A jeszcze większa szkoda,że tak mało ludzi chce korzystać z tego,co ma. Wolność to prawo wyboru. A coś mi mówi,że frekwencja w wyborach do Europarlamentu będzie w granicach 20 % ( obym się mylił). Komuno wróć?
Skoro Polacy są za leniwi,żeby raz na kilka lat ruszyć dupska i spróbować coś zmienić,to w dużej mierze nie zasłużyli na demokrację. Wiem,że prawo wyboru oznacza także to,że nie trzeba wybierać,ale jeśli korzysta z tego większość społeczeństwa to świadczy to o niskiej świadomości społecznej i o tym,że "wszystko mi jedno".
Mi nie jest wszystko jedno. Nie po to ludzie walczyli i ginęli,żebym miał teraz gdzieś ich wysiłek.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
- Niezależnie od tego, jak wam się wiedzie, czy dobrze czy źle, zapamiętajcie, że możecie to zmieniać. Za moich czasów, przed tą walką, nie mogliśmy zmieniać i to jest ta wielka różnica - powiedział witając publiczności b. prezydent. ( Lech Wałęsa)
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Nie pamiętam tych czasów,bo miałem zaledwie 10 lat - ale w jakimś stopniu wiem,jak wyglądały. I choć komunizm już raczej nie wróci,to wciąż mogą znaleźć się u władzy ludzie,dla których Polak liczy się raz na 4 lata. A potem liczą się "diety" od których się "puchnie" w oczach. Wszyscy są tacy? Władza niszczy człowieka,zmienia go,deprawuje. To fakt. Ale nie każdego w takim samym stopniu.
Dlatego proszę; jeśli macie możliwość;przez szacunek dla dla tych wszystkich,którzy walczyli,cierpieli i ginęli za ojczyznę,po to,byśmy teraz mogli narzekać na ciasne,ale własne państwo,przez szacunek dla nich wszystkich - idźmy na wybory do Europarlamentu. Wybierzmy ludzi godnych tego stanowiska. Ludzi za których nie będziemy się wstydzić.
Ludzi,którzy są znani i cenieni za granicą i potrafią coś zrobić - nie dla swojego miasta,czy wioski,ale dla Polski.
Głosuj - Twój głos ma znaczenie
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,98460,6687911,W_niedziele_glosujemy__Co_musisz_wiedziec_.html