W przypadku Gunsa też byliśmy wszyscy ciut nie fair,bo nie tylko,że nie słyszeliśmy,jak gra w Gunsach,ale nie widzieliśmy,a jednak poleciał.
Jak już wcześniej pisałem przy podobnych wątpliwościach zgłaszanych przez bodajże Dougera nic nie stoi na przeszkodzie,żeby za jakiś czas;może przy okazji wydania nowej płyty;powtórzyć ten survivor. Przecież nic nie trwa wiecznie,nawet zimny listopadowy deszcz
Clarke w przeciwieństwie do Gunsa miał swoją szansę w Gn'R w postaci trasy UYI podczas której zastąpił Izzy'ego.Nagrał także wspólnie z Gunsami Spaghetti Incident,choć może nagrał jest tu za mocnym słowem,bo prawdopodobnie zastąpił jedynie materiał nagrany przez Izzy'ego własnymi ścieżkami,choć pewności nie mam. W każdym razie kompozytorsko nie zdążył się niestety w Gn'R wykazać. A według mnie szkoda,bo miałby Gunsom sporo do zaoferowania.
Co do oceny poszczególnych gitarzystów - każdy ma swoje typy,nikt nie jest w 100 % obiektywny,oceniamy różne rzeczy,na tyle na ile potrafimy. Gdyby zamiast nas wybierały gitarowe sławy survivor pewnie wyglądałby inaczej. A tak? Pozwólcie,że zacytuję jednego z forumowiczów " W życiu trzeba mieć trochę luzu i dystansu".