Autor Wątek: Piłka nożna  (Przeczytany 1034225 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
  • Respect: +4381
Odp: Piłka nożna
« Odpowiedź #3240 dnia: Czerwca 16, 2016, 11:50:48 pm »
+1
"Biało-czerwoni" z czterema punktami zajmują drugie miejsce w grupie za dzisiejszymi rywalami i do awansu do kolejnej rundy wystarczy im remis we wtorkowym meczu z Ukrainą, która tym samym straciła już szanse na wyjście z grupy. (90minut.pl)

Pazdan dzis przeszedl sam siebie, a Ukraina gra o czapke gruszek...
« Ostatnia zmiana: Czerwca 16, 2016, 11:52:23 pm wysłana przez sunsetstrip »
NAJBARDZIEJ KONTROWERSYJNY

"I once bought a homeless woman a slice of pizza who yelled at me she wanted soup."
Axl Rose

Offline domino236

• Atittude
  • Respect: +427
« Odpowiedź #3241 dnia: Czerwca 17, 2016, 09:14:08 am »
0
Niesamowite jak oni zagrali z mistrzami świata na takim turnieju jak EURO. Jakich ja czasów dożyłem. Boże.
Jak nie Glik jest ścianą, to Pazdan. Dobrze, że nie jestem selekcjonerem, bo stawiałem przed turniejem na Salamona.

Milik  :facepalm:

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
« Odpowiedź #3242 dnia: Czerwca 17, 2016, 10:17:41 am »
0
Nie podobało mi się zupełnie, jak pozwalali Niemcom być przy piłce.... :facepalm: Niemiec przy piłce, dookoła niego zgraja naszych i ŻADEN nie podchodzi, żeby mu tę piłkę odebrać. Bez przerwy tak się działo.
Masa podań też kończyła się przejęciem piłki przez Niemców. Grali jak dzieciaki w podstawówce. Piłka gdzieś wylądowała i jeden na drugiego tylko patrzył, kto tę piłkę odbierze. Nie podobał mi się ten mecz. Wiało od naszych strachem na kilometr. I jeszcze wszystkie te głupie błędy, które robili. Tak, Milik, na pewno trafiłbyś główką w bramkę, jasne.
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline hkt

• Atittude
  • I would've thought you could be more of a man
  • Respect: +941
« Odpowiedź #3243 dnia: Czerwca 17, 2016, 10:34:43 am »
0
Bardzo podoba się mi się jaki "mamy" wybór bramkarzy, że niezależnie od numerka: 1, 22, 12, 88, ciągle stoi zawodnik na światowym poziomie. W ogóle nie było znaków zapytania, jak kiedyś gdy za podstawowego wchodziła rezerwa.

Plus Lewandowski, który może jeszcze nie strzelił na EURO, ale widać że nie jest typem gwiazdy i gra z tyłu, przejmuje, podaje, wystawia, wywiera presję z przodu - jest po prostu wszędzie. Nie przypominam sobie kiedy mieliśmy ostatnio takiego zawodnika. Światowa klasa, widać dlaczego jest tyle warty ;)

Reszta składu też bardzo dobra i równa, Krychowiak, Piszczek, Kuba itd :) Nic tylko czekać, aż szczęście się do nas uśmiechnie, bo możemy być czarnym koniem tego turnieju 8)
« Ostatnia zmiana: Czerwca 17, 2016, 10:36:15 am wysłana przez hkt »
Powyższy post jest zgodny z tematem.

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar

Offline cravenciak

• Newsman
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1425
« Odpowiedź #3245 dnia: Czerwca 17, 2016, 11:12:14 am »
+3
Masa podań też kończyła się przejęciem piłki przez Niemców. Grali jak dzieciaki w podstawówce. Piłka gdzieś wylądowała i jeden na drugiego tylko patrzył, kto tę piłkę odbierze. Nie podobał mi się ten mecz. Wiało od naszych strachem na kilometr. I jeszcze wszystkie te głupie błędy, które robili.

Dzieciaki w podstawówce nie remisują z mistrzami świata.

Nie podobało mi się zupełnie, jak pozwalali Niemcom być przy piłce.... :facepalm: Niemiec przy piłce, dookoła niego zgraja naszych i ŻADEN nie podchodzi, żeby mu tę piłkę odebrać. Bez przerwy tak się działo.

Organizacja gry defensywnej i utrzymywanie formacji. Dzięki temu było na zero z tyłu i nie musi Ci się to wcale podobać ;)

Tak, Milik, na pewno trafiłbyś główką w bramkę, jasne.

Nie, jednak nie ma sensu Ci odpisywać xD

Offline domino236

• Atittude
  • Respect: +427
« Odpowiedź #3246 dnia: Czerwca 17, 2016, 11:26:30 am »
+1
Sam Nawałka mówił, że specjalnie oddali piłkę Niemcom, żeby "z niskiego pressingu przechodzić do kontrataków". Tak już niekiedy jest, że trzeba ciepieć. ;)

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #3247 dnia: Czerwca 17, 2016, 11:31:24 am »
0
Aha, czyli rozumiem, że jak facet wyżej się załamuje to to jest w porządku, ale jak pisze na ten temat dziewczyna to to już nie jest okej.
Skomentowałam co widziałam - Tobie też nie musi się to wcale podobać. Ktoś tu ma problem z szanowaniem czyjegoś odmiennego zdania.

Nagle wszyscy ściągają majtki przez głowę, bo "osiągnęliśmy" 0:0 z Mistrzami Świata. Dwa lata temu z Mistrzami Świata wygraliśmy i to było dopiero osiągnięcie. Czyli stać naszych na więcej niż 0:0.

Post Merge: [time]Czerwiec 17, 2016, 12:28:35 pm[/time]
Poza tym argument, że to remis z Mistrzami Świata mnie nie przekonuje (a stosują go wszyscy). Niemcy mistrzami zostali dwa lata temu. W ciągu tych dwóch lat mogą już nie być tą samą silną drużyną. Nie tak dawno mistrzowska Hiszpania wtopiła podczas mundialu (szok i niedowierzanie, bo jak to możliwe, że Mistrzowie tak bardzo się zapuścili w ciągu dwóch lat, co nie? ;) .

Obawiam się tego huraoptymizmu. Może oznaczać, że zlekceważymy drużynę ukraińską.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 17, 2016, 12:32:49 pm wysłana przez Canis_Luna »

Offline Śpiochu

• Global Moderator
  • One In A Million
  • Hail to the chief!
  • Respect: +1713
« Odpowiedź #3248 dnia: Czerwca 17, 2016, 02:18:42 pm »
+7
Canis nie przesadzaj, akurat Crav nigdzie nie odniósł się do Twojej płci, więc chill out!

Prawda jest taka, że nagle wszyscy jesteśmy specjalistami, a wszyscy Wy razem wzięci gówno wiecie o kopaniu :P

Nie bądźmy hurraoptymistami. Bądźmy realistami. Pamiętaj Canis, że wynik 0:0 to także kolejny duży krok w kierunku wyjścia z grupy i to także z tego powodu ludzie się cieszą! :)

A jeśli chodzi o moją opinię...

Do meczu podszedłem na zasadzie "obyśmy za bardzo w dupsko nie dostali". I czym bliżej finału, tym bardziej się stresowałem, że zaraz nam w doliczonym czasie walną jakiegoś perszinga między nogami. Prawda jest taka, że rzut wolny w wykonaniu Lewego i Milika był mistrzostwem świata, gdyby jeszcze Arek założył binokle to byłoby pięknie.

Forma jest. Ukraincy pewnie myślą sobie teraz "jeszcze tylko wpierdo... od Polaków i mamy wakacje" :P
...jeśli powyższy komentarz wydaje Ci się zbyt poważny, to zmień zdanie.
GNR
Warszawa 15.07.06, Praga 27.09.10, Rybnik 11.07.12, Gdańsk 20.06.17
Slash
13.02.13, 12.02.19, 16.04.24

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
  • Respect: +2222
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #3249 dnia: Czerwca 17, 2016, 02:41:59 pm »
0
Nie bądźmy hurraoptymistami.

Ja od początku jestem pesymistą :P

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3467
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #3250 dnia: Czerwca 17, 2016, 03:15:07 pm »
0
Przed meczem uważałem, że remis będzie sukcesem. Po meczu w zasadzie nadal tak uważam biorąc pod uwagę klasę przeciwnika, co nie znaczy, że nie miałem nadziei na zwycięstwo.
Przez pierwsze minut gra Polaków wyglądała fatalnie. Mniej więcej tak, jakby Niemcy byli sami na boisku, a polscy piłkarze byli jedynie patykami, które bez trudu się omija. Potem, na szczęście, było lepiej, ale i tak długimi
fragmentami gry zastanawiałem się, czy Polacy są na boisku.

Trzeba  uczciwie przyznać, że Niemcy, podobnie zresztą jak Polacy, mieli swoje sytuacje i było ich całkiem sporo, o czym świadczą chociażby memy dotyczące Pazdana jako najlepszego gracza meczu według kibiców.
Jeśli najlepszym graczem był obrońca, to, logicznie rzecz ujmując, wcale nie było tak różowo, jak chcielibyśmy to pamiętać.
Ja wyczekiwałem na końcowy gwizdek niemal jak niegdyś redaktor Zimoch. Mam wrażenie, że nie byłem jedyny.

Mecz oglądało mi się o wiele lepiej niż poprzedni z Irlandią, ale Ukraińców nadal się obawiam. Niby nie mają już nic do zyskania, ale też nic do stracenia.
Jeszcze "niczego" nie osiągnęliśmy. I tak jak Milik był chwalony po meczu z Irlandią, a "mieszany z błotem" po meczu z Niemcami, tak może być z Polską, jeśli w meczu z
Ukrainą zawiedzie, a Niemcy stracą punkty z Irlandią.
Cieszmy się, bo dawno nie było takiego sukcesu w meczu o stawkę ( mówię o punktach w grupie, nie o samym meczu ), ale nie dzielmy skóry na nieupolowanym niedźwiedziu, bo wiadomo
łaska pańska na pstrym koniu jeździ, a pamięć kibica ... to już sami wiecie ;) Hurraoptymizm już niejednego zgubił. Oby za kilka dni polscy piłkarze dali radę.
Gorące głowy w tym nie pomogą, tak samo jak nie pomogły wczoraj Milikowi, który seryjnie marnował świetne sytuacje.  Jednak dla mnie jest najważniejsze to, że w ogóle je miał, że Polacy je mieli.
All we need is just a little pattience ;)
« Ostatnia zmiana: Czerwca 17, 2016, 03:35:58 pm wysłana przez Zqyx »
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline cravenciak

• Newsman
  • Garden Of Eden
« Odpowiedź #3251 dnia: Czerwca 17, 2016, 03:39:14 pm »
0
Oficjalnie graczem meczu został Boateng. Czyli... obrońca Niemców.

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1539
« Odpowiedź #3252 dnia: Czerwca 17, 2016, 06:06:14 pm »
0
Chyba jakiś inny mecz Uefa oglądała.

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1539
« Odpowiedź #3253 dnia: Czerwca 21, 2016, 05:43:46 pm »
0
Skład Polski na mecz z Ukrainą:

Łukasz Fabiański - Thiago Cionek, Kamil Glik, Michał Pazdan, Artur Jędrzejczyk - Grzegorz Krychowiak, Tomasz Jodłowiec - Arkadiusz Milik, Piotr Zieliński, Bartosz Kapustka - Robert Lewandowski

POLSKA!

Offline cravenciak

• Newsman
  • Garden Of Eden
« Odpowiedź #3254 dnia: Czerwca 21, 2016, 08:21:42 pm »
0

:sorcerer:

Piłka Ręczna - Szczypiorniak :D

Zaczęty przez krelke

Odpowiedzi: 262