Autor Wątek: Piłka nożna  (Przeczytany 1034540 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1539
Odp: Piłka nożna
« Odpowiedź #1290 dnia: Sierpnia 12, 2010, 05:51:27 pm »
0
Panowie, tutaj zmiana trenera już nic nie da. Zobaczcie tylko jaką mamy cieńką lige  :rolleyes: Nawet jakby tu przyszedł Ferguson, czy Hidding, to i tak by guzik zrobił. Niestety, bez dobrych piłkarzy nikt nic nie jest w stanie coś dobrego osiągnąć. A przegrywać, to my się dopiero nauczymy.

Zgadzam się. Z gówna bata się nie ukręci. A jeden Błaszczykowski czy nawet Lewandowski w formie, nie wystarczy. Większość naszych kadrowiczów spędza sezony na ławkach rezerwowych lub trybunach, grywając "od święta". O naszej lidze specjalnie nie wspominam, bo każdy tu wie jaka ona jest. Uważam, że dopóki nie zmieni się szkolenie młodzieży, dziadowskie "prezesiki" i "leśne dziadki" z PZPN-u oraz mentalność naszych piłkarzy, to gówno osiągniemy. Oby tylko nie doszło do tego, że w momencie jakiegoś losowania Azerbejdżan, Cypr, czy Wyspy Owcze się cieszyły, że mają nas w grupie.

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2010, 05:55:07 pm wysłana przez Hubik »

Offline Artur78

• Atittude
  • Respect: +285
« Odpowiedź #1291 dnia: Sierpnia 12, 2010, 05:57:08 pm »
0
Panowie,nawet z takich piłkarzy możemy stworzyć twardą,solidną drużynę która jest wstanie napsuć krwi najlepszym.Potrzebny jest do tego prawdziwy fachowiec ,a nie przeklinający furjat na ławce.Oczywiście mistrzostwa Europy na pewno nie wygramy bo nie mamy tak dobrej drużyny,ale na trzy dobre mecze w grupie nas stać.Nie ma co się napinać na jakieś sukcesy.I jeszcze tekst Smudy na koniec...."meczem z Kamerunem zaczynamy już poważną,ostateczną budowe reprezentacji na Euro 2012,mamy na to dwa lata......"
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2010, 06:00:46 pm wysłana przez Artur78 »

Offline Ghost_82

• Atittude
  • Respect: +53
« Odpowiedź #1292 dnia: Sierpnia 12, 2010, 06:01:19 pm »
0
Można osiągać dobre wyniki nawet z całkiem przeciętnymi piłkarzami.Popatrz na Grecję lub Szwajcarię nie mają napewno dużo lepszych piłkarzy od naszych,ale mają trenerów z głową.Rehhagel lub Hitzfeld budują reprezentacje  i  opracowują taktykę pod możliwości swoich piłkarzy.Smuda robi zupełnie odwrotnie,każe grać naszym zawodnikom to czego zupełnie nie potrafią,jest burdel na kółkach,nikt na boisku nie wie co ma grać.Wczoraj to już się śmiałem na widok Błaszczykowskiego wbiegającego z piłką w Peszkę ,który zderza się z chyba Obraniakiem :D.Wszystko na 3 metrach kwadratowych :D.

Tak, tylko zobacz, jaką Grecy i Szwajcarzy mieli i mają lige. Ich kluby regularnie wystepuja w LM albo LE. Tak więc piłkarzy, to oni mają, tylko selekcjonerzy nie umieli z nich odpowiednio skorzystać. Sorry za offtop, ale przytocze tu przykład naszej kadry w siatkówce. Zobacz jaką kadre siatkarzy miał Waldemar Wspaniały, która mimo tylu wspaniałych nazwisk nic nie osiągała. Dopiero sukcesy przyszły, gdy pojawili sie obcokrajowcy. To samo tyczy sie własnie Greków i Szwajcarów

Uploaded with ImageShack.us

Offline el_loko

• Zasłużeni
  • One In A Million
  • Respect: +605
« Odpowiedź #1293 dnia: Sierpnia 12, 2010, 06:27:26 pm »
0
Własnie cały problem w tym, ze Polscy piłkarze to poł amatorzy... tzn kase biora jak profesjonalisci ale graja jak amatorzy. I tylko jesli zmieni sie mentalnosc tych speudogwiazdek i pseudograjkow mozna liczyc na jakis postep... Jezeli zawodnicy biegna z placzem do prezesa bo maja za ciezkie treningi to nie mozna miec jakis wielkich oczekiwan wobec nich.

Offline Artur78

• Atittude
  • Respect: +285
« Odpowiedź #1294 dnia: Sierpnia 12, 2010, 06:52:46 pm »
0
Można osiągać dobre wyniki nawet z całkiem przeciętnymi piłkarzami.Popatrz na Grecję lub Szwajcarię nie mają napewno dużo lepszych piłkarzy od naszych,ale mają trenerów z głową.Rehhagel lub Hitzfeld budują reprezentacje  i  opracowują taktykę pod możliwości swoich piłkarzy.Smuda robi zupełnie odwrotnie,każe grać naszym zawodnikom to czego zupełnie nie potrafią,jest burdel na kółkach,nikt na boisku nie wie co ma grać.Wczoraj to już się śmiałem na widok Błaszczykowskiego wbiegającego z piłką w Peszkę ,który zderza się z chyba Obraniakiem :D.Wszystko na 3 metrach kwadratowych :D.

Tak, tylko zobacz, jaką Grecy i Szwajcarzy mieli i mają lige. Ich kluby regularnie wystepuja w LM albo LE. Tak więc piłkarzy, to oni mają, tylko selekcjonerzy nie umieli z nich odpowiednio skorzystać. Sorry za offtop, ale przytocze tu przykład naszej kadry w siatkówce. Zobacz jaką kadre siatkarzy miał Waldemar Wspaniały, która mimo tylu wspaniałych nazwisk nic nie osiągała. Dopiero sukcesy przyszły, gdy pojawili sie obcokrajowcy. To samo tyczy sie własnie Greków i Szwajcarów
Czy ja wiem?Grecja ma mocną ligę ale bez przesady,gra tam wielu dobrych obcokrajowców,mają kasę.W Szwajcarii wcale nie ma aż tak mocnej ligi,przekonał o tym Lech Pożnań rozbijając Zurych dwa lata temu.Czy Grecy mają świetnych graczy?Raczej przeciętnych,tak samo Szwajcarzy.
Własnie cały problem w tym, ze Polscy piłkarze to poł amatorzy... tzn kase biora jak profesjonalisci ale graja jak amatorzy. I tylko jesli zmieni sie mentalnosc tych speudogwiazdek i pseudograjkow mozna liczyc na jakis postep... Jezeli zawodnicy biegna z placzem do prezesa bo maja za ciezkie treningi to nie mozna miec jakis wielkich oczekiwan wobec nich.
Sami zawodnicy nie zrobią postępu,jak będą ich szkolić nieudacznicy z tak zwanej "Polskiej mysli szkoleniowej" na czele ze Smudą.Jak im ktoś tyle płaci ,to tyle zarabiają.Właściciele klubów sami stworzyli sobie takie kominy płacowe.Nikt im nie każe tyle płacić.Mentalność naszych graczy została stworzona przez samych działaczy(min.korupcja) i trenerów(min.brak kompetencji).
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2010, 07:06:55 pm wysłana przez Artur78 »

Offline Ghost_82

• Atittude
  • Respect: +53
« Odpowiedź #1295 dnia: Sierpnia 12, 2010, 08:20:20 pm »
0
My tu gadamy o Grekach i Szwajcarach, a tu juz nas Azerowie leją, więc co my tu bedziemy porównywać.

Uploaded with ImageShack.us

Offline gloomy

• Global Moderator
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1125
« Odpowiedź #1296 dnia: Sierpnia 16, 2010, 09:13:35 pm »
0
hah, fart Legii i mają 3pkty...ja tam sie ciesze, bo mi w scoremasterze wpadły 3 pkty :P z drugiej strony troszkę nieciekawa sytuacja z tą bramką na kilka sekund przed końcem...jestem ciekaw co powie na ten temat Mafioso, był na meczu pewnie :P
Naje 2017: Najlepszy avatar; Dobry duszek forum; Ulubiona osoba funkcyjna

Offline eXtreme

• Atittude
  • sick love never dies!
  • Respect: +218
« Odpowiedź #1297 dnia: Sierpnia 16, 2010, 09:48:39 pm »
0
Warszawa, Warszawa, Warszawa, CWKS Legia, Warszawa, Warszawa.... :radocha:

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
  • Respect: +2222
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #1298 dnia: Sierpnia 16, 2010, 10:24:10 pm »
0
Ale szaaaaaaaał !!! Ja nie wiem czy Cabaj trzymał tą piłkę 5, 10 czy 15 sekund nie widziałem - w sumie gówno mnie to obchodzi. Dla takich chwil warto chodzić na tą dziadowską polską ligę :D :D :D

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
« Odpowiedź #1299 dnia: Sierpnia 16, 2010, 10:30:44 pm »
0
Z tego co wyliczyli na Canal+ to trzymał 11 sekund. W głupi sposób Cracovia straciła punkty. No, ale jak się nie wykorzystuje takich sytuacji jak mieli, no to sami są sobie winni.

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #1300 dnia: Sierpnia 16, 2010, 10:59:57 pm »
0
Ten Antolović może jednak nie taki zły. Dzisiaj wybronił Legii mecz. A Cracovia sama sobie winna bo już od 7 minuty grali na czas, co raz któryś z nich leżał po 30-40 sekund po byle faulu, więc kiedyś sędzia musiał zareagować. Co prawda w trochę niecodziennych okolicznościach, bo rzadko się widzi rzut wolny za przetrzymywanie piłki ale cóż - shit happens ... :P

Tu podobna sytuacja
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=kDLyLuhqkRo" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win">http://www.youtube.com/watch?v=kDLyLuhqkRo</a>
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 16, 2010, 11:01:43 pm wysłana przez mafioso »

Offline gloomy

• Global Moderator
  • Garden Of Eden
« Odpowiedź #1301 dnia: Sierpnia 17, 2010, 01:14:27 am »
0
Hehe, Mafioso widzę podobna ekstaza jak u mnie gdy wracałem z Bulgarskiej po meczu z Austrią Wiedeń :P

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
« Odpowiedź #1302 dnia: Sierpnia 17, 2010, 07:15:20 am »
0
Co prawda w trochę niecodziennych okolicznościach, bo rzadko się widzi rzut wolny za przetrzymywanie piłki ale cóż - shit happens ... :P

No fakt. Okoliczności troszkę niecodzienne. Pewnie w 8, może w 9 przypadkach na 10 sędzia dałby Cabajowi drugą żółtą i tyle. Bramka na 1:1 też troszkę przypadkowa, bo chyba klatką strzelił. No, ale jak wspomniałem wcześniej - Cracovia sobie powinna sama "podziękować". Mieli kilka świetnych okazji, w tym chyba ze dwie lub trzy sam na sam z bramkarzem. No, ale gratuluję zwycięstwa. Nie ma nic fajniejszego niż być na meczu i oglądać zwycięstwo swojej drużyny w 94 minucie.  ;)

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #1303 dnia: Sierpnia 19, 2010, 10:23:32 pm »
0
Zaszokował mnie ździebko wynik Lecha. Dnipro nie jest gorsze od Sparty przecież.

Offline gloomy

• Global Moderator
  • Garden Of Eden
« Odpowiedź #1304 dnia: Sierpnia 19, 2010, 11:49:59 pm »
0
zaszokował? kurka straciłem dyszkę u bukmachera  :angry: i na scoremasterze obstawiłem 0-2 dla Dnipro  :angry:

Piłka Ręczna - Szczypiorniak :D

Zaczęty przez krelke

Odpowiedzi: 262
Wyświetleń: 83334
Ostatnia wiadomość Maja 21, 2023, 06:58:01 pm
wysłana przez sunsetstrip