Autor Wątek: Moda  (Przeczytany 54329 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Patience

• Paradise City
  • sex,drugs&rock n' roll
  • Respect: +1
Odp: Moda
« Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 23, 2007, 08:35:16 am »
0
wiekszosc rzeczy uwazanych obecnie za modne nigdy bym nie zalozyla.. 
Ja w sumie też ;)
Jedyne,co mi sie w modzie podoba,to rurki,bo ja tylko rurki noszę,nie cierpię dzwonów :D
Do glanów zresztą podwijam spodnie,no to dzwony raczej by nie przeszły...
Cocaine Queen

Offline Queen of roses

• Atittude
  • Queen of odpierdolcie sie ode mnie
  • Respect: +2
« Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 23, 2007, 12:56:23 pm »
0
ja lubie ubierac sie modnie, ale tylko w to, w czym naprawde dobrze wyglądam. bo nie wszystko co modne jest ladne, no i nie wszystko do mnie pasuje :)
 ale lubie tez czesto zalozyc cos orginalnego, czego w zadnym sklepie napewno bym nie znalazla. :)
When I come home late at night
Don't ask me where I've been
Just count your stars I'm home again
Yesterday's got nothin' for me
Old pictures that I'll always see I ain't got time to reminisce ol

Offline duff_wife

• Atittude
  • Respect: +22
« Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 23, 2007, 03:27:54 pm »
0
modnie ? zostają same rozmiary dla słonic.... pfff :pp

Offline bizkit

• Atittude
  • nikt/big toy
  • Respect: 0
« Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 23, 2007, 03:33:05 pm »
0
ach, ta Twoja delikatność.... :D:D:D:D

Offline ville

• Atittude
« Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 23, 2007, 03:38:11 pm »
0
A ja w sumie to nie za bardzo jestem w modzie obcykana i nie ubieram się ani modnie, ani niemodnie ;) Ubieram się normalnie. Zakładam rzeczy, które mi się podobają i które są wygodne. Nie lubię też ubierać się oryginalnie, bo nie jestem z tych, co chcą się wyróżniać z tłumu.

Offline Queen of roses

• Atittude
  • Queen of odpierdolcie sie ode mnie
« Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 23, 2007, 03:59:38 pm »
0
tez prawda ;) :D
When I come home late at night
Don't ask me where I've been
Just count your stars I'm home again
Yesterday's got nothin' for me
Old pictures that I'll always see I ain't got time to reminisce ol

Offline Panna Nikt

• Zasłużeni
  • Atittude
  • Sekretarka Admina
  • Respect: +52
« Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 23, 2007, 07:25:27 pm »
0
tez prawda ;) :D
A ja się z wami moje drogie nie zgodzę ;) Modne ciuchy nie są wcale dla słonic i to nawet na wyprzedażach, chyba , że ja jestem słonicą i wszyscy taktownie milczą na ten temat ;) Doskonałym przykładem jest choćby Troll i wszystkie jego kolekcji, w których numeracja jest ewidentnie zaniżona. Sama znam, parę dziewczyn, które niestety po prostu nie mogę kupować tam ciuchów. Czy chociażby godna pożałowania wypowiedź Karla Legerfelda, kiedy to projektując dwa lata temu ogólnie dostępną kolekcji dla H&M zastrzegł, że ubrania nie mogę przekraczać rozmiaru 42, bo na większych kobietach nic dobrze nie leży.

Jeżeli chodzi o mnie to staram się modnie ubierać, jeżeli oczywiście dany ciuch mi pasuje. Dlatego np. nigdy nie założę sukienki odcinanej pod biustem, bo zgubiłabym wszystkie moje kształty.
Problem mam z kupieniem spodni zwłaszcza dżinsów. Po pierwsze, bo rzadko kiedy sama się sobie w jakiś podobam ( w szafie mam jakieś 5 par noszę 2). A po drugie, bo jestem wysoka, mam dość długie nogi i średniej szerokości biodra. Dlatego np. unikam spodni z Reserved, bo zawsze w nich okropnie wyglądam.
A propos butów to tu górę bierze u mnie przyzwyczajenie, musze mieć kowbojki i koniec kropka. I guzik obchodzi mnie, ze były modne dwa sezony temu. Ja chce. A poza tym to chciałabym czasem założyć szpilki, ale niestety z powodów wysokościowych  raczej musze się ograniczać.

The nicest girls in rock n' roll world

"And you want three wishes:
One to fly the heavens
One to swim like fishes
And then one you're saving for a rainy day
If your lover ever takes her love away"

Offline Pure_Poison

• Atittude
  • ~>Dean Cadillac Select ''TE'' mrrrr..<~
    • http://legia.com.pl
« Odpowiedź #22 dnia: Grudnia 23, 2007, 07:35:22 pm »
0
Staram sie jako tako wygladac, niekoniecznie modnie. Najbardziej lubie ciuchy z Zary, Pull and Bear i Bershk'y 8) Chodzi o to, zeby byly niepospolite, jak sie komus nie podoba to niech sie nie patrzy

[size=3.75pt]Najbardziej odczujesz brak jakiejś osoby,
kiedy będziesz siedział obok niej
i będziesz wiedział, że ona nigdy nie będzie twoja
[/size]
[/b]

Offline katarynka

• Better
  • Respect: +192
« Odpowiedź #23 dnia: Grudnia 23, 2007, 07:46:42 pm »
0
A ja się cieszę, że kobiety bardziej puszyste mogą się teraz ładnie i modnie ubrać. Jeszcze nie tak dawno było to niemożliwe i bardzo krzywdzące. Każda/każdy z nas ma prawo ładnie wyglądać. Nie musi nosić przy tym rozmiaru 34/36... Jedyne, co mi się nie podoba, to to, że rozmiarówki są zaniżone. Czyli np. mam rozmiar 38, a kupuję ciuchy 34/36. Jest to głupi chwyt marketingowy, a niestety w wielu sklepach tak się robi, żeby połechtać kobiecą próżność.
Ja osobiście nie wyróżniam się niczym spośród szarej masy. Nie można powiedzieć, że mam jakiś styl, chociaż czasem znajdę coś modnego i fajnego. Nie ubieram się w rzeczy nie pasujące do mojej osobowości, nie chodzę w żółciach i czerwieniach, bo wtedy ciągle myślę o tym, kiedy to z siebie ściągnę :_: Kocham ciuchy niebieskie, białe, czarne, brązowe. A sklepy mogą być wszystkie prócz reportera.
A co do szpilek to nie umiem na nich chodzić, ale mały obcas jak najbardziej. Tym bardziej, że mam nie za długie i nie za smukłe nogi, więc obcas jak znalazł dla mnie ;)
« Ostatnia zmiana: Grudnia 23, 2007, 08:14:00 pm wysłana przez katarynka »

Offline Moonsun

• Atittude
  • "pirate love is what I'm looking for" ;)))
  • Respect: +5
« Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 23, 2007, 08:10:09 pm »
0
Ja jestem całkowicie na bakier z modą, nawet nie wiem, co jest w tej chwili modne i absolutnie nie spędza mi to snu z powiek ;) Ubieram się tak, żeby czuć się dobrze i wygodnie, zdecydowanie preferuję styl sportowy - królują u mnie dżinsy, t-shirty i bluzy. Kocham ciuchy w kolorze blue, chociaż od niedawna coraz częściej zdradzam go na korzyść brązu, zieleni i czerni. Czasami, ze względów służbowych, jestem zmuszona założyć coś bardziej eleganckiego - czuję się wtedy okropnie, przez cały dzień marzę tylko o tym, żeby pozbyć się tego koszmarnego  "przebrania" :ph34r:
Z butów kocham adidasy i pozostałe "cichobiegi" ;) Czasami zdaża mi się założyć coś na niewielkim obcasie, ale czuję się wtedy dziwnie i po jakimś czasie koszmarnie bolą mnie nogi. Prawdziwych szpilek nie miałam nigdy i na razie nie planuję takiego zakupu ;)
A ślepe podążanie niektórych ludzi za modą wywołuje u mnie czasami grymas zniesmaczenia albo uśmiech politowania :)
Mama, "mamuśka" i "matka" :D

"Wychowanie bez stresu jest iluzją, a jeśli nawet miewa miejsce, to owocuje cierpieniem - tyle że odroczonym w

Offline Trisha

• Paradise City
  • The pearl of rock n' roll decadence
    • Mój DeviantArt
« Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 24, 2007, 08:41:53 pm »
0
Szczerze powiedziawszy nie wiem co jest modne, ale wszystkie moje znajome noszą od pewnego czasu kowbojki... daje do myślenia :P
Co do samego stylu ubioru... hm... lubię jeansy, krótkie spódniczki, bluzki proste w kroju, bez żadnych głupich koronek itp. kocham skórzane rzeczy.
W sumie takie trochę ze mnie pomieszanie rockersa, punka i harleyowca ;P
Mam świra na punkcie różnych nakryć głowy i gadżetów typu bransoletki, obroże... przez ponad rok nosiłam na szyi kłódkę, ale musiałam ją odstawić kiedy zaczęła farbować :( trza będzie sprawić nową.
Uważam, że mam swój własny styl i nie potrzebuję nikogo, kto by mi doradzał jak się ubrać... spróbowałby tylko... :P

Zawsze iść -
Rozkaz, który mam we krwi
Małą wojnę w sobie mieć

Offline ville

• Atittude
« Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 25, 2007, 08:17:49 pm »
0
Moje wypady do sklepu z ciuchami bardzo często kończą się dość monotonnie - kupuję (o ile coś kupię, bo jestem bardzo skąpa) rzeczy brązowe lub czarne, ale jednak najczęściej brązowe.
Moja półka z ubraniami wygląda dość jednostajnie i próbuję przypominać sobie o innych kolorach, ale jednak to chyba jest niezależne ode mnie i ręka kładąca na ladę kolejne brązowe ubranko nie działa w symbiozie z moim mózgiem ;)

No ale od czego są barwniki do ubrań ;) Bardzo lubię coś farbować (jeśli mam 3 białe t-shirty, po co mi one, skoro mogę mieć 2 białe i jeden niebieski ;)) i przerabiać - w końcu ma się krawcową w domu :P Gdy znajdę w szafie fajny ciuch, który jest za duży, lecę do mamy, która wyjmuje maszynę i mam ubranie idealne dla mnie. Wiem, dobrze mi  ;]

Offline Brokenwings

• Zasłużeni
  • One In A Million
  • Respect: +10
« Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 25, 2007, 08:23:39 pm »
0

Moja półka z ubraniami wygląda dość jednostajnie
Co do kolorów to moja szafa zawiera chyba wszystkie,ale i tak 3/4 rzeczy jest nieuzywana.Mam nawet takie,które juz kilka lat czekaja na swój pierwszy raz

Offline Maro2

• Garden Of Eden
  • WHYNO
  • Respect: +111
    • OLD CHOPPER
« Odpowiedź #28 dnia: Grudnia 25, 2007, 11:42:14 pm »
0
Hihi, wchodząc tu byłem przekonany, że sobie z kimś porozmawiam na temat mojego ulubionego serialu na TVP1 a to jest temat o tej drugiej modzie :(
OLD CHOPPER R.I.P. (2010-2018)
===---===WHYNO===---===

Offline bizkit

• Atittude
  • nikt/big toy
« Odpowiedź #29 dnia: Grudnia 26, 2007, 11:07:40 pm »
0
Krótka piłka.
Dżinsy, t shirt, koszula długi, krótki, ucięty rękaw. Buty duże, ciężkie np New Rocki albo Martensy, coś w tym guście. Ostatnio marynarka do tego. Z gadżetów zegarek, tylko G-shock, łańcuch do portfela, na rower frotka na łapę, czasem czapka z daszkiem do tyłu. No i to cały ja.

Moda na Sukces

Zaczęty przez Maro2

Odpowiedzi: 84
Wyświetleń: 21923
Ostatnia wiadomość Lutego 14, 2012, 11:07:47 am
wysłana przez SOSNA!