ostatnio obejrzałem:
Święty interes - wydawało się z zapowiedzi że będzie coś śmieszniejszego, a wyszło jak wyszło, pomysł na film był ciekawy, jednak wykonanie gorsze albo był pomysł jak zacząć a nie było jak rozwinąć i skończyc. Jeden z zabawniejszych momentów - Adamczyk mówi "To auto należało do Karola Wojtyły" i od razu się wyjaśnia dlaczego Adamczyk zagrał w tym filmie
6/10
Wszystko co kocham - Wojewódzki w swoim programie w rozmowie z Pazurą powiedział że to jeden z lepszych filmów polskich ostatnich lat, więc nie czytając o tym filmie nic go po prostu obejrzałem i miło się zdziwiłem. Film o zbuntowanej młodzieży lat 80tych, stan wojenny i punk rock. Świetna gra młodych aktorów, po prostu starali się zachowywać jak typowy buntowniczo nastawiony nastolatek. Poza tym muzyka bardzo dobra w filmie, odświeżone kawałki zespołu Wyidealizowana Ciemność z którego członkami miałem okazję rozmawiać
8/10
Once - ten film widziałem już dawniej, ale nie pamiętałem tytułu, dzisiaj przeglądając filmoteke brata zauwazyłem ten tytuł, spojrzałem na okładkę i wiedziałem że to jest to co kiedyś oglądałem, spodobało się, a tytuł wyleciał. Historia irlandzkiego muzyka ulicznego i młodej Czeszki, których łączy wspólna pasja. Film inny od typowych romansideł, mimo że tak można go szufladkować czytając recenzję, jest to dramat obyczajowy. W rolach głównych Glen Hansard (który sam kiedyś grał na ulicach Dublina) i Markéta Irglová. Za muzykę do filmu również odpowiedzialna jest ta para, docenił ich nawet Bob Dylan i zabrał ze sobą w trasę aby otwierali jego występy. 8/10
Trick - Adamczyk tym razem jako fałszerz pieniędzy. Film ciekawy, w przeciwieństwie do Świętego Interesu tutaj pomysł był na wszystko od początku, daje się to wyczuć, momentami oglądając go miałem wrażenie że to coś jak kontynuacja 'Vinci', jednak Vinci jest znacznie lepszym filmem. W Tricku przez pierwsze pół godziny tak naprawdę nie wiedziałem o co konkretnie chodzi w tym filmie, jednak później z kazdą chwilą jest wszystko rozjaśniane widzowi. Dobry film sensacyjny, ale nie jest on z serii "musisz to obejrzeć". 6/10
Widział ktoś już 'Weekend' Pazury?