Lech w zeszłym sezonie zasłużył na mistrza? No błagam, nie rób z nas debili. To tak samo jakby napisać, że Legia w tym sezonie zasłużyła na puchary. To, czy Lech tego mistrza zdobył słusznie czy nie, nic mnie to nie obchodzi. Ale to, że Lech tego mistrza w ogóle zdobył, to już mnie trochę zabolało. Żadnego innego klubu w Polsce nie lubię tak jak ich.
Ja Legii po prostu nienawidzę, ale nie ujawniam tego
Co do zeszłego sezonu - Lech miał mistrza praktycznie w garści na początku rundy wiosennej, gdyby nie to, że większość meczy z przeciętniakami remisował, to już rok temu przejąłby tron. "Czym się różni Smuda od Zielińskiego? Smuda miał mistrza w kieszeni, a roztrwonił wszystko w 2-3 meczach. Zieliński zdobył mistrzostwo, które dla niego było już za Himalajami"
Dziwisz się, że ludzie tak myślą? Fuzja z Amiką, dodatkowo właściciele i prezesi Lecha sami kręcą, że raz są Lechem, raz Amiką, no to ludzi jeszcze bardziej to drażni.
Napisałem wcześniej, że teraz jest klub o nazwie KKS Lech Poznań S.A., więc mistrzostwo idzie na jego konto. Owszem, w takim razie pozostałe mistrzostwa powinny zostać przypisywane klubowi WKP/PKP itd Lech Poznań, ale Gnatku zastanów się, gdyby Twoja Legia połączyłaby się z jakimś klubem z województwa, to chciałbyś żeby mówiono, że to teraz inny klub zdobył mistrza?
Po 18 latach.
Ostatnie mistrzostwo w 93, co daje nam 17. Ale ja już wiem o co Ci chodzi, nie umiecie się pogodzić z tym, że Legia jednak mogła mataczyć wyniki i to mistrzostwo wam odebrano. Wiadomo, chcesz bronić dobrego imienia swojego klubu, ale czasami warto spojrzeć na to z innej strony, z obojętnego punktu widzenia. Myślisz że gdy wpadł Lech z Reissem na czele, to byłem szczęśliwy? wkurzało mnie, że legenda klubu mogła coś takiego robić, aczkolwiek to było do przewidzenia, że któryś w końcu wpadnie. A Legię ratuje ciągle to, że jest klubem wojskowym, klubem ze stolicy i ma odpowiednich ludzi z odpowiednio silnymi plecami.
A ja to cytuję, żeby uświadomić Tobie, jaki Ty masz dziwny tok myślenia. Sądzisz, że skoro Lech zdobył mistrza, to teraz wszyscy będą im gratulować i każdy będzie się cieszył z tego mistrzostwa tak jak fani Lecha?
Nie oczekuję gratulacji, nie oczekuję że Legia czy Wisła będą się cieszyć. Oczekuję jednak pogodzenia się z tym co się stało.
Gnatek,
http://www.weszlo.com/news/4972, zwłaszcza ostatni akapit.