Autor Wątek: Przyczyny odejścia Slasha  (Przeczytany 11962 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kwakwakwa

• Patience
  • Respect: 0
Przyczyny odejścia Slasha
« dnia: Stycznia 06, 2009, 03:31:01 pm »
0
Na wstępie chciałbym się przywitać: Cześć!
Mam pytanie, odnośnie przyczyn odejścia tego wielkiego gitarzysty. Szukałem na forum, znalazłem kilka informacji, ale chodzi mi o tę główną, bezpośrednią przyczynę. Może ktoś przeczytał jego autobiografie (nie pamiętam nazwy książki), ale tam jednym z haseł reklamowych było: "Prawdziwa przyczyna odejścia Slasha". Możecie coś na ten temat powiedzieć? Dzięki :)

Offline Malvado

• Right Next Door To Hell
  • Scarface
  • Respect: -1
Odp: Przyczyny odejścia Slasha
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 06, 2009, 03:44:02 pm »
0
Ja czytałem. Wg Slasha Axl nie pozwalał im się rozwijać muzycznie (im znaczy jemu duffowi itd.), kazał nagrywać partie które potem odrzucał, rzadko pojawiał się w studio - taka jest wersja Slasha - różnice muzyczne. Wg. Axla (jego wypowiedź z forum internetowego) Slash był skupiony na swoim solowym projekcie i Gunsi prawie go nie interesowali, grał to co chciał.

Jednak nie brałbym wszystkiego z biografii Slasha dosłownie. Moim zdaniem Slash kilka rzeczy nieźle podkolorował.  Kiedy raz udzielał wywiadu dla niemieckiego pisma, redaktorka zapytała go jak to jest mieć 15 mln $ na koncie (czy jakoś tak), Slash odpowiedział, że nigdy nie miał 15 mln$ na koncie i to musi byc jakiś błąd w tłumaczeniu (jak można się pomylić tłumacząc cyfrę to ja nie wiem, a w angielskiej wersji pisze 15 mln $ :) ). Swoją drogą na temat książki Slasha wypowiedział się również Del James: "Slash w swojej biografii opisał się tak jak chce być zapamiętany". Również Weiland po odejściu z VR stwierdził, że nie jest pewny że rozpad GN'R to wina Axl'a (w ostatnim wywiadzie Scott przyznał również że żałuje, że zwyzywał Axla oraz że podoba mu się ChD).

Offline kwakwakwa

• Patience
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 06, 2009, 04:15:21 pm »
0
Dzięki wielkie za odpowiedź. Prawdopodobnie przyczyna leży po oby stronach i nie należy obarczać winą jedynie Axla. W każdym bądź razie, szkoda że ten duet już razem nie współpracuje, bo szczerze powiedziawszy, na CHd strasznie brakuje mi Slasha.

Offline Malvado

• Scarface
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 06, 2009, 04:17:18 pm »
0
Dzięki wielkie za odpowiedź. Prawdopodobnie przyczyna leży po oby stronach i nie należy obarczać winą jedynie Axla. W każdym bądź razie, szkoda że ten duet już razem nie współpracuje, bo szczerze powiedziawszy, na CHd strasznie brakuje mi Slasha.

Dokładnie :). Wina na pewno nie leży po jednej stronie. A co do ChD to może brakuje Slasha, ale Axl i ekipa staneli na wysokości zadania i nagrali znakomitą płytę.

Offline Artur78

• Atittude
  • Respect: +285
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 06, 2009, 05:10:00 pm »
0
Są dwie wersje ,Slasha i Axla.Slash:miał już dość dyktatury,braku postępu przy pracach nad nową płytą,podobno Axl narzucał  swoje zdanie ,osobno  pojawiał się w studio,Slash nie wiedział nad czym wogóle pracują.
Axl: podobno posiada taśmy z tych prób i twierdzi że nie ma tam nic poza gitarami i blues rockiem Slasha,który chciał przejąć kontrole nad zespołem i myślał o karierze solowej.Axl dostał ultimatóm albo śpiewa to co zostało nagrane na tych próbach albo wypierd....a z zespołu.Rose dzwonił przez okres 4 miesięcy i rozmawiał po 3,4 godziny nad zawarciem kompromisu.

Offline Malvado

• Scarface
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 06, 2009, 07:40:42 pm »
0
Są dwie wersje ,Slasha i Axla.Slash:miał już dość dyktatury,braku postępu przy pracach nad nową płytą,podobno Axl narzucał  swoje zdanie ,osobno  pojawiał się w studio,Slash nie wiedział nad czym wogóle pracują.
Axl: podobno posiada taśmy z tych prób i twierdzi że nie ma tam nic poza gitarami i blues rockiem Slasha,który chciał przejąć kontrole nad zespołem i myślał o karierze solowej.Axl dostał ultimatóm albo śpiewa to co zostało nagrane na tych próbach albo wypierd....a z zespołu.Rose dzwonił przez okres 4 miesięcy i rozmawiał po 3,4 godziny nad zawarciem kompromisu.

Bardziej rozwinięta wersja tego co ja napisałem, ale w 100% zgodna z prawdą :)

SSolid

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 06, 2009, 07:50:24 pm »
0
ultimatóm
wprowadzacie nową jakość.

Offline Malvado

• Scarface
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 07, 2009, 02:14:35 pm »
0
ultimatóm
wprowadzacie nową jakość.

Chodziło mi o treść nie jakość :)

Offline kwakwakwa

• Patience
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 07, 2009, 05:50:57 pm »
0

Dokładnie :). Wina na pewno nie leży po jednej stronie. A co do ChD to może brakuje Slasha, ale Axl i ekipa staneli na wysokości zadania i nagrali znakomitą płytę.

Cóż, co do tego że nagrali znakomitą płytę bym polemizował :). Kwestia gustu, o gustach się nie dyskutuję, ale mi jedynie z tej płyty podpasował kawałek This I Love.
No i Better ma bardzo fajny, skoczny refren, niestety cała piosenka to moim zdaniem kaszanka :)
Cóż, chyba jako jedyny z tego forum zawiodłem się na Chd, ale wiadomo że każdy inaczej odbiera tę płytę.
Dzięki wszystkim za odpowiedzi, lecz mam także pytanie dotyczące największego dziwaka na gitarze - Bucketheada :) (a nie chce zakładać nowego tematu)
A pytanie jest takie samo, jakie zadałem na początku, czemu Buckethead odszedł z GnR :D. Słyszałem, że był zbyt "dziwny" że jakiś kurnik chciał sobie postawić w studio i to Axla rozłościło, czy jakoś tak, nie wiem :)

Offline el_loko

• Zasłużeni
  • One In A Million
  • Respect: +605
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 07, 2009, 06:52:19 pm »
0
To najglupsza plotka... Rozpuszcozna przez Toma Zutuata ;)

Odszedł gdyż nie mial ochoty wciaz czekac na wydanie płyty... i chyba nie do końca odpowaidało mu granie w tak wielkim zespole ;) 
Ale obecnie jak widac Axl wciąż zostawił dla Kubła drzwi otwarte w GNR ;)

Offline Pyra

• Prywatny Alkomen Goldie
  • Better
  • ... i don't believe there's no reason ...
  • Respect: +383
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 08, 2009, 03:17:11 pm »
0
Rozpierd***ją mnie wypowiedzy typu "na ChD brakuje Slasha"..

No powiedzmy, że Slash brałby między innymi udział w nagrywaniu ChD.. Brzmiałoby lepiej? Odróżnilibyście czy solówkę w TIL gra np Slash czy Finck?
- Nice boys don't play rock and roll... -

Offline Ghost_82

• Atittude
  • Respect: +53
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 08, 2009, 03:31:01 pm »
0
Odróżnilibyście czy solówkę w TIL gra np Slash czy Finck?

Nie mów, że dla Ciebie, to żadna róznica  :ph34r:  Slash jakby to zagrał to by ci włosy staneły tu i ówdzie  :lol: :P Wstyd w ogóle takie porównanie dawać.

Uploaded with ImageShack.us

Offline el_loko

• Zasłużeni
  • One In A Million
  • Respect: +605
« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 08, 2009, 03:34:26 pm »
0
E wg mnie i Finckowa solowka potrafie takie cuda czynic ;)

Offline Malvado

• Scarface
« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 08, 2009, 03:38:11 pm »
0
Mi na ChD nie brakuje Slasha. Slash wybrał własną drogę. A niektóre solówki Fincka czy Bucketheada potrafią wgnieść w ziemię :)

Offline Slither

• Legenda
  • Byli moderatorzy/newsmani
  • Garden Of Eden
  • Dobry BAN nie jest zły
  • Respect: +72
« Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 08, 2009, 03:42:22 pm »
0
Odróżnilibyście czy solówkę w TIL gra np Slash czy Finck?
gdybym miał dwie do wyboru Fincka i Slash to bym wiedział ale to co zagrał Finck mnie "wgniata w ziemię"  ;)

Ostatni wspólny wywiad Axla i Slasha

Zaczęty przez slasherr

Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 10277
Ostatnia wiadomość Czerwca 19, 2011, 05:30:24 pm
wysłana przez Nata