Autor Wątek: Mcdonalds vs zdrowa żywność  (Przeczytany 53217 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Soya

• Right Next Door To Hell
  • Let it be!
  • Respect: +14
Odp: Mcdonalds vs zdrowa żywność
« Odpowiedź #165 dnia: Stycznia 02, 2012, 07:06:12 pm »
0
mnie kiedyś kumpel wegetarianin prawie namówił żeby spróbować chociaż przez parę tygodni ale mój lekarz zburzył ten plan dietą którą mi przepisał

Matko, polscy lekarze to tacy !@#$%^&*  że się w głowie nie mieści -.- to tak jak to że ktoś przychodzi, kaszle a lekarz "pali pan? - tak - to to rzez papierosy" to samo z wege " panie doktorze jestem wegetarianką - aaa to przez to ta anemia ;)"  chociaż mięsojady mają też anemię i to często częściej niż wegi.

a tak żeby off topu nie było. Dużo jecie zupków z proszku? Ogólnie uwielbiam barszcz i wszelkie pomidorowe, ale jak widzę jaki tam syf i że pomidorowa się rozwarstwia to mnie odrzuca jednak
Poznań pozdrawia

http://www.pustamiska.pl/

Offline Slither

• Legenda
  • Byli moderatorzy/newsmani
  • Garden Of Eden
  • Dobry BAN nie jest zły
  • Respect: +72
« Odpowiedź #166 dnia: Stycznia 02, 2012, 07:10:08 pm »
0
nie jem świadomie czegoś co było z proszku ;) a z tą dietą, uwierz że w niektórych przypadkach mięso jest bardzo wskazane ;)

Offline katarynka

• Better
  • Respect: +192
« Odpowiedź #167 dnia: Stycznia 02, 2012, 07:17:48 pm »
0
Nie mogłabym zrezygnować z mięsa ;) Uwielbiam :) Ale zawsze łączę z warzywami i uważam, że taka dieta, w której wszystko jest w odpowiednich proporcjach jest najlepsza :) Wierzę, że można być zdrowym będąc wegetarianinem, ale trzeba się na tym znać, mieć odpowiednią wiedzę, żeby uzupełniać sobie różne ważne składniki mineralne i witaminy. Co do zupek, to przyznam się bez bicia, że Gorący Kubek o smaku serowym to moja słabość :wub: Zupkę chińską jadłam może 3 razy w życiu, nie pamiętam, kiedy ostatni raz.

Offline Intruz

• Knockin On Heavens Door
  • Respect: +4
« Odpowiedź #168 dnia: Stycznia 02, 2012, 07:19:35 pm »
0
a tak żeby off topu nie było. Dużo jecie zupków z proszku? Ogólnie uwielbiam barszcz i wszelkie pomidorowe, ale jak widzę jaki tam syf i że pomidorowa się rozwarstwia to mnie odrzuca jednak

Uwielbiam vifon curry i zupę myśliwską od amino (chyba) ale nie jem z byt często  szkoda żołądka. A wiecie że częste spożywanie zupek instant powoduje zmiany skórne (pryszcze i takie tam)?

Offline krelke

• Szara Eminecja | Wodopój
  • Administrator
  • Scraped
  • !!! GN'R: Don't you try to stop us now !!!
  • Respect: +250
    • Tomasz Krela
« Odpowiedź #169 dnia: Stycznia 02, 2012, 07:55:56 pm »
0
Ciekawe co Richard ma do powiedzenia na temat diety i odżywiania ;) (info dzięki Loko)

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=da9cIr95AH8&amp;feature=player_embedded" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win">http://www.youtube.com/watch?v=da9cIr95AH8&amp;feature=player_embedded</a>

Offline Soya

• Let it be!
« Odpowiedź #170 dnia: Stycznia 02, 2012, 08:09:53 pm »
0
jest wiele muzyków którzy są wege :wub: szkoda, że tak mało o tym wiadomo :(

emm właśnie widziałam reklamę o zupkach w proszku bez glutaminianu. Może sprawdzę co to.

ten pan z brodą O_O widziałam go na zdjęciu z Jamesem V z maroon 5. Słodki :D taki drwal
dla mnie jedzenie mięsa jest zwyczajnie nie logiczne, nie potrzebne.
Poznań pozdrawia

Offline Recit69

• The 13th Caesar
  • Respect: +21
    • Cradle Of Filth Poland
« Odpowiedź #171 dnia: Stycznia 02, 2012, 09:19:31 pm »
0
Rozumiem, że może nie smakować albo z przyczyn ideologicznych można go nie jeść, ale jak spożywanie mięsa może być nielogiczne?

Offline Soya

• Let it be!
« Odpowiedź #172 dnia: Stycznia 02, 2012, 09:47:06 pm »
0
a żywienie się czyimiś zwłokami jest logiczne?
Albo czemu pijemy mleko krowy, a dziwimy się jak ktoś powie " ja to piłem mleko matki do 6 roku życia"  Mleko powinno być tylko od matki i to tego samego gatunku. Wgl czemu krowa a nie dajmy na to pies?
Jajka? Jajka to przecież okres kury niejako. No kurde??!!
Nie obrzydza Was to? :D

Nie umiem tłumaczyć w piśmie, ale podyskutować lubię więc sorki jak ktoś czegoś nie rozumie ;)
Poznań pozdrawia

Offline Kirzen

• Paradise City
  • Respect: +101
« Odpowiedź #173 dnia: Stycznia 02, 2012, 09:53:04 pm »
0
(...)Wierzę, że można być zdrowym będąc wegetarianinem, ale trzeba się na tym znać, mieć odpowiednią wiedzę, żeby uzupełniać sobie różne ważne składniki mineralne i witaminy. (...)

Właśnie ja byłem rok wege i nie przygotowałem się do tego "logistycznie"  ;)

Offline Slither

• Legenda
  • Byli moderatorzy/newsmani
  • Garden Of Eden
  • Dobry BAN nie jest zły
  • Respect: +72
« Odpowiedź #174 dnia: Stycznia 02, 2012, 09:56:34 pm »
0
http://przystole.blox.pl/resource/tort_czekoladowyII1.JPG tu są jajka i mleko :D nie obrzydza mnie to :D mleko piłem prosto od krowy jak jeszcze była u dziadków było zajebiste ;) i jeszcze doleję oliwy do ognia :D:D Cytat z biblii: "(...) wszedł Piotr na dach, aby się pomodlić. (...) Odczuwał głód i chciał coś zjeść. Kiedy przygotowywano mu posiłek, wpadł w zachwycenie. Widzi niebo otwarte i jakiś spuszczający się przedmiot (...). Były w nim wszelkie zwierzęta czworonożne, płazy naziemne i ptaki powietrzne. «Zabijaj, Piotrze i jedz!» – odezwał się do niego głos." :D :D :D

Offline Recit69

• The 13th Caesar
    • Cradle Of Filth Poland
« Odpowiedź #175 dnia: Stycznia 02, 2012, 09:57:28 pm »
0
Hej, ale  "logiczność" jedzenia nie polega na analizowaniu czegoś w sensie struktury tylko na dostarczaniu organizmowi potrzebnych do życia substancji. Gdyby tak na to patrzeć, to wszystko pochodzenia naturalnego jest fuj, bo kto to widział, żeby jeść rośliny? Co my kurde jesteśmy, jakieś króliki? [ Chociaż w sumie mamy XXI wiek, a to internet, przepraszam bo nie wiem z kim piszę  :lol: ]

To co wypisujesz może być analizowane z punktu widzenia ETYKI, ale nie logiki do licha   :lol:

Offline Soya

• Let it be!
« Odpowiedź #176 dnia: Stycznia 02, 2012, 10:12:12 pm »
0
http://przystole.blox.pl/resource/tort_czekoladowyII1.JPG tu są jajka i mleko :D nie obrzydza mnie to :D mleko piłem prosto od krowy jak jeszcze była u...

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/399225_240412152697776_161633270575665_555623_675632099_n.jpg   tu nie ma jajek i mleka ;) a wygląda o wiele lepiej jak dla mnie.
Z tą Biblią to żeś pojechał...nie chcę nikogo urazić, ale to nie jest dla mnie coś co jest...hmm nie wiem jak to ująć "godne zaufania?"

Hej, ale  "logiczność" jedzenia nie polega na analizowaniu czegoś...

No tak, a samym mięsem nie wyżyjesz, a roślinkami tak :D wyobrażasz sobie całkowicie tylko mięsną dietę? nie ma mowy żebyś dożył 40 choćby!
Poznań pozdrawia

Offline Recit69

• The 13th Caesar
    • Cradle Of Filth Poland
« Odpowiedź #177 dnia: Stycznia 02, 2012, 11:39:33 pm »
0
Sorry, ale nie znam żadnego przedstawiciela gatunku homo sapiens, który by próbował jeść tylko i wyłącznie mięso, więc taki przykład trochę podajesz - jak to się mówi - z pupy :P

A czy wyżyjesz na samych roślinkach to zależy. W medycynie jest od diabła udokumentowanych przypadków problemów zdrowotnych powstałych w wyniku "ideologicznego" odżywiania się. Zresztą mam znajomych wegów i tu nie chodzi o jedzenie tylko tego co zielone i dyskredytowanie potraw mięsnych, ale o bardzo przemyślane ustawienie sobie całej diety. Bez tego skutki takiej formy "buntu" mogą być opłakane.

Inna sprawa, że są zresztą rozmaite formy wegetarianizmu, od takiego delikatnego (dopuszcza białe gotowane mięso) do frutarianizmu, który jest już chyba dla ufoludków, emosów i zombie (przedstawiciele nie jedzą nawet większości owoców i warzyw o ile trzeba je zerwać, bo to zabijanie biednych roślinek  :facepalm: ).

Generalnie to chyba każda przesada jest zła, a tzw. zdrowe żarcie można znaleźć zarówno wśród potraw mięsnych jak i warzywno owocowych. Słowa klucze: UMIAR i ROZSĄDEK. Nie ideologia.

BTW, np. owoce też wcale nie są zawsze zdrowe. Co z tego, że mają witaminki, skoro zawierają fruktozę - cukier prosty.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 02, 2012, 11:41:30 pm wysłana przez Recit69 »

Offline duff_wife

• Atittude
  • Respect: +22
« Odpowiedź #178 dnia: Stycznia 02, 2012, 11:44:01 pm »
0
mięęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęeso! steki średnio wysmażone mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm pycha :D smoked bacon mniaaaaaaaaaaaaaaaaaam :D
uwielbiam też tatar :P
to tyle w temacie mięcha :D

zupki "chińskie" to tylko diabolo pomidorro :D
dobre, bardzo rozgrzewa :p ale całe wieki nie jadłam : )

Offline Soya

• Let it be!
« Odpowiedź #179 dnia: Stycznia 03, 2012, 12:29:10 pm »
0
Sorry, ale nie znam żadnego przedstawiciela gatunku homo sapiens, który by próbował jeść tylko i wyłącznie mięso, więc taki przykład trochę podajesz - jak to się mówi - z pupy :P
(...)
BTW, np. owoce też wcale nie są zawsze zdrowe. Co z tego, że mają witaminki, skoro zawierają fruktozę - cukier prosty.

nie z pupy tylko dowód na to, że bez mięsa da się przeżyć, a bez roślin nie.

Nie mówię, że są super zdrowe, bo wiadomo że te wszystkie pestycydy itd.  ALE masz zatrute jabłko, dasz je krowie, krowa da zatrute nawet bardziej mleko. Więc można ten łańcuch urwać już na jabłku.
Znajdź mi wega który ma problemy z sercem ( bez tych genetycznie spapranych), wgl wegetarianie są mniej podatni na raka, a odpowiednio zbilansowaną dietą nie zawierającą mięsa da się wyleczyć raka.

ale chyba nam trochę umknął temat ;) także zdrówka życzę  ;]
Poznań pozdrawia