Autor Wątek: Ron 'Bumblefoot' Thal  (Przeczytany 53581 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline artbledo

• Paradise City
  • Respect: +3
Ron 'Bumblefoot' Thal
« Odpowiedź #135 dnia: Czerwca 03, 2006, 04:09:03 pm »
0
może  być  i  civil  war ... chodzi  o  krótkie  zagranie  podczas  swojej  solówki a  przecież  może  tez  przekazać  lub  porozmawiac  z  innymi  gitarzystami  o  naszej  propozycji  i  jezeli  im  sie  spodoba  to  jeden  zagra   civil  war  a  inny  moze polski  kawalek :)
Gn'Ration ! 

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3470
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
Ron 'Bumblefoot' Thal
« Odpowiedź #136 dnia: Czerwca 03, 2006, 04:16:31 pm »
0
A może by tak nie zmuszać go do niczego? Będzie chciał to sam się zainteresuje.
Myślę,że sam znajdzie sposób,żeby zamanifestować swoją więź z fanami w Polsce,jeśli rzecz jasna będzie miał taką ochotę i potrzebę.

Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline artbledo

• Paradise City
Ron 'Bumblefoot' Thal
« Odpowiedź #137 dnia: Czerwca 03, 2006, 04:24:23 pm »
0
wiesz  co ...  to  nie jest  zmuszanie ... to jest propozycja , bedzie chcial nam sprawic  przyjemnosc nauczy sie , zagra , sprawi  olbrzymia niespodzinake  wszystkim fanom  i  bedziemy dlugo  to  pamietac...

trzeba  go  ladnie  poprosic  i  sympatycznie  umotywowac ,  zapytac sie co o tym  mysli i czy  nie  za  trudne  dla niego ;)  czy  da  rade ... itp.  nie  tak   ze  ma zagrac  i  koniec ... tylko  prosimy  i  do  niego  nalezy  decyzja ;)
« Ostatnia zmiana: Czerwca 03, 2006, 04:26:34 pm wysłana przez artbledo »
Gn'Ration ! 

Offline Nope

• Byli moderatorzy/newsmani
  • One In A Million
  • we're all mad here
  • Respect: +32
Ron 'Bumblefoot' Thal
« Odpowiedź #138 dnia: Czerwca 03, 2006, 04:39:58 pm »
0
ale w sumie Zqyx ma racje, zdajmy się na niego... jak zechce to coś wymyśli :]

Offline krelke

• Szara Eminecja | Wodopój
  • Administrator
  • Scraped
  • !!! GN'R: Don't you try to stop us now !!!
  • Respect: +250
    • Tomasz Krela
Ron 'Bumblefoot' Thal
« Odpowiedź #139 dnia: Czerwca 03, 2006, 04:45:13 pm »
0
ja proponuje "Koziołka matołka" motyw jest banalny do zagrania dla kogos kto ma gitare dluzej niz pare godzin;)

Offline artbledo

• Paradise City
Ron 'Bumblefoot' Thal
« Odpowiedź #140 dnia: Czerwca 03, 2006, 04:56:15 pm »
0

tez  moze  byc ;)

zqyz  moze  zapytaj  wstepnie czy  jest  w ogole  taka mozliwosc , jezeli  odpowie  ze  tak  to  znaczy  ze  mozna  jemu  cos  podeslac ...

« Ostatnia zmiana: Czerwca 03, 2006, 04:58:02 pm wysłana przez artbledo »
Gn'Ration ! 

Offline Jorri

• Patience
  • Respect: 0
    • http://
Ron 'Bumblefoot' Thal
« Odpowiedź #141 dnia: Czerwca 03, 2006, 05:14:51 pm »
0
ja proponuje "Koziołka matołka" motyw jest banalny do zagrania dla kogos kto ma gitare dluzej niz pare godzin;)
"Wlazł kotek na płotek" było by idealne :)
Thanks, but I'm not God. If I was God, 3/4 of you would be girls, and the rest would be pizza and beer.

Solid Shake

• Gość
Ron 'Bumblefoot' Thal
« Odpowiedź #142 dnia: Czerwca 03, 2006, 05:25:03 pm »
0
to nie są taby tylko akordy

Offline HeadSpace

• Reckless Life
  • **
Ron 'Bumblefoot' Thal
« Odpowiedź #143 dnia: Czerwca 04, 2006, 06:29:38 am »
0
Ludzie dajcie juz spokoj - bierzemy roze  i koniec- zostawcie 9ich w spokoju - bo zanim przyjada to sie 100x zerzygaja (*za przeproszeniem) - to nie jest wasz show - tylko gn'r - robicie starszna szopke - moze powiedzcie zeby hymn PL nam zagrali??? dosyc juz tych Waszych pomysłow -  w koncu odowlaja koncert...

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
Ron 'Bumblefoot' Thal
« Odpowiedź #144 dnia: Czerwca 04, 2006, 07:36:36 am »
0
Kolejny email:  

I just buy your last record "Normal" and i want to thank you for great music.

Thank YOU!   I'm glad you enjoyed it   :)

Yes, it's strange that media calls me "rap metal" :P    It exposes that they did not listen to the music....!   :P

So what your are your biggest music influence? Some bands,artist,movies,maybe books?

Music - Beatles, old-school metal, old Van Halen, but my favorite is Motown - Stevie Wonderful, The Four Tops...

I like silly movies like Austin Powers, sci-fi movies like Matrix, indie movies like Gummo and Slingblade...   so many movies I can't remember them all...

Do you like read?

Just emails - haha...!    I don't have much time to read, unfortunately  :(    The last book I started reading was "Chaos" about ten years ago, and "Atlas Shrugged" about 5 years ago...

Przetłumaczę później,chyba,że ktoś mnie wyprzedzi.

Tłumaczenie:

Kupiłem Twoją ostatnią płytę "Normal" i chcę Ci podziękować za wspaniałą muzykę.

Dziękuję Ci.Cieszę sie,że Ci sie spodobała.

Tak , to dziwne,że media nazwały moją muzykę  "rap metal" :P    To świadczy o tym,że tego nie słuchali ....!   :P

Kto jest Twoją największą muzyczną  inspiracją?Jakieś zespoły,muzycy,filmy,może książki? <Dopiero teraz zdałem sobie sprawę,że się zamieszałem w tym pytaniu:D>

Muzyka - Beatles, old-school metal, stary Van Halen, ale najbardziej lubię Motown - Stevie Wonderful, The Four Tops...

Lubię głupie filmy takie jak  Austin Powers, sci-fi takie jak Matrix, indie filmy<jakiś gatunek?> takie  Gummo i Slingblade...   tak wiele filmów,że nie pamietam ich wszystkich

Czy lubisz czytać?

Tylko maile - haha...!  Nie mam niestety za dużo czasu na czytanie :(   Ostatnią książką jaką zacząłem czytać był "Chaos" z 10 lat temu i "Atlas Shrugged" z pięć lat temu...

Co do motywu muzycznego.Myślę w zasadzie tak,jak osoba powyżej.Jeśli Bumblefoot będzie chciał zagrać coś polskiego to znajdzie,nauczy się i zagra. Nie widzę sensu wybierania specjalnej piosenki,którą miałby zagrać.Cieszę się,że odpisuje na maile i
jest sympatycznym człowiekiem,więc tym bardziej nie będę wymagał od niego żadnych cudów.Zagra to,co będzie chciał.Jasne piszę o Polsce i o wielu fanach tutaj,ale co z tym zrobi to jego sprawa.Inna kwestia jest tego typu,na ile gra to,co chce,a na ile to, na co mu Axl zezwala. Jeśli chcecie zrobić mu przyjemność i ucieszyć go,to głosujcie na Madagascar.Jak znowu znajdzie się na pierwszym miejscu zawsze można mu przesłać linka,bo jak na razie pozycja tej piosenki na liście nie wskazuje na to,że w tym kraju ktoś jakoś specjalnie lubi Gunsów. Czas pokaże,co zagra Ron,ale zanim zachęcimy go do wysiłku wysilmy się sami poprzez głosowanie.
Niestety widzę dużo słomianego zapału i to mnie martwi.

Co do płyty Bumblefoota. Gra naprawdę ciekawą i radosną muzykę,dosyć zróźnicowaną stylistycznie,z feelingiem.Widać,że lubi to,co co robi.Polecam jego płytę z Bumbelfoot "Normal" To nie jest rapmetal,to jest kawałek dobrej muzyki.

Kolejny email<przyszedł przed chwilą>

Wrzuciłem pytania osób z forum do maila i oto odpowiedź:

At the request of management, I can't answer GnR questions - sorry    :(

bbf

Nie mogę odpowiadać na pytania zwiazane z Gn'R na prośbę managmentu.
Przykro mi :(

bbf

« Ostatnia zmiana: Czerwca 04, 2006, 06:02:59 pm wysłana przez zqyx »

Offline artbledo

• Paradise City
Ron 'Bumblefoot' Thal
« Odpowiedź #145 dnia: Czerwca 05, 2006, 12:51:31 pm »
0
ale  chyba  kilka  słówek  możesz  mu  podesłać...  tym  to  nawet  Axl  się  z  pewmoscią  zainteresuje ;)  myślę  że  jakiś  dziennikarz  nieźle  by się  zdziwił  gdyby  ktoś  z  Gn'R  na  początku  wywiadu  przywitał  się  po  polsku  ;)  najfajniej  by  było  usłyszeć  podczas  koncertu  kilka  polskich  słów...

jeżeli  chodzi  o  polski  kawałek  na  gitarę  to ja to widzę  tak ... gra  sobie  Bumblefoot  swoje  kawałki  podczas  sola  i  w  pewnym  momencie  zaczyna  grać  jakiś  polski ,  wszystkim  znany  motyw  i  co  się  dzieje  na  stadionie ...  nie  muszę  pisać  ;)

a  po  co  to  wszystko ... żeby  złapali  bardzo  dobry  kontakt  z  publicznoscia  w  Polsce  bo  dla  nich  Polska  to  egzotyczny  kraj ;)

na  koniec  dodam  tylko  że  to  bardzo , bardzo  sympatycznie  z  jego  strony  że  odpisuje  na  maile ... tym  bardziej  teraz  kiedy  są  w  trasie  ...

Gn'Ration ! 

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
Ron 'Bumblefoot' Thal
« Odpowiedź #146 dnia: Czerwca 05, 2006, 01:13:54 pm »
0
Wszystkie pytania ludzi z forum były mu zadane.Odpisał to,co odpisał.
Systematycznie uczę go polskich słów :P
A jak będzie to zobaczymy.

Swoją drogą pomyślałem,że skoro już za 10 dni koncert to można jeszcze przed koncertem zrobić Gunsom niespodziankę i postarać się,żeby ich piosenka była znów numerem 1 na liście przebojów w Antyradiu.Czasu jest niewiele,bo już 11 maja następne notowanie listy.Gdyby Madagascar znalazł się na pierwszym miejscu to można
by przesłać Bumblefootowi info z linkiem.
Na pewno się ucieszy i być może powie o tym innym członkom zespołu.Myślę,że to jest bardziej motywujące niż głosowanie dla głosowania:)  Poza tym tydzień później jest kolejne notowanie,akurat w urodziny Dizziego,więc tym bardziej prezent tego typu się przyda.Zachęcam :)

Offline rose84

• One In A Million
  • Prosacówna Zeppelinka
  • Respect: +11
Ron 'Bumblefoot' Thal
« Odpowiedź #147 dnia: Czerwca 05, 2006, 05:25:13 pm »
0
A może by tak nie zmuszać go do niczego? Będzie chciał to sam się zainteresuje.
Myślę,że sam znajdzie sposób,żeby zamanifestować swoją więź z fanami w Polsce,jeśli rzecz jasna będzie miał taką ochotę i potrzebę.
Zgadzam się z tym, co napisał Zqyx. Wydaje mi się, że chęć zamanifestowania więzi z naszym narodem, powinna wypłynąć od Rona. Nie powinniśmy mu niczego sugerować, po co...
Na koncercie i tak będzie na pewno świetny klimat, a to za sprawą chociażby akcji z różami oraz show, jaki zobaczymy w wykonaniu Axl`a i reszty ;) . Moim zdaniem Bumblefoot powinien sam wyjść z taką inicjatywą. ;) Chyba zbyt wiele wymagamy, to już takie narodowe "skrzywienie"...  :] .

Gdyby większość zaaprobowała ten pomysł, to przychodzi mi namyśl piosenka "Hej sokoły". Ona zawsze prowadza polski klimat... :lol:

Aha, literki to nie są taby, tylko akordy ;) .

Offline Nope

• Byli moderatorzy/newsmani
  • One In A Million
  • we're all mad here
  • Respect: +32
Ron 'Bumblefoot' Thal
« Odpowiedź #148 dnia: Czerwca 05, 2006, 05:33:19 pm »
0
ale taby też służą chyba do grania z nich...??

Offline rose84

• One In A Million
  • Prosacówna Zeppelinka
  • Respect: +11
Ron 'Bumblefoot' Thal
« Odpowiedź #149 dnia: Czerwca 05, 2006, 06:19:57 pm »
0
ale taby też służą chyba do grania z nich...??
Jasne, ale "owe literki" to są akordy, np. A d G F...
]
I jak? Zostajemy przy "sokołach" :D ?

Slash,czy Bumblefoot?

Zaczęty przez Zqyx

Odpowiedzi: 19
Wyświetleń: 12191
Ostatnia wiadomość Września 14, 2008, 01:16:09 am
wysłana przez slash145