I jeszcze słówko o Frankowskim. Chłop ma 37 lat a strzela jak młodzieniaszek. Czemu nie gra w kadrze narodowej?
Niestety u nas się patrzy w metrykę. Fakt, że w poprzednim sezonie był królem strzelców naszej ligi, a w tym będzie jednym z głównych kandydatów do tego tytułu, niestety, nie ma żadnego znaczenia. Bramka z ostatniego meczu - kapitalna. Zresztą podobnie jak asysta Lewandowskiego z Borussii.
Też mi nie za bardzo się podoba szukanie na siłę "Polaków" za granicami naszego kraju. A najbardziej mnie denerwuje jak pada jakieś nazwisko, zainteresowany czeka na znak z innej reprezentacji, np. Niemiec, a gdy wie, że nie ma szans zagrać w niej zagrać, budzi się w nim nagle polski patriotyzm...
Pod tym względem szanuję Obraniaka, bo przychodził do nas jako jeden z wyróżniających się pomocników ligi francuskiej i w sumie od razu (przynajmniej tak mi się kojarzy, choć moja pamięć zawodna często bywa) zadeklarował chęć grania dla naszego kraju, mimo, iż miałby wtedy szansę na grę w reprezentacji Francji.