siema
pisze bo mam problem z kompem i nie za bardzo wiem co moge z tym zrobić.
mam starego kompa , ale uzywam go tylko do neta i filmików. zadnych gier
moj komp to athlon AMD 1,5 GH i 1,50 GB RAM
internet 30 mb
problem z tym ze komp zaczał mi mulić. umiem zachować czystosc na kompie, od lat uzywam tego samego kompa do tych samych rzeczy i nie bylo problemów
teraz wyglada to tak ze jak puszcze filmik na you tube i scrolluje ekranem, albo robie coś innego, np wlaczam dysk C przez moj komputer , to głos sie zacina
a jak wlaczam filmik z dysku to leci sam dzwiek ,a obraz sie zmienia raz na minute
myslalem ze to moze sterowniki, ale nie wiem które mam zainstalowac, na miejsce ktorych, itd, i jeszce nie chce sie za to zabierać po tym jak mój stary z miesiac temu zainstalował program, ktory miał mu samodzielnie zaktualizowac sterowniki - i caly experyment skonczyl sie stawianiem systemu na nowo.
potem myslalem ze to serio moga byc sterowniki, gdy myszka zaczela mi odpierdalać. bylo tak ze raz na pare chwil kursor sam skakał po ekranie i klikał co popadnie. rezultowało to w zamykanych oknach jak pisalem cos ważnego w wordzie, itd. wkurwilem sie w c**j, wymienilem myszke na lepszą, i dalej to samo.
otworzylem obudowe, oczyscilem z kurzu, mam stałą temperature 50 stopni
mam 5 giga wolnego miejsca na C , windows XP , najnowszego firefoxa,
akutalnego antywira i aktualnego spybota, ktore mi nic nie wykrywają
edit
zastanawia mnie tez to, że gdy klikam na 'system' przez moj komputer, to parametry procesora spadly mi z 1,5 do 1,1 , a gdy prawie zawsze klikam ctr alt del to widze ze zajebanie procesora mam w 1oo%
a nie mam zadnych przejebanych programów , uzywam tylko firefoxa , winampa i VLC playera
wyglada na to ze musze zainwestowac w nowego procka, bo 1,5 to i tak archaiczne rzeczy, ale póki co działał na moje wymagania. ale podziele sie z wami moimi rozterkami bo moze mi ktos powie cos mądrego