W momencie zadania zagadki podałem podpowiedź:
"!!Nie chodzi o to, że dodali drugą wersję (radiową) N.I.B.!!"
Poczekam do 18, jak nikt nie zgadnie to dam mocniejsza podpowiedź
_________________________________________________________________________________________________________________
Podpowiedź: jeden z utworów na pierwszym tłoczeniu różni się od utworu na reedycji, czym?
do 22.00 czekam i podam odpowiedź, bo chyba okazało się, że zagadka jest trochę za trudna
_________________________________________________________________________________________________________________
Kurcze, szkoda, że nie znalazł się nikt, kto znałby prawidłową odpowiedź:(
Brzmi ona następująco: W reedycji Fishdick, w utworze N.I.B. śpiewany fragment tekstu "My name is Lucifer" zastąpiono samplem Suzan Vega "My name is Luca". W pierwszej edycji płyty tego nie ma, jest normalnie śpiewany fragment. Podejrzewam, że paluchy w tym maczał wielebny Litza, i moim zdaniem zabieg był żałosny, i nie zrozumiały dla mnie, tym bardziej jeśli chodzi o to, że jest to heavy metalowy klasyk. Gdyby jeszcze chodziło o kabaretowy wymiar takiej podmianki, ale jak już wcześniej pisałem, podejrzewam, że Litza nie chciał mieć z tym nic wspólnego.
Punkt dla mnie:)
Pozwolę zatem zadać kolejną zagadkę, aby oddać komuś punkt (a może nie?). Zagadka brzmi:
Który utwór Acid Drinkers łudząco przypomina dokonania Guns N' Roses?