Autor Wątek: Piłka nożna  (Przeczytany 1034422 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
  • Respect: +2222
    • As Koncertowy
Odp: Piłka nożna
« Odpowiedź #2640 dnia: Maja 03, 2012, 10:59:26 pm »
0
Ruch - prosta transakcja - mistrz za puchar. Tylko Śląsk się niepotrzebnie wmieszał i spółdzielnia coś będzie musiała z nimi zrobić w ostatniej kolejce ;]

Offline CC

• Paradise City
  • Sometimes I need some time... all alone
  • Respect: +426
« Odpowiedź #2641 dnia: Maja 03, 2012, 11:08:03 pm »
0
Zqyx, nie wiem kto, ale Śląsk jest z kandydatów na mistrza ekipą najgorszą, jedną z najsłabszych w całej lidze. I Legia, i Ruch, i Lech byłyby lepsze. Ja osobiście skłaniam się ku Lechowi - punktuje bardzo regularnie, ma od jakiegoś czasu passę zwycięstw, wygrał z Legią, czyli kadrowo najlepszą drużyną w Polsce, a po sprzedaży Rudnieva może mieć środki na ciekawe transfery. Nie jest też tak biedny pod względem ekonomicznym i ubogi kadrowo, jak Ruch, ani tak słaby jak Śląsk. Legia powinna być na drugim miejscu, bo oni potrafią grać w piłkę, co pokazali w obu meczach z Ruchem, tylko są w kryzysie. A terminarz tak sie ułożył, ze raczej swojej pozycji w tabeli nie zmienią, a  może nawet jeszcze spadną. Ogólnie rzecz biorąc, liczę na to, że Śląsk i Ruch pogubią punkty (taa, jasne), a mistrzem zostanie Lech.
« Ostatnia zmiana: Maja 03, 2012, 11:13:41 pm wysłana przez CC »
Geoff Fuckin' Tate!

Offline Knife

• Paradise City
  • Respect: +136
« Odpowiedź #2642 dnia: Maja 04, 2012, 07:14:50 am »
0
To co wczoraj zrobiła Korona w głowie mieścić mnie się nie chce!
Ostatnia zmiana: Kwiecień 09, 1984, 09:45:11 am wysłana przez (być może) Bóg.

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3467
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #2643 dnia: Maja 04, 2012, 07:58:31 am »
0
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #2644 dnia: Maja 04, 2012, 10:51:58 am »
0
A jak myślisz ? Oczywiście, że się cieszę, to jest to o co trwała walka od wielu lat, żeby pozbyć się ITI, a odejście Waltera bardzo przybliża ten cel. Efekt jego działania przez 8 lat to 1 mistrzostwo, 3 Puchary Polski, 1 superpuchar, 1 porządny występ w Europucharach, ponad 150 mln zł długu, zatrudnianie nieudaczników na stanowiskach zarządzających klubem (Zygo, Dziewulski, Miklas !!!, Błędowski !!!, Kosmala, itd., itp.). Jedynym plusem jest nowy stadion, którego finansowanie też nie jest do końca jasne i raczej jest wynikiem układu medialno-politycznego z Gronkiewicz-Waltz niż uczciwego przetargu. Trochę mało jak na wielki koncern medialny, który dotychczas wszystko czego się dotknął zamieniał w zysk. Okazało się, że zarządzanie klubem sportowym wygląda zupełnie inaczej niż telewizją. Mówi się o sprzedaży Legii koncernowi Axel Springer - nie wiem czy to właściwa firma, ale gorzej niż za okupacji ITI być chyba nie może.

Co do grajków to nic nie napisze poza tym, że są ****** pedałami, bez ambicji i honoru. W 1,5 miesiąca spieprzyli wszystko.

Z gratulacjami za mistrza wstrzymam się do "niedzieli cudów".

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1539

Offline Wojo

• Atittude
  • fade away
  • Respect: +196
« Odpowiedź #2646 dnia: Maja 04, 2012, 02:29:43 pm »
0
Wisła odpuści Śląskowi, Lech i Ruch swoje mecze wygrają, ale to i tak nic nie da, bo układ tabeli się nie zmieni. I tak największa zakała wiosny (nie licząc spadkowiczów) zostanie mistrzem Polski :angry:

no to policzmy:
runda wiosenna - Śląsk 22 pkt
runda wiosenna - Legia 17 pkt

kto jest zakałą wiosny? ;)

O Mistrzostwie Polski decyduje nie tylko runda wiosenna :) Zresztą nikt nie kazał Ruchowi remisować z ŁKSem 2:2 w poprezedniej kolejce. Nikt nie zabraniał Amice strzelać bramek w październiku i listopadzie.
A Legia? W ostatnich 8 meczach jedno zwycięstwo i 4 strzelone bramki.
No i jak słyszę te lamenty o LM to mnie skręca. Bo Śląsk za słaby na LM. A Wisła ile razy próbowała? A Legia swojej szansy nie miała? Zagłębie próbowało i pupa o Amice nie wspominając ;)

Panie Dyzma, Mila 12 chyba 12 asyst i 4 gole, Pawłowski 4 gole z Groclinem, Piech ciągnie Ruch do pucharów (a może nawet na mistrza) a pan powołuje gościa który grzeje ławe w 2 lidze niemieckiej albo frajera który ani be ani me po polsku i w 1,5 roku zagrał 1 mecz.

dziękuję. Dobranoc.

Offline CC

• Paradise City
« Odpowiedź #2647 dnia: Maja 04, 2012, 04:21:39 pm »
0
Wojo, a oglądałaś mecze Śląska czy tylko policzyłaś punkty? Śląsk na wiosnę tylko raz zagrał dobrze - wczoraj. Wygrali też z Cracovią, bo kto by z Cracovią nie wygrał? Krakusów leje każdy. W pozostałych spotkaniach prezentował się żałośnie. Te 22 pkt to punkty uciułane, a nie zdobyte. Z resztą z Legią jest tak samo, więc nie ma co porównywać, oba zespoły tak samo beznadziejne, tak samo nie zasługują na mistrza. Dlatego właśnie najlepszym kandydatem byłby Lech.
Geoff Fuckin' Tate!

Offline Gnatek

• Byli moderatorzy/newsmani
  • Atittude
  • Respect: +289
« Odpowiedź #2648 dnia: Maja 04, 2012, 04:50:18 pm »
0
A Ty oglądałeś mecze Lecha? Ile dobrych meczów na wiosnę zagrał Lech? Więcej przemawia za Ruchem. Skoro dajesz argumenty z tej rundy, to ok.

Ruch jest w tabeli wiosny wyżej od Lecha, strzelił więcej bramek, stracił mniej bramek, no i w bezpośrednim meczu wygrał 3:0. No i jest lepszą drużyną w perspektywie całego sezonu. Dlatego to Ruch powinien być mistrzem.

Offline el_loko

• Zasłużeni
  • One In A Million
  • Respect: +605
« Odpowiedź #2649 dnia: Maja 04, 2012, 06:20:46 pm »
+1
Hmmm według mnie mistrzem powinien być ten zespół który będzie miał najwięcej punktów. Ale ja się na piłce nie znam.

Offline Wagon

• Better
  • Respect: +1629
« Odpowiedź #2650 dnia: Maja 04, 2012, 06:41:45 pm »
0
Boję się, żebyś się nie mylił i to pani minister Mucha wybierze w tym roku mistrza Polski :/ Znając życie padnie na Śląsk Wrocław :P

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1539
« Odpowiedź #2651 dnia: Maja 05, 2012, 07:59:47 pm »
0
W ostatniej kolejce mistrzowska Borussia Dortmund pokonała Freiburg 4:0 po dwóch golach Jakuba Błaszczykowskiego i dwóch Roberta Lewandowskiego. Ustanowiła też dwa rekordy: 28 meczów bez porażki i 81 pkt. zdobytych w sezonie.

Offline CC

• Paradise City
« Odpowiedź #2652 dnia: Maja 05, 2012, 08:14:46 pm »
0
A przy okazji Peszko i Borysiuk wypad do drugiej ligi.

Nie mogę sie doczekać, żeby zobaczyć gdzieś wywiad z krzywą mordą Piekarskiego (menadżer Borysiuka). Ostatnio twierdził, że walcząca o LM Brugge to dla tępego Borysiuka gorszy wybór niż Kaiserslautern. Tak naprawdę chodziło tylko o większą kasę dla Pana Menadżera. A teraz Arielek sobie pofauluje w drugiej lidze.
Geoff Fuckin' Tate!

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #2653 dnia: Maja 05, 2012, 10:59:30 pm »
0
Szkoda, że Messi wyprzedził Cristiano w ilości bramek w Lidze, mam nadzieję, że jeszcze to nadrobi, zawsze jedno trofeum więcej.

Nie nadrobi. Na 1 kolejkę przed końcem:
Messi 50
Ronadlo 45

Offline Platypus

• Knockin On Heavens Door
  • Respect: +124
« Odpowiedź #2654 dnia: Maja 06, 2012, 02:09:23 pm »
0
Przy okazji, ciekaw jestem co mają teraz do powiedzenia ci, którzy uważają, że Ronaldo ma tyle goli, bo strzela masę swoich bramek z karnych.

Piłka Ręczna - Szczypiorniak :D

Zaczęty przez krelke

Odpowiedzi: 262
Wyświetleń: 83334
Ostatnia wiadomość Maja 21, 2023, 06:58:01 pm
wysłana przez sunsetstrip