazbierać pomogą w przyszłości innym polskim klubom.
Poza tym nie podoba mi się ta medialna atmosfera pogrzebu po sukcesie wyczekiwanym od lat.
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Śpiochu

• Global Moderator
  • One In A Million
  • Hail to the chief!
  • Respect: +1713
« Odpowiedź #3410 dnia: Sierpnia 24, 2016, 12:09:15 pm »
0
Patrzę dziś na Onet a tam już info, że może Legia odda Pazdana do Bundesligi.

Do jasnej cholery, jak my mamy marzyć o jakichkolwiek wynikach naszej Ekstraklasy, jak wszyscy najlepsi zawodnicy po kilku lepszych meczach są od razu sprzedawani na Zachód. No ludzie... albo w Ekstraklasie się pojawią olbrzymie pieniądze, albo to zawsze będzie tylko popierdółka europy zachodniej.
...jeśli powyższy komentarz wydaje Ci się zbyt poważny, to zmień zdanie.
GNR
Warszawa 15.07.06, Praga 27.09.10, Rybnik 11.07.12, Gdańsk 20.06.17
Slash
13.02.13, 12.02.19, 16.04.24

Offline domino236

• Atittude
  • Respect: +427
« Odpowiedź #3411 dnia: Sierpnia 24, 2016, 12:19:01 pm »
0
Nikolić też ma odejść. Ale za to Wszołek i Radović mają przyjść. Tylko nie wiem, czemu ten ostatni, który swoją najlepszą formę ma już za sobą.

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
« Odpowiedź #3412 dnia: Sierpnia 24, 2016, 12:20:56 pm »
0
Patrzę dziś na Onet a tam już info, że może Legia odda Pazdana do Bundesligi.

Do jasnej cholery, jak my mamy marzyć o jakichkolwiek wynikach naszej Ekstraklasy, jak wszyscy najlepsi zawodnicy po kilku lepszych meczach są od razu sprzedawani na Zachód. No ludzie... albo w Ekstraklasie się pojawią olbrzymie pieniądze, albo to zawsze będzie tylko popierdółka europy zachodniej.

po to maja dostac te 15baniek ojro za sam awans zeby potem do takich sytuacji nie dochodzilo...

Axl Rose

Offline Śpiochu

• Global Moderator
  • One In A Million
  • Hail to the chief!
  • Respect: +1713
« Odpowiedź #3413 dnia: Sierpnia 24, 2016, 01:03:12 pm »
0
Za te 15 mln to sobie kupią pięciu takich Pazdanów i będziemy mieli najlepszą obronę na świecie :P

Generalnie jak jesteś biedny to kij Ci w oko.
...jeśli powyższy komentarz wydaje Ci się zbyt poważny, to zmień zdanie.
GNR
Warszawa 15.07.06, Praga 27.09.10, Rybnik 11.07.12, Gdańsk 20.06.17
Slash
13.02.13, 12.02.19, 16.04.24

Offline Borusse

• Knockin On Heavens Door
  • Fluent in over 6 million ways of kicking your ass.
  • Respect: +168
« Odpowiedź #3414 dnia: Sierpnia 24, 2016, 01:41:51 pm »
0
Super, że Legii udało się awansować, pierwsza polska drużyna od pamiętnego dla kibiców BVB sezonu 1996/97. Trzeba liczyć na dobre losowanie, może z trzeciego koszyka trafi na kogoś słabego i uda się zająć trzecie miejsce, chociaż szanse są marne. Tak czy inaczej, nawet jak przegrają 6 meczów i tak jest się z czego cieszyć.

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
  • Respect: +2222
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #3415 dnia: Sierpnia 24, 2016, 04:14:51 pm »
+1
Wczoraj się wzruszyłem, bo to jest moment na który wszyscy w Warszawie czekali 21 lat. Ja poprzedni występ w LM pamiętam jak przez mgłę, byłem jeszcze w podstawówce i nawet nie chodziłem na mecze.

Kasa za dostanie się do Champions League raczej nie pójdzie na transfery. Legia ma inne priorytety z punktu widzenia rozwoju klubu - głównie budowę ośrodka treningowego i Akademii w Grodzisku Mazowieckim, a na to potrzeba kilkadziesiąt mln złotych, które klub musi wyłożyć z własnej kieszeni. Obecny awans to tak naprawdę kolejny etap w rozwoju. Myślę, że nikt w Legii nie liczy na awans z grupy czy nawet zajęcie 3 miejsca. To są cele na kolejne lata. Obecni właściciele przejmując klub w 2012 roku założyli sobie awans do LM w ciągu 5 lat - udało się w 4 roku. I są konsekwentni w swoim działaniu, mimo czasami pomyłek transferowych i trenerskich albo tak irracjonalnych sytuacji jak ta pamiętna z Celtikiem. Myślę, że tej konsekwencji i długofalowej wizji brakuje w pozostałych klubach - żeby mimo niepowodzeń starać się iść do przodu (np. w Lechu, gdzie po nieudanych sezonach często zmienia się cała koncepcja dla klubu). To klub wyznacza trenerowi swoją wizję na rozwój 1-wszej drużyny i drużyn młodzieżowych, a nie trener klubowi. Jeśli trener nie stosuje się do wizji właścicieli to odchodzi. Mi się to podoba i wiem, że mimo obecnej kiepskiej formy w ciągu paru następnych tygodni będzie lepiej i Legia wróci do ligowej czołówki.

Co do rozprzedawania piłkarzy - to się będzie działo. Faza grupowa LM musiałaby być 3-4 razy z rzędu, żeby Legię (czy jakikolwiek polski klub) było stać na zatrzymanie najlepszych graczy. Realia finansowe są okrutne (mimo, że Legia już odjechała finansowo pozostałym polskim ekipom) i klub nie może sobie pozwolić na odrzucenie oferty na poziomie 4-5 mln Euro.

Poza tym nie podoba mi się ta medialna atmosfera pogrzebu po sukcesie wyczekiwanym od lat.

Bo wszystkim się marzyło, że awans będzie po efektownej grze, zwłaszcza, że tyle lat się czekało na awans polskiej drużyny do fazy grupowej. A Legia nie trafiła z formą, przegrywa w lidze. Dundalk w normalnych okolicznościach powinno dostać bagaż 4-5 bramek, bo to kiepska drużyna. W poprzednich latach Legia ogrywała lepsze drużyny w Lidze Europy.

Jeszcze ciekawostka ile Legia naprawdę zarobi na awansie:
http://weszlo.com/2016/08/15/o-co-gra-legia-nieprawdopodobne-pieniadze-w-lidze-mistrzow/

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
« Odpowiedź #3416 dnia: Sierpnia 24, 2016, 05:04:10 pm »
+1
mimo obecnej kiepskiej formy w ciągu paru następnych tygodni będzie lepiej i Legia wróci do ligowej czołówki.

przy obecnej chorej reformie z podzialem punktow, mozna totalnie olac pol sezonu a i tak byc w gornej czesci tabel - patrz Amica z zeszlego sezonu - na koniec 7 miejsce a dostali w lidze wpier**l 17 razy

Axl Rose

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1539
« Odpowiedź #3417 dnia: Sierpnia 25, 2016, 07:23:34 pm »
0

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3467
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #3418 dnia: Sierpnia 25, 2016, 07:28:17 pm »
0
No to moje kibicowanie Legii w dwóch meczach szlag trafił.  :P
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline domino236

• Atittude
  • Respect: +427
« Odpowiedź #3419 dnia: Sierpnia 25, 2016, 07:31:40 pm »
+1
Najgorsze co mogło sie przytrafić. Teraz będzie napierdalanie na Real, memy z CR i Pazdanem, itp, aż do grudnia.  :facepalm:

Piłka Ręczna - Szczypiorniak :D

Zaczęty przez krelke

Odpowiedzi: 262
Wyświetleń: 83333
Ostatnia wiadomość Maja 21, 2023, 06:58:01 pm
wysłana przez sunsetstrip