Autor Wątek: Piłka nożna  (Przeczytany 1034261 razy)

Offline Gnatek

• Byli moderatorzy/newsmani
  • Atittude
  • Respect: +289
Odp: Piłka nożna
« Odpowiedź #2175 dnia: Listopada 10, 2011, 11:25:32 am »
0
Ale dlaczego od innych reprezentacji mamy pobierać zawsze te najgorsze rozwiązania?

Offline Schalker

• Knockin On Heavens Door
  • Respect: +67
Pieprzyć północ, niech żyje południe !

http://oproczmarzenwartomiecjeszczepiwo.blogspot.com/

Offline Speeder

• Reckless Life
  • **
  • Respect: +11
« Odpowiedź #2177 dnia: Listopada 11, 2011, 08:07:06 pm »
0
Mimo, ze $realu nie lubie to przyznam, ze zachowali sie bardzo fajnie, wobec Cassano(ktorego z reszta podczas gry w $realu potraktowali, ze tak powiem... Nie za przyjemnie) i teraz wobec nas - Polakow.

Co do pilki zagranicznej, bardzo ciekawi mnie wyniki barazow  :D. Beda mialy dosc duzy wplyw w podziale na koszyki. Fajnie byloby zobaczyc Estonie, Czechy i Czarnogore u nas(choc to niemozliwe, bo Czesi graja z Czarnogora) chocby ze wzgledu na to, ze w tamtych reprezentacjach niemale role graja pilkarze wystepujacy na co dzien w naszej lidze.

Offline Speeder

• Reckless Life
  • **
« Odpowiedź #2178 dnia: Listopada 11, 2011, 08:09:56 pm »
0
Przez te koszulki(sam jestem przeciw) ludzie pozapominali, ze dzisiaj gramy z Wlochami, jedna z najsilniejszych druzyn swiata, a przy okazji inaugurujac reprezentacyjne wystepy na Stadionie Miejskim we Wroclawiu ! To jest wydarzenie  :sorcerer:

Trzymam dzisiaj za naszych kciuki wyjatkowo mocno. Mam nadzieje, ze wygramy  :)

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
  • Respect: +2222
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #2179 dnia: Listopada 11, 2011, 10:39:43 pm »
0
To już nie jest nasza reprezentacja, tylko pzpn-u. Żaden z zawodników nie miał odwagi się postawić leśnym dziadom w aferze z koszulkami więc niewiele sobą reprezentują. Na trybunach też żenada, żeby kupić bilet na mecz trzeba najpierw zapłacić haracz pzpnowi (trzydzieści coś złotych za uczestnictwo w jakimś pseudo klubie reprezentanta). Ci co robią atmosferę na stadionach nie chcą w tym uczestniczyć i panuje cisza i nastrój stypy (te 40 tys ludzi przekrzyczałaby nawet ambasada Azejberdżany). Mają co chcieli. Liczę na wpier..l na Euro.

Offline Speeder

• Reckless Life
  • **
« Odpowiedź #2180 dnia: Listopada 11, 2011, 10:50:54 pm »
0
Zgadzam sie. Na kazdym meczu kadry kiedys byl super doping, teraz sie duzo pozmienialo, bardzo. 40tys ludzi na trybunach i kompletna cisza. Czasem tylko wrzutka typu "PZPN, PZPN..." czyy "Gdzie jest orzel", w sumie sie nie dziwie, co innego mieliby krzyczec ?
Jedyne kogo mi szkoda to pilkarzy. Kazdy chce przeciez grac dla Polski, a nie moze, bo gra dla PZPN'u, kazdy chcialby uslyszec super doping przy 40tys, nie moze, tez przez PZPN.
Zrobic porzadek z tym wielkim syfem, zlapac za mordy dziadow, wywalic kazdego(moze pare wyjatkow), a jak to niemozliwe to przede wszystkim pensje im o 80% uciac ! No i najwazniejsze to postawic na mlodziez, bo nie wierze w to, ze w kraju gdzie mieszka 40mln ludzi nie ma chocby jednego pilkarza pokroju takiego Balotelliego

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #2181 dnia: Listopada 11, 2011, 11:00:23 pm »
0
Na kadrze się nie zarabia, to są marne pieniądze w porównaniu z tym co mają w klubach. W kadrze powinno się reprezentować kraj, a nie grać dla pieniędzy.

Jedyne kogo mi szkoda to pilkarzy.

A mi ich nie szkoda. Charakternych, mających własne zdanie Smuda się pozbył, woli posłusznych, a tacy nie będą liderami, którzy pociągną drużynę w trudnych momentach na boisku. Napisałem - mają co chcieli.

Kazdy chce przeciez grac dla Polski, a nie moze, bo gra dla PZPN'u

Każdy chce, a nie każdy powinien. Na pewno nie powinni Perquis, Polanski, Obraniak, Boenisch, Arboleda, Roger i im podobni. Zrobiła się armia najemników, którym się w sportowym życiu nie powiodło i na siłę szukają szczęścia gdzie indziej. Już po naturalizacji Rogera ktoś powinien walnąć pięścią w stół i zabronić takich praktyk. Zwłaszcza, że są młodzi Polacy, lepsi od tych ode mnie wymienionych. Nazwiska wymienił Wojo, parę postów wyżej.

Offline Gnatek

• Atittude
« Odpowiedź #2182 dnia: Listopada 11, 2011, 11:04:01 pm »
0
Zgadzam sie. Na kazdym meczu kadry kiedys byl super doping, teraz sie duzo pozmienialo, bardzo.

Super doping na kadrze? To chyba nie na polskiej ;)

Jedyne kogo mi szkoda to pilkarzy. Kazdy chce przeciez grac dla Polski, a nie moze, bo gra dla PZPN'u

Trochę nie ogarniam tego zdania. Jak nie chce grać dla PZPN-u, to nie musi. Więc nie rozumiem dlaczego jest Ci ich szkoda. Ma jaja - niech zrezygnuje. Ale założę się, że żaden tego nie zrobi. Takiej okazji do wypromowania się jak Euro mogą już więcej nie dostać.

bo nie wierze w to, ze w kraju gdzie mieszka 40mln ludzi nie ma chocby jednego pilkarza pokroju takiego Balotelliego

No niestety nie ma. Balotelli był szkolony przez specjalistów przez duże S, na równych trawach, mając do dyspozycji najlepszy sprzęt. W Polsce panuje przeświadczenie, że jak da się kilku dzieciakom piłkę i kawałek trawy a "trening" poprowadzi nauczyciel wf-u z miejscowej podstawówki, to urosną z nich piłkarze. Niestety tak to nie działa.

Offline krelke

• Szara Eminecja | Wodopój
  • Administrator
  • Scraped
  • !!! GN'R: Don't you try to stop us now !!!
  • Respect: +250
    • Tomasz Krela
« Odpowiedź #2183 dnia: Listopada 11, 2011, 11:09:46 pm »
0
hmm...Pele nawet butów nie miał...nie mówię już o trawie... ;)...a dał radę...więc nie przeliczajcie wszystkiego na $$$ potrzebne do sukcesu...

Offline Speeder

• Reckless Life
  • **
« Odpowiedź #2184 dnia: Listopada 11, 2011, 11:11:19 pm »
0

A mi ich nie szkoda. Charakternych, mających własne zdanie Smuda się pozbył, woli posłusznych, a tacy nie będą liderami, którzy pociągną drużynę w trudnych momentach na boisku. Napisałem - mają co chcieli.

Dobra. Zgodze sie, Smuda zachowal sie jak cipka, odstawil Zewlaka, Boruca, nie chce powolac Grosika czy chocby Maleckiego.
Ale nie mozesz odmowic charakteru Wasilewskiemu - jemu przede wszystkim, Szczesnemu, Dudce czy Blaszczykowskiemu.

Każdy chce, a nie każdy powinien. Na pewno nie powinni Perquis, Polanski, Obraniak, Boenisch, Arboleda, Roger i im podobni. Zrobiła się armia najemników, którym się w sportowym życiu nie powiodło i na siłę szukają szczęścia gdzie indziej.  Zwłaszcza, że są młodzi Polacy, lepsi od tych ode mnie wymienionych
:_:

A to tez jest dosc kontrowersyjny temat. Wiadomo, sam bym wolal, zeby Perquisa gral Wasyl, zamiast Obraniaka chocby Mierzejewski, a zamiast Polanskiego zagral chocby Borysiuk.
Nie wiadomo tez co oni czuja w sobie, czy rzeczywiscie tak utozsamiaja sie z Polska, zeby gra dla nas byla ich szczytem marzeniem. Moim zdaniem jednak nie jest, bo kazdy z tych pilkarzy nie mial szans na powolanie do swojej rodowitej reprezentacji. Ale jesli juz graja to niech to udowdnia, ze czuja sie Polakiem, ale na boisku. Tak jak Polanski, ktory walczy kazda pilke i widac, ze mu cholernie zalezy.
Co do reszty.... Jakos tego nie widze i osobiscie sam pozbylbym sie kazdego "obcokrajowca" oprocz Polanskiego

Gnatek. Co jak co, ale na Lazienkowskiej czy Slaskim doping byl ZAWSZE
« Ostatnia zmiana: Listopada 11, 2011, 11:13:53 pm wysłana przez Speeder »

Offline Gnatek

• Atittude
« Odpowiedź #2185 dnia: Listopada 11, 2011, 11:19:06 pm »
0
No niestety, ale w dzisiejszych czasach żeby odnieść sukces przede wszystkim trzeba mieć $. To już nie te czasy, kiedy Nottingham Forest rok po awansie wygrywało ligę angielską, a 2 i 3 lata później Puchar Mistrzów. Dzisiejszym futbolem rządzi pieniądz. Albo inwestujesz w infrastrukturę, albo w piłkarzy. Nie ma innej drogi.
Co do reszty.... Jakos tego nie widze i osobiscie sam pozbylbym sie kazdego "obcokrajowca" oprocz Polanskiego

Jego trzeba wywalić przede wszystkim. Najpierw deklaruje chęć gry dla reprezentacji Niemiec, a gra u nas tylko dlatego, że go tam nie chcą.

Co do dopingu - może i jakiś tam był, ale na pewno nie super :)

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #2186 dnia: Listopada 11, 2011, 11:21:32 pm »
0
Nie chodzi mi o charakter na boisku, tylko charakter człowieka. Wszyscy łącznie ze Szczęsnym czy kapitanem Błaszczykowskim nie odezwali się słowem jak im reklamę związku wrzucili na koszulki, byle tylko ich dyscyplinarnie z kadry nie wywalili.

Co do farbowanych lisów - gówno mnie obchodzi jakimi uczuciami darzą Polskę. Jak chcą tu przyjeżdżać to tylko na wakacje - Kraków pozwiedzać albo pochodzić po molo w Sopocie. Na boisku nigdy nie powinni się znaleźć.

Jeszcze jedna zabawna kwestia. "Ekspert" z Nike stwierdził, że projektowali te skandaliczne koszulki 18 miesięcy :lol: :lol: Dla średnio zdolnego grafika stworzenie lepszego projektu to praca na 30 minut. I dlatego już wiem czemu nigdy nie chcę pracować w korporacjach, bo to banda darmozjadów.

Offline Speeder

• Reckless Life
  • **
« Odpowiedź #2187 dnia: Listopada 11, 2011, 11:26:18 pm »
0
Co do dopingu - może i jakiś tam był, ale na pewno nie super :)

Nie da sie porownac dopingu klubowego -  gdzie chodza ludzie, ktorzy kochaja doping i tylko po to chodza na mecze, znaja sie na oprawie, znaja przyspiewki.Z dopingiem na kadrze, gdzie chodza pikniki, rodzinni, a na meczu jedyne co moga zaspiewac to hymn, "Polska bialo-czerwoni" i moze jeszcze ostatecznie "Polska[klask, klask]" a i to do rytmu im nie wyjdzie.
Dlatego biorac pod uwage okolicznosci w jakich przychodzilo dopingowac kadre ludziom, ciagle utrzymuje zdanie, ze doping byl bardzo dobry

Offline Wojo

• Atittude
  • fade away
  • Respect: +196
« Odpowiedź #2188 dnia: Listopada 12, 2011, 11:26:31 am »
0
Liczę na wpier..l na Euro.

oczywiście ja też.

IMO jeśli chodzi o kadrę wszystko się skończyło na meczu z Czechami w 2008 roku. Od tamtego meczu było już tylko gorzej (klęska w pozostałych meczach eliminacji i o ile dobrze pamiętam 5 miejsce w grupie, przejęcie kadry przez smude, kleska z Hiszpanią 0:6, fatalne wyniki, sprowadzanie farbowanych lisów, mecze poza terminami FIFA czy UEFA, granie przy pustych trybunach w jakiejś tureckiej wsi z trzecim składem Azerbejdżanu etc.)

Jeszcze za czasów Engela niejednokrotnie reprezentanci konfliktowali się ze swoimi trenerami żeby tylko przyjechac na kadrę. Obecnie tak naprawdę tę kadrę wszyscy piłkarze mają w dupie, czego najlepszym przykładem była "kontuzja" mojego wroga nr jeden - szczęsnego. To nawet Lewandowski czy ten śmieszny kapitan mogli przylecieć do Korei, gdzie jeden jest napastnikiem, a drugi pomocnikiem, więc oni w przeciwieństwie do pozycji bramkarza bardziej odczuli to fizycznie.

Za to co zrobił szczęsny powinni mu wsadzić Wielki Kolumbijski Palec W Dupę i wyjazd z kadry! Nie chcesz grać śledziu to wypad, mamy Boruca. I cycat z weszło, z którym się zgadzam w 100%: "Senna atmosfera uśpiła między innymi Wojciecha Szczęsnego, któremu Mario Balotelli chciał podać piłkę, ale Wojtuś się w tym czasie był myślami gdzieś daleko (analizował, czy już jest legendą, czy dopiero będzie) i niespodziewanie padł gol".

Jeszcze sprowadzenie farbowanych lisów nam się odbije wielką czkawką. Ta reprezentacja jest "budowana" (ale zabawnie to brzmi  :D ) na tu i teraz. Liczy się tylko euro. Po blamażu na euro odpadom z Francji i Niemiec nie będzie się już chciało dla nas grać, nastapi zmiana trenera, który wyrzuci starszych piłkarzy i zostaniamy z garstką piłkarzy, którzy mają jakieś doświadczenie międzynarodowe. I kolejne eliminacje w dupę.

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #2189 dnia: Listopada 12, 2011, 01:35:10 pm »
0
Gol Rafała Wolskiego w dzisiejszym meczy młodzieżówek z Niemcami. Aż serce jak się patrzy jak się ten chłopak rozwija.

http://rutube.ru/tracks/5002474.html

Piłka Ręczna - Szczypiorniak :D

Zaczęty przez krelke

Odpowiedzi: 262
Wyświetleń: 83334
Ostatnia wiadomość Maja 21, 2023, 06:58:01 pm
wysłana przez sunsetstrip