Autor Wątek: 10-ta muza  (Przeczytany 268682 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

SSolid

• Gość
Odp: 10-ta muza
« Odpowiedź #360 dnia: Stycznia 11, 2009, 12:35:27 pm »
0
Pingwiny z Madagaskaru
to ma jakis podtytul afair ale za c**j nie moge tego wygrzebac nigdzie, jak nie widziales wal na pm

Offline krelke

• Szara Eminecja | Wodopój
  • Administrator
  • Scraped
  • !!! GN'R: Don't you try to stop us now !!!
  • Respect: +250
    • Tomasz Krela
« Odpowiedź #361 dnia: Stycznia 11, 2009, 09:54:00 pm »
0
No kurde byłem w poniedziałek i mada 2 mi się bardziej spodobała niż jedynka...no kurde babcia jest normalnie moherem jakimś xD Król Julian też dobry, Pingwiny też szalałyyy ;)
« Ostatnia zmiana: Stycznia 11, 2009, 09:56:31 pm wysłana przez krelke »

guest211

• Gość
« Odpowiedź #362 dnia: Stycznia 13, 2009, 03:39:39 pm »
0
Zapaśnik (The Wrestler) z Mickeyem Rourke, Marisą Tomei i Evan Rachel Wood - http://www.filmweb.pl/f461946/Zapa%C5%9Bnik,2008 Film dostępny jak na razie wyłącznie w sieci (obraz - jakość DVD), polska premiera dopiero 1 maja tego roku. :(

Mickey na pierwszym planie i jego poruszająca kreacja jako Randy "The Ram" Robinson, Marisa grając postać Cassidy przy rurce wygląda rewelacyjnie choć też już swoje lata ma (44)  ;PP, Evan w roli Stephanie, córki Randy'ego też dała radę choć nie będzie to jakaś znacząca rola w jej dorobku, po prostu jest a że jest bardzo ładna to na plus. ;)   

Dialog pomiędzy Randym i Cassidy w barze.

Randy i Cassidy (śpiewają w barze): "Wiedziałem od samego początku, że to ty wygrasz. Wiedziałem od początku, że przebiłaś mi serce strzałą. Znowu i znowu."
Randy: Tak. Cholera. Teraz już takich nie piszą.
Cassidy: Pieprzone lata 80. Najlepsze gówno wszech czasów.
Randy: Jasne, człowieku. Guns N' Roses... Crue...
Cassidy: Crue... Def Lep...
Randy: Potem pojawiła się ta ciota Cobain i wszystko zniszczyła.
Cassidy: Jakby było coś złego w dobrej zabawie.
Randy: Nienawidzę pieprzonych lat 90.
Cassidy: Lata 90 były do bani.
Randy: Lata 90 były do dupy.

Przed ostateczną walką. Boska scena...

Randy: Świat ma mnie w dupie.
Cassidy: Jestem tutaj. Naprawdę. Jak to nazwiesz? (zaczyna lecieć SCOM)
Głos spikera: Jego przeciwnik to pochodzący z Elizabeth, w stanie New Jersey, ważący 105 kilogramów...
Randy: Słyszysz ich? (Randy pokazuje palcem za siebie. słychać jednocześnie skandujący tłum i SCOM) To już się dzieje. Muszę iść.

A podczas przemowy na ringu w ostatniej scenie to normalnie jakby Axl mówił w Rio w 2001 w tym swoim słynnym przemówieniu, Mickey (Randy) ma tą samą barwem głosu (zwłaszcza na początku) przysięgam... Właściwie gdyby tam stał Axl i mówił to samo co Mickey (Randy) ale bez używania słowa "wrestler" to tak jakby mówił o sobie. To również boska scena...

Jak dla mnie 10/10 ze względu na... nie, nie na SCOM w finałowej walce a odniesienie do mojego ojca. Sportowiec indywidualny (zapaśnik, potem kulturysta) lata na sali treningowej i scenie, tytuły mniejsze i większe, zeszłoroczny udar mózgu w sierpniu i wyjście z tego gówna ale i konieczność ograniczenia ćwiczeń (już nie na poziomie wyczynowym). A miał robić mistrza Polski weteranów na jesieni i zrobiłby go spokojnie...  Ale chociaż mam z nim lepszy kontakt niż Randy ze Stephanie, niewiele ale jednak lepszy, zawsze to jakiś plus...

Marcin

P.S.

Mickey podobno teraz kręci z Evan. ;PP Niech żyje zabawa i dziewczyna młoda? Coś w tym stylu. xD

Offline Cheewb

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: +1
« Odpowiedź #363 dnia: Stycznia 13, 2009, 05:42:56 pm »
0
Mnie tam się Gunsowy Madagascar najbardziej podoba. :P

SSolid

• Gość
« Odpowiedź #364 dnia: Stycznia 18, 2009, 06:53:41 pm »
0
nie umre z nudow na lejdis?
dziekuje z apomoc.

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1539
« Odpowiedź #365 dnia: Stycznia 18, 2009, 07:04:11 pm »
0
Według mojej skromnej opinii film słabszy niż się spodziewałem. Przynajmniej dla mnie. No, ale parę fajnych momentów jest.

Offline Moonsun

• Atittude
  • "pirate love is what I'm looking for" ;)))
  • Respect: +5
« Odpowiedź #366 dnia: Stycznia 18, 2009, 07:31:43 pm »
0
Dla mnie "Lejdis" są porównywalne z "Testosteronem" - jeden i drugi film obejrzałam kilkanaście razy i za każdym razem maksymalnie się uśmiałam :)

Obejrzałam dzisiaj "Ciekawy przypadek Benjamina Buttona" i powiem szczerze, że zrobił na mnie ogromne wrażenie - już dawno nie oglądałam z tak maniakalnym zainteresowaniem prawie 3-godzinnego filmu... Owszem, jest na wskroś amerykański, nieco przelukrowany i trochę kojarzy się z "Forrestem Gumpem", ale niesie ze sobą fantastyczne przesłanie: w życiu wszystko ma swoje miejsce i swój czas, możemy buntować się przeciwko przypisanemu nam losowi, ale w końcu i tak będziemy musieli się z nim pogodzić, a dzieciństwo i starość w sumie wcale od siebie się nie różnią - i na początku i u schyłku życia potrzebujemy kogoś, kto się nami zaopiekuje.
I tak, jak do tej pory nie przepadałam za Bradem Pittem i uważałam go za mocno przesłodzone ciacho, tak teraz chylę czoła - na pewno nie jest łatwo wcielić się w rolę, która wymaga charakteryzacji uświadamiającej jak - bardzo prawdopodobnie - będzie wyglądał za kilkanaście/dziesiąt lat...

« Ostatnia zmiana: Stycznia 18, 2009, 07:39:05 pm wysłana przez Moonsun »
Mama, "mamuśka" i "matka" :D

"Wychowanie bez stresu jest iluzją, a jeśli nawet miewa miejsce, to owocuje cierpieniem - tyle że odroczonym w

SSolid

• Gość
« Odpowiedź #367 dnia: Stycznia 19, 2009, 12:18:32 am »
0
chyba zamieniam sie w kobiete bo to lejdis daje rade
tej ale testosteron to to samo co lejdis tlyko pokazuje ze to kobiety sa zle right?

Offline owsik

• magister guns n'roses
  • One In A Million
  • Respect: +866
« Odpowiedź #368 dnia: Stycznia 19, 2009, 12:27:12 am »
0
a ja ostatnio oglądałem "American Gangster". w cholerę wypasiony film.
polecam wszystkim :)
"Co ludzie powiedzą" sezon drugi, odcinek piąty
;)

Offline rose84

• One In A Million
  • Prosacówna Zeppelinka
  • Respect: +11
« Odpowiedź #369 dnia: Stycznia 19, 2009, 12:28:28 am »
0
a mi się podobał bardziej Testosteron  :D kurcze...mam chyba słabość do komedii, gdzie główne role gra Szyc  :D Testosteron zwycięzył jak dla mnie ten jedyny raz nad...Progesteronem...yyy...tzn. nad Lejdis  :sorcerer:

SSolid

• Gość
« Odpowiedź #370 dnia: Stycznia 19, 2009, 12:29:59 am »
0
wez no, pierwsze 15 minut american gangstera tak zmulalo ze odpuscilismy

lock stock & two smoking barrels - drugi raz to dzisiaj ogladam, ogolnie widizalem z 500 razy tylko moje dvd jakis c**j mi ukradl i lece z divx ;f. No ale film miecie po prostu

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
« Odpowiedź #371 dnia: Stycznia 19, 2009, 05:43:59 pm »
0
tej ale testosteron to to samo co lejdis tlyko pokazuje ze to kobiety sa zle right?

Right. I dla mnie jest o wiele lepszy niż "Lejdis".

SSolid

• Gość
« Odpowiedź #372 dnia: Stycznia 19, 2009, 06:10:06 pm »
0
No to skoro tak to swietnie ;]

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
« Odpowiedź #373 dnia: Stycznia 22, 2009, 03:21:49 pm »
0
Daj znać jak już obejrzysz, który Ci się bardziej podobał.  ;)

Oscary 2009 - Nominacje

SSolid

• Gość
« Odpowiedź #374 dnia: Stycznia 22, 2009, 03:28:49 pm »
0
ciekawe czy ledger zgarnie oscara bo to ze nominowany byl to chyba nikogo nie dziwi.
Robert Downey Jr (komediowa rola w "Jajach w tropikach"),  XDDDDDddd

Widzial ktos ten film ? Imo niezla beka ;]