Autor Wątek: Ron 'Bumblefoot' Thal  (Przeczytany 53570 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3470
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
Ron 'Bumblefoot' Thal
« Odpowiedź #255 dnia: Czerwca 29, 2006, 08:01:41 am »
0
In a message dated 6/18/2006 3:38:43 P.M. Eastern Standard Time, ron@baldfreak.com writes:
Would You like to play in Poland once again?
It's posible to play in Poland at the end of the tour in July?

Would love to, but we're all booked up the whole month of July to the very end   :(

Thanks for the invite   :)

Very hot greatings for all G n R - Axl, Ron, Dizzy, Robin,  Chris, Richard, Brian, Tommy,Izzy... and of course Sebastian Bach and His Band.It was great idea to see Him together with You..

Cool, thanks again!   :D

bbf

najbardziej mi sie podobalo..:Would love to- co oznacza tyle co ,, z przyjemnoscia,,
Z tej odpowiedzi zrozumiałem,że mają zajęte wszystkie terminy do końca lipca,co zresztą nie jest dla mnie nowością. Ale po lipcu jest sierpień i kilka innych miesięcy do końca roku.Ron nie powiedział,że nie przyjądą w tym roku,ale uważam to za mało realne,chyba,że zrobią krótką trasę po Ameryce i jeszcze wrócą na chwilę do Europy.
Czas pokaże.
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Nope

• Byli moderatorzy/newsmani
  • One In A Million
  • we're all mad here
  • Respect: +32
Ron 'Bumblefoot' Thal
« Odpowiedź #256 dnia: Czerwca 29, 2006, 03:43:48 pm »
0
po ameryce mysle pojeżdżą z kilka miechów, ameryka południowa póżniej, azja, może jakieś inne zadupia, a potem na wiosen powrót do europy...

a co do tłumaczenia El_Loko... naprawdę podziwiam faceta za kulture... inni by powiedzieli s*******ć albo nawet nic, a on kulturalnie i miło...

Offline el_loko

• Zasłużeni
  • One In A Million
  • Respect: +605
Ron 'Bumblefoot' Thal
« Odpowiedź #257 dnia: Lipca 11, 2006, 08:28:47 am »
0
http://bumbleforum.lesvilles.org/viewtopic...3620b39eee51853
[img]http://img108.imageshack.us/img108/3872/bbfroadiecrew24se6ep.jpg\' border=\'0\' alt=\'grafika zapastowana przez użytkownika\' /]
First album you ever bought: Alive! - Kiss and Boston - Boston

Best metal album of all time: Fair Warning - Van Halen, Fly By Night - Rush, Battle Hymns - Manowar

Last album you bought: Speakerboxxx/The Love Below - Outkast. if you pay attention on it, you'll see it's fantastic.

Album you most listened to in your life: Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band - Beatles

Best album cover: Sad wings of destiny - Judas Priest

Album you'd give to your worst enemy: I think i'd give any of my cds with Bumblefoot. Being an enemy, the idiot probably wouldnt understand it anyway.

Album you wish you had made: A night at the opera - Queen

Recommended album from the 70s: Wish you were here - Pink Floyd, Led Zeppelin III, The Stranger - Billy Joel

Recommended album from the 80s: Killers - Iron Maiden, Diary of a madman - Ozzy, Intuition - TNT, Eat 'em and smile - david lee roth

Recommended album from the 90s: California - Mr Bungle, Blood Sugar Sex Magik - Red Hot Chili Peppers

Three bands you wish that'd reunite: Van Halen with David Lee Roth, Soundgarden and Faith No More

Song you enjoy playing the best: Better is one of my favorites but i love to play all GNR songs

Song that defines your career: The Streetbeater - Quincy Jones

Song you'd like to be played in your funeral: Something funny or outrageous. Maybe 'Too Drunk to fuck' - Dead Kennedys

Edytowano 7 sierpnia:

Purchase professor tours with Guns N' Roses
At Purchase College, he is known as professor Ron Thal, an expert in teaching the art of producing music.

But at concerts across Europe, he is known as Bumblefoot, the lead guitarist for Guns N' Roses.

Since May, Thal has been touring with Axl Rose and the heavy metal band that rocked the 1980s and early 1990s with such hits as "Welcome to the Jungle" and "Paradise City."

His fellow faculty and his students couldn't be more psyched.

"I know this gig means a lot to Bumblefoot, and he's excited to be on tour with them," said Joe Ferry, a Purchase College professor who chairs the Studio Production Department. "He is like the most amazingly talented guitarist I've ever known, and he's just a regular guy."

Thal, 36, has been playing before thousands of fans from Spain and Portugal to Hungary and Italy. In an e-mail last week, he said Guns N' Roses management asked that he not be interviewed, and he had to honor their wishes.

But several Web sites show that he has been busy overseas. There are photos and videos of him playing guitar, including a solo with the song "Don't Cry."

Thal also is close to the action of lead singer Axl Rose, who continues to make headlines on his latest tour. In June, he was arrested in Sweden, accused of biting a security guard in the leg at his hotel.

He was released from a Stockholm jail that evening, after he admitted to the charges and agreed to pay a fine of $5,500.

Last month, Rose almost started a riot in England after delaying a concert so he could first eat a roast lamb dinner.

While Guns N' Roses was most popular more than a decade ago, the group still retains legions of fans and will be on tour through the end of the year.

Christina Ticciano, who is studying studio production at Purchase College, said she is really excited for Thal.

At the college, he is known as an innovative professor. He takes his students on walks around campus to listen to planes flying overhead and people talking. He then has them translate those sounds into their work.

They go up to buildings on campus and clap their hands to hear the sounds bounce off them. And he takes them to his studio in Princeton, N.J., to work on music.

Ticciano said Thal is a laid-back professor and easy to talk to but also very smart.

"He just shares so much knowledge with us," said Ticciano, 19. "And he's just so approachable about anything. It's great."

Źródło: http://www.thejournalnews.com/apps/pbcs.dl...314/1018/NEWS02

Bym, przetłumaczył, ale ja tylko na warunkowym w domu jestem wiec nie da rady :P
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 07, 2006, 07:01:16 pm wysłana przez zqyx »

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
Ron 'Bumblefoot' Thal
« Odpowiedź #258 dnia: Sierpnia 07, 2006, 07:03:00 pm »
0
Ciekawe,ciekawe.Biorę się za czytanie :)

Offline Nope

• Byli moderatorzy/newsmani
  • One In A Million
  • we're all mad here
  • Respect: +32
Ron 'Bumblefoot' Thal
« Odpowiedź #259 dnia: Sierpnia 07, 2006, 10:39:37 pm »
0
to jak przeczytasz to o streszczenie prosze :)

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1540
Ron 'Bumblefoot' Thal
« Odpowiedź #260 dnia: Sierpnia 07, 2006, 10:40:40 pm »
0
Właśnie ja też poproszę bo rozumiem co któreś zdanie.  :P  

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
Ron 'Bumblefoot' Thal
« Odpowiedź #261 dnia: Sierpnia 08, 2006, 07:54:28 am »
0
W dużym skrócie: Ron Thal jest wykładowcą na Purchase College.Uczy sztuki produkowania muzyki. Jako nauczyciel jest bardzo innowatorski.Zabiera grupę na lotnisko i tam słuchają samolotów nad ich głowami i głosów ludzi,a potem mają zamienić to na muzykę.Słuchają także dźwięku,jaki wydają klaszczące dłonie.
Ron Thal zabiera także uczniów do swojego studia nagraniowego w Princeton,żeby pracowali nad muzyką.

W opinii studentów Bumblefoot jest bardzo mądry,ale łatwo się z nim rozmawia.

Według jednego z wykładowców ma duży talent muzyczny,ale jest przy tym normalnym człowiekiem.

Potem jest dużo o tym,że gra w Gn'R i jest z tego powodu bardzo podekscytowany.

Tłumaczenie może być niedokładne,bo starałem się oddać sens,a nie tłumaczyć słowo w słowo.Jak coś to poprawcie. Aaa...i na pewno dalej nie umiem sobie dać rady z amerykańskim systemem edukacji,więc ktoś obeznany niech znowu wyjaśni czym jest college :)

Offline katarynka

• Better
  • Respect: +192
Ron 'Bumblefoot' Thal
« Odpowiedź #262 dnia: Sierpnia 08, 2006, 08:46:11 am »
0
College - szkoła wyższa w USA i krajach zachodnioeuropejskich. College jest szkołą wyższą, ale stoi niżej od uniwersytetu. Wykształcenie zdobyte w college'u można porównać do studiów licencjackich w kolegiach.  

Offline Wojo

• Atittude
  • fade away
  • Respect: +196
Ron 'Bumblefoot' Thal
« Odpowiedź #263 dnia: Września 18, 2006, 11:17:54 am »
0
Jak dla mnie Bąbel jest najlepszą rzeczą, jaka mogła sie przytrafić gunsom. Jeden z najszybszych i najlepiej wyszkolonych technicznie gitarzystów jakich widziałem.

Offline el_loko

• Zasłużeni
  • One In A Million
Ron 'Bumblefoot' Thal
« Odpowiedź #264 dnia: Września 26, 2006, 07:58:20 am »
0
"Thank you ! ! !   :D

bbf"

Odpowiedź na życzenia urodzinowe które do niego wysłałem :D  

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
Ron 'Bumblefoot' Thal
« Odpowiedź #265 dnia: Października 04, 2006, 08:48:09 am »
0
Obszerny wywiad z Ronem :
http://www.heretodaygonetohell.com/board/i...p?topic=36678.0

Znajdzie sie ktoś chętny do przetłumaczenia ?
Łaniu,prosimy :)
« Ostatnia zmiana: Października 04, 2006, 08:48:44 am wysłana przez zqyx »

Offline lania

• Zasłużeni
  • Atittude
  • Respect: +10
Ron 'Bumblefoot' Thal
« Odpowiedź #266 dnia: Października 05, 2006, 12:50:51 pm »
0
Obszerny wywiad z Ronem :
http://www.heretodaygonetohell.com/board/i...p?topic=36678.0

Znajdzie sie ktoś chętny do przetłumaczenia ?
Łaniu,prosimy :)

przetłumaczyłam niektóre fragmenty tego czatu bo wiadomo jak na czacie, czasem się gada głupoty i w ogóle  ;)

DoubleTalkingJive : dzięki ,że wpadłeś pogadac z nami!
Bumblefoot : cała przyjemnośc po mojej stronie, dzięki za zaproszenie

Neemo : jakieś zasady dotyczące tego o co nie możemy pytac?
Bumblefoot : Możecie mnie pytac naprawdę o wszystko. Najwyżej nie odpowiem

DoubleTalkingJive :Ron, jaki był decydujący moment w twoim życiu, kiedy stwierdziłeś,że właśnie to chcesz robic w życiu
Bumblefoot : Decydujący moment – miałem 5 lat, znajomi puścili mi album Kiss Alive i w tym momencie już wiedziałem,że chcę nosic makijaż i buty na obcasie. Tzn , być muzykiem ;)

BLS-Pride : Ron, jak to jest grac z Izzy’m Fuckin Stradlinem (musiałem tak to napisac)
Bumblefoot
: grac z Izzym F Stradlinem- on jest najsłodszym facetem na świecie – wchodzi do pokoju i od razu cały pokój wypełnia się spokojem i szczęsciem. świetny koleś

EFISH : co z tym 32 minutowym nagraniem ktore trwa tylko 3 minuty? Jest jakaś ukryta wiadomośc?
Bumblefoot : płyta Normal, jeśli przysłuchasz się uważnie, to ostatnie niskie uderzenie gitary na track13, trwa 28 min, dopóki nie skonczy się czas na cd(licząc od końca do 0.00), wtedy zaczyna się track14 i końcowy akord jest grany, jeśli masz mp3 to tracisz to wszystko, sorry

EFISH : Ron, mam nadzieję, że nie będziesz miał mi za złe tego pytania: uważasz, że kiedykolwiek wybierzesz się w trasę z Bumbleband w najbliższej przyszłości?
Bumblefoot : Bumbleband ruszy w trasę jak tylko będzie jakaś przerwa w grafiku GnR i będę wiedział, że w niczym to nie przeszkodzi.

Brody : więc Ron, kiedy GNR przyjedzie do Ames będę na koncercie! Rzucę Ci piwo!
Bumblefoot : Bumblefoot : Brody – może lepiej wręcz mi piwo a nie rzucaj. Cholera, ja nie pijam, wręcz mi wodę  
Brody : ok, tak zrobię, woda i tak jest tańsza

Neemo : jakieś rady jak złapac GNR po koncercie?
Bumblefoot : Neemo –to trudne. Ochrona, transport i podróż są zawsze inne – czasami jest czas, żeby się pokręcic, przywitac, ale czasami od razu musimy wskakiwac do autobusu i  jechac do następnego miasta, czas tylko na wytarcie potu, spakowanie sprzętu i w drogę...

DoubleTalkingJive :   Spotkałem Cię na Hammerstein i byłeś bardzo miły, dzięki za to , że jesteś taki w porządku
Bumblefoot : Dla mnie koncert nie jest skończony dopóki nie spotkamy się z ludźmi, doprowadzimy wszystko do normalności, dojdziemy do każdego bardziej indywidualnie. Właśnie dlatego wymykałem się tylnymi drzwiami po każdym koncercie w NY...przekazac ludziom troche rzeczy na eBay lol

Brody : Ron, możesz nam opowiedziec o pierwszym spotkaniu z zespołem?
Bumblefoot : Pierwszy raz spotkałem zespół gdzieś pod koniec kwietnia. Przedstawiłem się, podłączyłem sprzęt i zagraliśmy. Potem znowu ten sam scenariusz. Uczę raz w tygodniu w collegu w NY, powiedziałem mojemu szefowi, że chyba nie będę mógł kontynuuowac w następnym semestrze, podałem mu powód...wyjechałem na tydzień, wróciłem i czekało na mnie mnóstwo telefonów i maili o treści „Hej, slyszałem, że dołączyłeś do GNR i jedziesz z nimi w trasę!” zaczęły się plotki...Pomyślałem więc, że najlepszym sposobem na zatrzymanie ich zanim wymkną się spod kontroli będzie napisanie jakieś małej wiadomości na mojej stronie, coś w stylu „Nie jestem w GNR” – ale dałem za dużo informacji, powinienem zostawic to jedno zdanie i nie wspominac o tym, że rozmawiałem z GNR – sp******łem. Nie zdawałem sobie sprawy jak szybko rozchodzą się plotki w internecie. Następnego dnia Blabbermouth wykorzystali moje słowa, dodali swój własny tytuł „nowe zastępstwo za Bucketa” i sprawili, że wszystko to co powiedziałem miało zupełnie odwrotny wydźwięk – to spowodowało problem więc daliśmy sobie trochę czasu żeby wszystko sprzątnąc...  Ale wszystko zakończyło się tak jak miało i kiedy miało – gdybyśmy np. połączyli się w 04, może wcale by się tak nie ułożyło.

EFISH : jak nauczyłeś się grac cały materiał tak szybko?!
Bumblefoot: talent lol
Jim Bob : to super, że zawsze odpowiadasz na myspace itd.
Bumblefoot : Jim robię to kiedy mogę – nie zawsze jest to proste. Stukanie w klawisze p****** mi palce. Dlatego staram się odpowiadac zwięźle. Prawie niegrzecznie zwięźle. Nie miejcie mi tego za złe , po prostu staram się utrzymac czucie w palcach-lol

Bono :Ron, zastanawia mnie czy od razu byłeś chętny dołączyc do GNR czy może miałeś jakieś wątpliwości?
Bumblefoot : Bono – trochę rozważań było. Czekała mnie przecież wielka zmiana w życiu, byłem dośc zadowolony z tego co miałem do tej pory, wiedziałem, że czeka mnie wiele poświęceń, nie wiedziałem jak to się wszystko skończy, ile w tym będzie dobrego a ile złego. Ale prawda jest taka, że to wszystko zależy od nas samych. To od ciebie zależy jak sobie ze wszystkim poradzisz. Nie byłem pewny czy chcę zmian.

BLS-Pride : ron muszę zapytac, byłeś/jesteś fanem Dime? Duża strata dla muzyki i fanów
Bumblefoot : byłem fanem.

Brody : Ron jakie nowe zespoły Ci się podobają?
Bumblefoot : Uwielbiam Muse ( pomimo tego ,że nie są aż tak “nowi” ) bardzo się cieszyłem, że grałem z nimi w Inland

DoubleTalkingJive : Ron, co myślisz o wszystkich forach poświęconych GNR?
Bumblefoot : Fora są świetne i bardzo doceniam to ,że wszyscy mają miejsce żeby sie integrowac (albo kłócic lol)

EFISH : ron, nie czułeś się nieswojo spotykając Axla po raz pierwszy?
Bumblefoot : jeśli chodzi o spotkanie z chłopakami po praz pierwszy – starałem się być pełny respektu  i poprawny. Wiem, że czasami potrafię być cwaniakiem więc powiedziałem sobie : „zamknij się do cholery i nie wymądrzaj się– po prostu GRAJ”

Bumblefoot : cholera, lepiej pójdę już na próbę....lol. Heeeeeeeeey, z*******e było pogadac z wami – świetnie się bawiłem!

Niko : bbf cwiczycie nowe piosenki na nadchodzącą trasę?
Bumblefoot : Niko -mooooooooooooże, nie jestem pewien, mamy zamiar zacząc dzis
« Ostatnia zmiana: Października 05, 2006, 01:04:19 pm wysłana przez lania »

Offline Wojo

• Atittude
  • fade away
  • Respect: +196
Ron 'Bumblefoot' Thal
« Odpowiedź #267 dnia: Października 05, 2006, 01:01:17 pm »
0
Dzięki Łaniu za przetłumaczenie. Ron powiedział o siobie ze jest czasami cwaniakiem. Jakoś nie chce mi się w to wierzyć...

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
Ron 'Bumblefoot' Thal
« Odpowiedź #268 dnia: Października 05, 2006, 01:05:55 pm »
0
Dziękuję za tłumaczenie Łaniu :) You are fuckin amazing :)
Ron to zabawny gość :)
« Ostatnia zmiana: Października 05, 2006, 01:07:13 pm wysłana przez zqyx »

Offline el_loko

• Zasłużeni
  • One In A Million
Ron 'Bumblefoot' Thal
« Odpowiedź #269 dnia: Października 19, 2006, 09:25:17 pm »
0
Dear Ron Thal '' Bumblefoot '' Due to the great admiration and respect that we felt by you, we were ourselves forced to want
to know a little but on its life and opinions. Asique with our humble forum of GNR in hablahispana, we decided to do an
Mini-interview to him with 10 little compromising questions, thus we hope that when has a free time us it can answer.

BBFT: Thank you! It's my pleasure to speak with you

On your life.

1. As is Your Influences Musicales and Idol of Guitars?

BFFT: Main influences were Kiss, for their energy, and the Beatles for the beautiful songs. They made me want to be a
musician. Always loved Hendrix, and all the legendary guitarists there are, but it was hearing Eddie Van Halen that affected
me most,and made me start to experiment on the guitar. These days I listen mostly to Motown stuff, like Stevie Wonder, the
Temptations. And Manowar. Fucking LOVE Manowar.

2. That age you began to touch guiitarra?
BFFT: I started playing at age 6, maybe 7. Formed a band with older kids in the neighborhood, they were 9 years old - haha,
"older" at age 9. We wrote songs, made demos, played gigs... played together until we were teenagers...

3. Like salio the idea to make those guitars? are yours the designs?

BFFT: Yes, I always designed my own guitars. Some strange designs, haha. I have pictures on my website, they're at
http://www.bumblefoot.com/gear/gear.htm

4. That is the rock for you, as is your favorite subject and the one that I inspire your technique?

BFFT: I've played jazz, classical, blues, funk, punk, metal... somehow all the pieces come together, a little bit of
everything, and it somehow becomes rock guitar

5. As is your relation with Joe Satriani?

BFFT: They say there are six degrees of separation between any two people. Joe is the neighbor directly across the street
from my uncle's 2nd cousin by marriage, who's nephew went to school with the stepchildren from my aunt's 3rd marriage.
One of their teachers knew my sister's best friend, who's boyfriend worked at a factory where they demagnetized old
refrigerator magnets, weird job but somebody's gotta do it, right? So, at the factory, the guy who would sweep up the
little slivers and dust, he was wearing a 38 Special concert shirt, and someone asked him which concert it was from, one
thing led to another, a fire broke out, no one got hurt from the fire, but the assistant to the guy who asked about the
shirt tripped and fell on his way running out of the building. At the hospital, someone in the waiting room went to school
with the lady who was walking by, bring lunch to a patient in a room just as the guy who fell was being called over to fill
out insurance information. Meanwhile, as all this was happening, I emailed Joe to say hello, and we kept in touch.
And here were are two years later. Amazing, I know. Fucking amazing.

********************************************************************************

On GNR

1. As it is Your opinion towards AXL ROSE… wanting to introduce in GN'R a Third Guitarist with the excellent Qualities
like which tapeworm BUCKETHEAD and now YOUR, You think that it is for Updating classic sound GUNNER… by I throw of Your
being one of the Guitarists but Talented/Quick/Virtuous Technician/of our Times?

BFFT: I think having three guitarists in the group give so many possibilities - harmonizing solos and rhythms, we'll be able
to do great things together. And each guitarist has their own style, adding something unique. Pretty cool.
(Hey, ya know the story above, on how I met Joe Satriani? I lied. I don't have a sister. Sorry.)

2. As it were to be of tour with Izzy and that you parecio I publish in Europe?

BFFT: It was great playing with Izzy. Had a lot of fun hangin' backstage with mini-amps, jamming to old songs...
really nice guy.

3. You Like to touch to you in South America with Gn'R and When They come?

BFFT: I would LOOOOOOOOOOOVE to come to South America!! I hope GnR will play South America, but I don't know when.
I was planning concerts in Chile with my own band for earlier this year... maybe I can go next year, if it is possible...

4. That You feel when touching Dont Cry?

BFFT: I feel very connected to the audience, when they sing, I play, we're making music together - it's great.
Sometimes I forget where I am and just listen, while it's happening...

5. That you think of the future that approaches (and furthermost) of GN'R?

BFFT: I'm VERY excited about it. With all the touring, and Chinese Democracy on its way, I don't know what surprises life
will bring, but I know it will be good times.

For being thank you very much so kind with your fans, the truth that you are an exemplary and very humble guitarist, because
these in the dangerous band but of the world and never you forget to us. We told that to Our forum this you in its stage of
growth, so many in South America and this very complete of information, and everything are one but d elos what it talks about
the band in which these. Any aid that you can offer (links us in your page, or anyone of those things), eternally thanked
for sera. In order to be closing this mail I request excuses to you by the annoyances and hopefully you respond the mini
questionnaire to us. Very many thanks for being BUMBLEFOOT.

Atte. HBK & Staff GNRKS In South America.

BFFT: A big hug to all of you on the forum I always say it, I'll say it again - we're the luckiest band in the world,
to have fans like you all... thank you for everything

bbf

Super gość a wszególnosci jego opowieść o Satrianim :D :D

Slash,czy Bumblefoot?

Zaczęty przez Zqyx

Odpowiedzi: 19
Wyświetleń: 12188
Ostatnia wiadomość Września 14, 2008, 01:16:09 am
wysłana przez slash145