siema siema!!
dawno mnie tu nie było
jeśli miałbym się wypowiedzieć w temacie KOD i generalnie ostatnich zdarzeń na scenie politycznej to powiem, że:
Jest mi nie po drodze z PiS - tak samo jak z PO, PSL, Nowoczesną, ale cieszyłem się w sumie na ich wygraną w wyborach - zawsze to jakaś zmiana, liczyłem na nową jakość (może i mniej się znają na gospodarce, ale wydawało się, że są uczciwsi). Poza tym już byłem zmęczony butą ostatnich rządów.
I po tych dwóch miesiącach generalnie jestem bardzo zniesmaczony tym co robi PiS. Miałem nadzieję, że jakość polityki pójdzie w górę, ale robią wszystko żebym tak nie myślał. Generalnie dupka. Ale spoko, jeszcze mają dużo czasu, zobaczymy za rok, dwa, cztery.
Ale mimo wszystko PiS nie robi niczego czego by nie robiło PO przez ostatnie 8 lat. Łamanie konstytucji? Było. Forsowanie ustaw w nocy? Było. Nie słuchanie wyroków TK? Było.
I to mnie przeraża. Przeraża mnie ta cała medialna nagonka. To skomlenie gęb, którym wydarto koryto. Jak widzę dzisiejsze media i całą propagandę, KOD-y, jestem przerażony. I nie boję się PiSu, boję się ludzi, którzy mają taki wpływ na media, którzy manipulują społeczeństwem nie mając żadnych, totalnie żadnych argumentów. Przecież im kompletnie nie chodzi o demokrację. Jestem tym przerażony i się tego totalnie boję!!! Boję się tych ludzi, boję się Petru, który się pojawia znikąd i ma mega wpływy, jest pokazywany w każdej telewizji od rana do nocy. Nie ufam człowiekowi ani za grosz.
Rozgrywa się tutaj jakaś jedna wielka gra i cały KOD, całe manifestacje "w obronie demokracji" nie mają nic wspólnego z poczuciem obywatelstwa.
Jednym słowem, po prostu się boję.
A manipulacja słowami Kaczyńskiego o "Polakach gorszego sortu" to już debilizm totalny.