Kangel:Ja na te ćwiczenia potocznie mówię "pajączki"
Wykorzystujesz wszystkie palce na wszystkich strunach i praktycznie całym gryfie. Np. najprostsze: po kolei 1-2-3-4 palec od pierwszego progu struny pierwszej, potem drugi próg itd. Ja tak dojeżdżam do 12-tego i potem kolejna struna. Ale nie tylko o to chodzi, bo ustawiasz sobie metronom, np. za pierwszym razem na tempo 90. Jak zagrasz bez problemu to zwiększasz o 5 jednostek i tak po kolei. Trzeba do tego troszeczkę cierpliwości, ale naprawdę pomaga
I potem łatwiej grać. Możesz to stosować jako np. 15-minutowa rozgrzewka przed graniem.
Garfield, Kangel:Co do pieca, to właściwie potrzebuję póki co tylko do domu. Mam w tej chwili Marshalla MG15 i przestał mi wystarczać. Miałem okazję podłączyć się do kilku mocniejszych pieców i nie da się ukryć, że brzmią o niebo lepiej. Dlatego mam zamiar sprzedać tę piętnastkę i kupić coś nieco większego. 30w w zupełności mi wystarczy. Garfield, nie będę używał żadnej kostki ani kaczki. Ten VT30 ma jak dla mnie dość ciekawych efektów, które bym chętnie wypróbował.