Swego czasu, Axl miał zatarg z sąsiadką,która zgłosiła, ze zakłóca spokój głośną muzyką, oraz użyciem wobec niej niebezpiecznego narzędzia (butelki).
Jak sie pozniej okazało to ona mu ją rozbiła na głowie! Ta osoba to Gabriela Kantor , polka (być może pochodzenia żydowskiego).To na nia mógł się wściec---- i tak powiedzieć.Za nią ,mogły się ując polonijne media , nagłosnić sprawę,ukazać w innym kontekście słowa wypowiedziane w nerwach.No przeciez znany wokalista spiewał o nienawiści do imigrantów,wielu ludzi tez nie dazyło go sympatia wiec mogli to wykozystac i jakos to przyszlo do nas.
To tylko moje przypuszczenia, tak moglo być.O tym pobiciu czytalam w ksiązce o Gunsach
Gdy nie przyjechali do Polski ,(wtedy było bardzo głośno na temat tego zdania),mnie samej bylo przykro czemu ma taką o nas złą opinię, przeciez nie zna kraju i jak może sie do nas na zapas uprzedzać.
Słyszałam tez, ze nie zagra dla piep...ch komuchow----- a może tak powital widownie w Pradze? nie wiem!
Gdy sie dopytywałam gdzie to powiedzial i dlaczego , gdzie mozna to sprawdzic to mi mówiono ---wszyscy to wiedza , to takie glosne ale co i jak to nikt nic nie wiedział....
Myślę ,że ówczesny rząd tez nie chciał ich w kraju po co niepotrzebne klopoty....