JackW:
Co jeszcze było w uzasadnieniu? Mam wrażenie, że wyciągasz pewne zdania z kontekstu
Ja wiem, że jeśli fakty są przeciw nam, to tym gorzej dla faktów, ale... kto dopuścił się niedozwolonego zachowania na stadionie? Bo w sumie nie wiem. Jeśli kibice Śląska, to niestety, ale nie ma zmiłuj. Jasne, że odpowiedzialność zbiorowa to chamstwo, ale jednak bywa stosowane, zwłaszcza w przypadku, gdy nic innego nie działa. A nie działa, bo tak naprawdę ci, którzy najbardziej powinni być tym zainteresowani, czyli kluby tracące sporo kasy na pustych stadionach mają to gdzieś.
Zamyka się terrorystę, chyba, że nie ma już kogo zamknąć, bo np. samolot nie dotarł do celu z wiadomych powodów, ale tak czy inaczej zaostrza się wtedy kontrolę na lotniskach, a na stadionach mimo wielu sygnałów ostrzegawczych nic się nie zmienia. No ok, jest monitoring, ale co z tego, skoro złapie się pewne osoby już po demolce? Gdyby tak jeden z drugim zapłacił za to, co zniszczył, to może by się na drugi raz zastanowił.
Pirotechnika - Dlaczego wprowadzono przepis o racach? Czy wprowadzono go tylko w Polsce?
Dlaczego mam wrażenie, że jeśli podczas meczu liczącej się ligi wpadnie na boisko gromada kibiców, to pod presją ochrony się wycofa, w Polsce pod presją kibiców wycofa się ochrona ?