Autor Wątek: Dziwactwa/ obsesje  (Przeczytany 36908 razy)

Offline sylvik

• Paradise City
  • Respect: +196
Odp: Dziwactwa/ obsesje
« Odpowiedź #120 dnia: Marca 31, 2013, 10:45:04 pm »
0
Też mi doskwiera kilka z tych rzeczy, o których piszecie, np. jak Duffowa gapię się na zegarek w telefonie i nie wiem która godzina, ale czy to są dziwactwa? Raczej niegroźne nawyki i brak skupienia, roztargnienie. Ja miałam kiedyś prawdziwą obsesję/ dziwactwo związane z moją prababcią. Była już leciwa i po każdej wizycie u niej bałam się, że już jej więcej nie zobaczę. Nie mam pojęcia skąd mi się to wzięło, ale wmówiłam sobie, że jak nie nakręcę zegarka (budzika, bo nie było jeszcze telefonów kom.) i się zatrzyma, to babcia umrze  :facepalm:. Nawet jak wyjeżdżałam na kolonie, to zaklinałam mamę, żeby codziennie nakręcała ten mój zegarek. Na szczęście przeszło mi to jakoś samo z wiekiem. Chociaż lęk o bliskie osoby towarzyszy mi cały czas.

Offline Duffowa

• Atittude
  • Respect: +1027
« Odpowiedź #121 dnia: Marca 31, 2013, 10:48:23 pm »
0
 :facepalm: zapomniałam o największej mojej głupocie i obsesji... obsesyjnie boję się że coś zrobiłam albo powiedziałam źle i ktoś ma o to żal czy coś... to już wręcz paranoja ale... no

Offline SleepingSheep

• Knockin On Heavens Door
  • Respect: +376
« Odpowiedź #122 dnia: Marca 31, 2013, 11:31:08 pm »
0
Tak, jak Duffowa, mogę wpatrywać się w ekran telefonu tysiąc razy z rzędu i nie wiedzieć, która jest godzina.
Telefon mam zawsze w prawej kieszeni. Jeśli sytuacja wymaga przełożenia go, to jestem okropnie zła, ale w ostateczności jakoś to daję radę przeżyć. Jednak najgorsze jest to, że mając telefon w lewej kieszeni mogę wywołać panikę, że zgubiłam telefon, bo nie czuję go w prawej. :lol:
Czasem w szkole na przerwie chowam piórnik do plecaka i wychodzę z klasy kompletnie o tym zapominając. Wracam wtedy po dwóch minutach i oskarżam biednych rówieśników, że mi gwizdnęli piórnik, bo nie widzę go na ławce.
Często mam tak, że jak idę na górę po cokolwiek to zawsze odruchowo wchodzę do swojego pokoju (nawet, jak mam wziąć coś z łazienki) i próbuję sobie przypomnieć, po co przyszłam. Dopiero po paru sekundach sobie o tym przypominam.
Lubię do siebie gadać w myślach i na głos.
Nie lubię, kiedy zasypiam w całkowitej ciszy. Zazwyczaj przed snem puszczam sobie muzykę.
And she's buying a stairway to heaven...

Offline Oplariska

• Right Next Door To Hell
  • Respect: +187
« Odpowiedź #123 dnia: Kwietnia 01, 2013, 11:06:38 am »
0
Podobnie jak Duffowa, wszystko to co powiedziałam i zrobiłam analizuję później tysiące razy i paranoicznie boję się, że palnęłam głupotę, uraziłam kogoś, albo zrobiłam coś źle. Mam na tym punkcie obsesję i gdy np. poznaję nowe osoby zanim coś powiem, dziesięć razy myślę, czy to co mam zamiar  powiedzieć jest dobre. Czasami przyłapuję się na tym, że mówię sama do siebie. Znajomi śmieją się ze mnie również, że się zawieszam, po prostu nie reaguję na to co mnie dookoła otacza - wyłączam się. Strasznie boję się też o bliskie mi osoby, nie mogę usnąć gdy ktoś nie wraca do domu na czas, i tak jak sylvik, miałam podobną sytuację, wmawiałam sobie, że jak nie zadzwonię do mamy, to umrze. To strasznie irytujące uczucie.
A z takich mniejszych rzeczy, to np. zawsze muzę mieć zamknięte drzwi do pokoju i nie mogę zasnąć z zaświeconym światłem.
o tempora, o mores!

Offline sylvik

• Paradise City
  • Respect: +196
« Odpowiedź #124 dnia: Kwietnia 01, 2013, 11:18:59 am »
0
A czy ktoś układa koszyki w w super- hiper- i innych marketach, jak ja? Hahaha! Przestraszyłam się, że w końcu zaczną mnie pokazywać palcami w sklepach więc przystopowałam. No co ja poradzę na to, że drażnią mnie byle jak rzucane koszyki przy kasie - mały w dużym, duży na małym, uchwyty nie poskładane  :angry:  :lol:

Offline Duffinka

• Atittude
  • I'm just a dreamer - I dream my life away
  • Respect: +477
« Odpowiedź #125 dnia: Kwietnia 01, 2013, 11:27:18 am »
0
:facepalm: zapomniałam o największej mojej głupocie i obsesji... obsesyjnie boję się że coś zrobiłam albo powiedziałam źle i ktoś ma o to żal czy coś... to już wręcz paranoja ale... no
O tak to też:) I kilka razy sprawdzam czy nastawiłam moje 3(!) budziki w telefonie by nie zaspać.
poznaję nowe osoby zanim coś powiem, dziesięć razy myślę, czy to co mam zamiar  powiedzieć jest dobre. Czasami przyłapuję się na tym, że mówię sama do siebie.
Pod tym też się podpisuję. W ogóle nie za łatwo nawiązuję kontakty, ale to raczej charakter niż dziwactwo (dlatego przez miesiąc myślałam napisać coś na forum czy nie napisać  :P ).
O! I porządek. Może nie jak Sylvik w supermarketach, ale w domu już jak najbardziej  i najchętniej wszystkie drobnostki poupychałabym w koszyki i pudła :lol:
"Byli jak gang upadłych aniołów, którzy zstąpili na Ziemię by wskrzesić rock'n'rolla"
"Muzyka jest jedyną zmysłową przy­jem­nością poz­ba­wioną zna­mion grzechu. "

Offline Oplariska

• Right Next Door To Hell
  • Respect: +187
« Odpowiedź #126 dnia: Kwietnia 01, 2013, 11:34:07 am »
0
Duffinka też miałam to samo z forum :D A w ogóle moje najgłupsze dziwactwo jest takie, że muszę czasami poruszyć ręką, bo mam wrażenie, że jej nie mam  :facepalm:
o tempora, o mores!

Offline Duffowa

• Atittude
  • Respect: +1027
« Odpowiedź #127 dnia: Kwietnia 01, 2013, 12:27:43 pm »
0
Jezu ludzie nie zawstydzajcie mnie! co druga osoba pisze "tak jak Duffowa" xd  :facepalm:

kolejne telefonowe dziwactwo :D wyciszanie telefonu :D nieważne czy wyciągam telefon po raz 15 i tak zapominam ze za pierwszym razem go wyciszyłam  :facepalm:

i jeszcze mam hmm... xd jakąś głupią nerwowość w sobie i koniecznie muszę zająć czymś ręce xd albo coś skubię albo maltretuje długopisy, muszę coś gryzmolić pisać, ruszac bez celu palcami, stukać o blaty i inne takie :D

i jeszcze! ktoś pisał coś o chodzeniu i nie wiedzieniu po co się idzie :P hah ja zawsze wstaję po coś i w połowie drogi zapominam po co właściwie idę i zdarza mi się po 5 razy chodzić np do kuchni bo zapominam że zaparzylam herbatę i wypadałoby ją wziąć do siebie (nie muszę chyba wspominać ze pozostałe cztery razy robię kompletnie coś innego niż to co powinnam?  :rolleyes: )
(i dlaczego ja tego nie mogłam wszystkiego od razu napisać?  :facepalm:)

Offline BittersweetRaspberry

• Im elated....medicated....
  • Respect: +601
« Odpowiedź #128 dnia: Kwietnia 01, 2013, 12:30:23 pm »
+1
Zawsze gdy zamknę drzwi,muszę się 4000 razy upewnić,że je dobrze zamknęłam  :facepalm: Oraz uwielbiam długowłosych muzyków,mam obsesję na punkcie długich rzęs (tak,u mężczyzn),rudych włosów,zielonych oczu,skórzanych ciuchów i bandam....Chyba za bardzo się odkryłam....Oraz zjadam jogurt Fantasia,nie mieszając dżemu z jogurtem....  :wub: Kocham wynajdywać ukryte znaczenia {ostatnoi stwierdzilam,że Kay z Królowej Śniegu był narkomanem  :) }.

WindOfChange

• Gość
« Odpowiedź #129 dnia: Kwietnia 01, 2013, 01:24:48 pm »
+1
Podczas czytania książki zawsze muszę popatrzeć na ostatnią stronę. Nie mogę się powstrzymać.
Miałam tak kiedyś, ale mi przeszło i mam dokładnie na odwrót - jak jestem przy końcu książki, to zasłaniam sobie ręką ostatnie zdania, żeby nie zniszczyć sobie zakończenia :P
Inne dziwactwa: lubię makowca z szynką (tak, od dziecka) i słone paluszki z czekoladą.
Dodatkowo również bardzo często szczególnie jak coś robię, gadam do siebie... na głos nie w myślach.
Lubię ćwiczyć dopiero jak się ściemni.
Przypomniałaś mi o mojej koleżance z podstawówki, która jadła słone paluszki z nutellą :D
Też gadam do siebie na głos, zwykle jak jestem sama w domu.
Lubię zasiąść z laptopem na kolanach i słuchawkami na uszach, żeby poszukać nowej muzyki, przesłuchać zespołu, którego nie znam a mnie zainteresował itp. jak się ściemni :P Nie wiem, skąd mi się to wzięło, ale nie lubię robić tego jak jest widno xD Niektórych piosenek, albumów nie jestem w stanie słuchać za dnia, bo ich klimat po prostu wymaga tego, żeby ich słuchać po nocach :P Ogólnie mam małą obsesję jeśli chodzi o okoliczności słuchania muzyki, czasem znajdę jakąś piosenkę i uwidzi mi się np., że jest stworzona do tego, żeby jej słuchać jadąc samochodem w letni wieczór, to nie będę się mogła doczekać momentu, w którym tak zrobię xD
Nie lubię, kiedy zasypiam w całkowitej ciszy. Zazwyczaj przed snem puszczam sobie muzykę.
Mam prawie tak samo, bo zawsze zasypiam przy muzyce. Dawno temu się do tego przyzwyczaiłam i teraz w ciszy bym nie usnęła, pewnie słyszałabym dziesiątki dziwnych (nieistniejących) odgłosów i skończyłoby się następną obsesją, jaką byłoby zasypianie przy zapalonym świetle :P
Któregoś dnia znalazłam dwa stare pierścionki mamy, założyłam pierwszy, drugi raz, i tak się do nich przyzwyczaiłam, że teraz jak bez nich (tj. niekoniecznie konkretnie tych, ale ogólnie, bez żadnego pierścionka) wyjdę z domu, to jakoś tak.. dziwnie :P 
I chyba najgłupsze - zdarza mi się maniakalnie wyliczać, co zjadłam danego dnia ;p

Offline Myszowata

• Paradise City
  • Respect: +658
« Odpowiedź #130 dnia: Kwietnia 01, 2013, 01:28:16 pm »
0
i jeszcze mam hmm... xd jakąś głupią nerwowość w sobie i koniecznie muszę zająć czymś ręce xd albo coś skubię albo maltretuje długopisy, muszę coś gryzmolić pisać, ruszac bez celu palcami, stukać o blaty i inne takie :D

Mam to samo. Muszę coś robić rękami. Albo bawię się różnymi rzeczami (długopisami, biżuterią, włosami, zdrapuję nalepki z butelki piwa :P ) albo po prostu stukam palcami w szklankę, blat stołu. Byle zająć ręce.

Offline SleepingSheep

• Respect: +376
« Odpowiedź #131 dnia: Kwietnia 01, 2013, 01:55:59 pm »
0
Mam jeszcze tak, że kiedy odczuwam okropną ochotę na coś słodkiego to zamiast pójść do sklepu oddalonego o 6 min. drogi od mojego domu, wolę zrobić sobie jakąś domową słodycz nawet pomimo faktu, że dojście i wrócenie ze sklepu zajmie mi mniej czasu. :P
And she's buying a stairway to heaven...

Offline Vince_Carter

• Paradise City
  • Respect: +283
« Odpowiedź #132 dnia: Kwietnia 01, 2013, 06:28:35 pm »
0
Kiedy idę grać w kosza to zakładam ściągacz na kolano. Podczas rozgrzewki zsuwam go na łydkę i jeszcze nigdy nie zdarzyło się żebym go podciągnął przed meczem. Orientuje się że znów zapomniałem dopiero po kilku minutach gry , tak jest za każdym razem :)
11.07.2012 | 13.02.2013 | 20.11.2014 
20.06.2017 | 09.07.2018 | 12.02.2019
20.06.2022 |

Offline Slashowa

• Paradise City
  • ` yeah, I'm sick of you .
  • Respect: +67
« Odpowiedź #133 dnia: Kwietnia 01, 2013, 09:37:15 pm »
0
Zawsze mam to, że kiedy telefon pod żadnym pozorem nie może zagrać to najpierw go wyciszam, a potem wyłączam. Sprawdzam 300 razy chociaż doskonale wiem, że wyłączyłam. A to wyciszenie po to, że jakby cudownie się włączył to był dalej na wibracjach  :facepalm:
and though as long as this road seems
I know it's called the street of dreams .

Offline Kortina98

• Atittude
  • See, the sea wants to take me
  • Respect: +969
    • NTSowa galeria ;)
« Odpowiedź #134 dnia: Kwietnia 02, 2013, 11:45:30 am »
+3
Fajny temat  :D
Jak wielu z Was, nie lubię dzwonić/odbierać, Skype'a też nie lubię. Mam jakoś tak, że wolę pisać wiadomości, nawet jeśli niewiarygodnie długie. Zawsze przed wysłaniem wiadomości, poprawiam ją, usuwam co uważam za głupie, szukam błędów, dbam o interpunkcję na tyle, ile mogę i etc.
Kolejną rzeczą jest to, że zawsze piszę ''Wam, Ciebie, Twój, Ty etc'' z dużej litery  :)
Mam manię muzyczną, tzn. ciągle szukam kolejnych wykonawców, zespołów i etc. , jak już mi się coś podoba, to staram się dowiedzieć jak najwięcej, posłuchać jak najwięcej utworów  ;)
Przed snem zawsze muszę wypić szklankę wody i przeczytać chociaż kilka stron jakiejś książki, gazety, czegokolwiek, aby móc zasnąć  :P
Co do książek, to uwielbiam zapach nowo zakupionych egzemplarzy  :rolleyes:
Tak jak Duffowa, muszę mieć zawsze zajęte czymś ręce  :P I gdy nad czymś myślę np na sprawdzianie, to ''podgryzam'' długopis, ołówek  i etc.  :D
Telefon noszę zawsze w lewej kieszeni spodni  :) Zawsze się przerażam, gdy przez przypadek włożę do prawej i zapomnę  :P No i przeważnie zawsze mam wyciszony.
Jak wielu, ja też przed wyjściem sprawdzam, czy wszystko wyłączone, potem czy na pewno zakluczyłam drzwi.
No i staram się unikać mostów, tym bardziej tych wysokich  :???: :P