Autor Wątek: Axl rose o Polakach  (Przeczytany 136101 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline annrose

• Right Next Door To Hell
  • Respect: 0
Pewne slawne zdanie :]
« Odpowiedź #150 dnia: Kwietnia 07, 2006, 07:08:54 pm »
0
z tego co ja słyszałem to tylko eminem powiedział ze nie zagra dlka polaków, jakby axl nas nie lubił to by teraz tez p[olske ominał
...nie no prosze nie mówcie tylko,że jakiś inny wokalista to powiedział.To są tylko plotki!A dlaczego Eminemowi przypisuje się to zdanie..., bo to też taki bad boy.

Offline Viper

• Atittude
  • Respect: +1
« Odpowiedź #151 dnia: Kwietnia 07, 2006, 09:51:07 pm »
0
Ja tam uwazam ze Axl nic takiego nigdy nie powiedzial (trudno przymykam na to oko i tyle :D ) ...

Mam ochote na chińskie :P

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3467
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #152 dnia: Kwietnia 08, 2006, 10:12:14 am »
0
Ktoś prowadzi monitoring Bravo? :P
Macie młodsze rodzeństwo,które to kupuje,albo coś ?:D
Loko,jak poszukiwania?  
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Panna Nikt

• Zasłużeni
  • Atittude
  • Sekretarka Admina
  • Respect: +52
« Odpowiedź #153 dnia: Kwietnia 08, 2006, 12:46:42 pm »
0

w dwójke rażniej :)

no a co do pana Stefanowicza to jakos mnie nie dziwi fakt że teraz siedzi w bravo... i myslę że kwestia czasu jest aż sie doczekamy w bravo artykuliku o "pewnym sławnym zdaniu"...
No pewnie ze raziej zreszta ja planuje jeszcze zamach na Paris Hilton  :D Co do Bravo to coz....wiecej tam zdjec niz czegokolwiek innego a ich glownym problemem jest plec Billa z Tokio Hotel no comment a co do pana Stefanowicza to moze lepiej dla teraz rocka ze opuscil ich progi to przynajmniej jest ambitne pismo

The nicest girls in rock n' roll world

"And you want three wishes:
One to fly the heavens
One to swim like fishes
And then one you're saving for a rainy day
If your lover ever takes her love away"

Offline Nope

• Byli moderatorzy/newsmani
  • One In A Million
  • we're all mad here
  • Respect: +32
« Odpowiedź #154 dnia: Kwietnia 08, 2006, 01:36:09 pm »
0

w dwójke rażniej :)

no a co do pana Stefanowicza to jakos mnie nie dziwi fakt że teraz siedzi w bravo... i myslę że kwestia czasu jest aż sie doczekamy w bravo artykuliku o "pewnym sławnym zdaniu"...
No pewnie ze raziej zreszta ja planuje jeszcze zamach na Paris Hilton  :D Co do Bravo to coz....wiecej tam zdjec niz czegokolwiek innego a ich glownym problemem jest plec Billa z Tokio Hotel no comment a co do pana Stefanowicza to moze lepiej dla teraz rocka ze opuscil ich progi to przynajmniej jest ambitne pismo
paris hilton łatwo zabic będzie... wystarczy zwinąć jej wszystkie kosmetyki których uzywa... albo kazac jej sie ubrac drugi raz w to samo... to ją zabije...  no a co do bravo, to mimo że w tej chwili ich głównym tematem jest th,  to przed koncertem w polsce na pewno napiszą coś o GN'R... i na pewno będzie wspomniane o tym zdaniu...

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #155 dnia: Kwietnia 08, 2006, 01:42:59 pm »
0
Tak tylko przypominam,że ten temat nie jest o Paris Hilton,no,ale skoro tak lubicie o niej rozmawiać,to może przenieście refleksje na jej temat do zwierzyńca-znaczy Hyde Parku.
Co do Bravo i wzmiance o koncercie,no trzeba będzie obserwować w innych gazetach,magazynach i dziennikach również.Wystarczy,że jeden napisze,a reszta powtórzy.Na szczęscie wydaje mi sie,że w obecnych czasach Bravo nie jest już zainteresowane Gunsami.Tym lepiej dla nas :D  

Offline Nope

• Byli moderatorzy/newsmani
  • One In A Million
  • we're all mad here
  • Respect: +32
« Odpowiedź #156 dnia: Kwietnia 08, 2006, 01:46:40 pm »
0
obyś się nie mylił... ale z tego rodzaju gównem nigdy nic nie wiadomo...

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #157 dnia: Kwietnia 08, 2006, 04:51:12 pm »
0

Chciałbym się  nie mylić,ale wiem,że to mało realne,dlatego zachęcam do czytania gazet,czasopism,i.t.d i reagowania,gdyby ktoś ujrzał jakąś wzmiankę sugerującą,że Axl powiedział coś takiego. Im szybciej się zareaguje tym lepiej.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 08, 2006, 04:51:27 pm wysłana przez zqyx »

Offline Ella

• Zasłużeni
  • Atittude
  • Nadworna Galernica
  • Respect: 0
« Odpowiedź #158 dnia: Kwietnia 08, 2006, 04:56:46 pm »
0
Swego czasu, Axl miał zatarg z sąsiadką,która zgłosiła, ze zakłóca spokój głośną muzyką, oraz użyciem wobec niej niebezpiecznego narzędzia (butelki).
Jak sie pozniej okazało to ona mu ją rozbiła na głowie! Ta osoba to Gabriela Kantor , polka  (być może pochodzenia żydowskiego).To na nia mógł się wściec---- i tak powiedzieć.Za nią ,mogły się ując polonijne media , nagłosnić sprawę,ukazać w innym kontekście słowa wypowiedziane w nerwach.No przeciez znany wokalista spiewał o nienawiści do imigrantów,wielu ludzi tez nie dazyło go sympatia wiec mogli to wykozystac i jakos to przyszlo do nas.
  To tylko moje przypuszczenia, tak moglo być.O tym pobiciu czytalam w ksiązce o Gunsach
   Gdy nie przyjechali do Polski ,(wtedy  było bardzo głośno na temat tego zdania),mnie samej bylo przykro czemu ma taką o nas złą opinię, przeciez nie zna kraju i jak może sie do nas na zapas uprzedzać.
  Słyszałam tez, ze nie zagra dla piep...ch komuchow----- a może tak powital widownie w Pradze? nie wiem!
   Gdy sie dopytywałam  gdzie to powiedzial i dlaczego , gdzie mozna to sprawdzic to mi mówiono ---wszyscy to wiedza  , to takie glosne ale co i jak to nikt nic nie wiedział....
   Myślę ,że ówczesny rząd tez nie chciał ich w kraju po co niepotrzebne klopoty....
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 08, 2006, 05:12:40 pm wysłana przez zqyx »

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #159 dnia: Kwietnia 08, 2006, 05:12:17 pm »
0
OK, you ex-Commie bastards, get ready to rock! -słowa Axla w ówczesnej Czechosłowacji.
A to czy  władze w Polsce go chciały czy nie...hm...u nas wtedy sporo się działo mimo wszystko w sensie politycznym Polska po okresie komunizmu stawała na nogi<kwestia dyskusyjna czy stanęła  :P > Być może coś w tym jest.

Być może także  Polonia amerykańska nagłośniła sprawę Gabrieli Kantor,kto wie.
Tak czy inaczej prawdy już nie dojdziemy.

Wiadomo,że nigdzie nie ma udokumentowanych słów Axla obrażających Polaków,w związku z tym;biorąc pod uwagę olbrzymią popularność Gunsów na początku 90-tych w Polsce i nie tylko;można raz na zawsze powiedzieć,że takich słów nie było.
Kolorowe czasopisma w tym okresie napisałyby każdą wiadomość o Gunsach,jaką tylko udałoby im się zdobyć,łącznie z kolorem papieru toaletowego używanym przez Axla :D

Ex commie bastards-to postkomunistyczne bękarty,czy jakoś tak,gdyby ktos dopatrywał się tu niechęci Axla do Czechosłowaków to w gruncie rzeczy nie ma racji.
To normalny ekspresyjny język Axla,zresztą sami wiecie :D
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 08, 2006, 05:13:31 pm wysłana przez zqyx »

Offline rose84

• One In A Million
  • Prosacówna Zeppelinka
  • Respect: +11
« Odpowiedź #160 dnia: Kwietnia 08, 2006, 05:18:47 pm »
0
Ten, jak to ująłeś, ekspresyjny jezyk Axla, był jego znakiem markowym! On był kontrowersyjnym artystą w tamtych czasach i tak naprawdę jest mi obojętne, czy to "sławne zdanie" jest prawdziwe, bądź tylko wyssane z palca...To i tak niczego nie zmienia w odbiorze ich muzyki.  ;)

A odnośnie powitania Czechów...bardzo sympatyczne :lol:  ;) !
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 08, 2006, 05:20:07 pm wysłana przez rose84 »

Solid Shake

• Gość
« Odpowiedź #161 dnia: Kwietnia 08, 2006, 05:27:33 pm »
0
wiesz, Hetfield krzyczy cos jak - Come On Greedy Motherfuckers i też to nikogo nie obraża więc imo wiele gadania o niczym

Offline rose84

• One In A Million
  • Prosacówna Zeppelinka
« Odpowiedź #162 dnia: Kwietnia 08, 2006, 05:30:00 pm »
0
Dla mnie słowo "Motherfucker" wypowiedziane przez Axla straciło już chyba na znaczeniu... :P  

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #163 dnia: Kwietnia 08, 2006, 05:30:51 pm »
0
Rockowcy krzyczą różne rzeczy i jakoś nikt z tego wielkiego halo nie robi,a jeśli ktoś źle zrozumiał/chciał źle zroumieć-to już jego problem. Tylko,że potem taki jeden z drugim gada,że Axl z całą pewnością powiedział coś takiego,jak słowa o Polakach,dlatego myślę,że warto wyjaśniać nieporozumienia. W końcu wbrew pozorom nie wszyscy znają angielski.A im więcej będą wiedziec fani,tym mniejsze pole do popisu dla prowokatorów.

Offline rose84

• One In A Million
  • Prosacówna Zeppelinka
« Odpowiedź #164 dnia: Kwietnia 08, 2006, 06:27:32 pm »
0
Rockowcy krzyczą różne rzeczy i jakoś nikt z tego wielkiego halo nie robi,a jeśli ktoś źle zrozumiał/chciał źle zroumieć-to już jego problem. Tylko,że potem taki jeden z drugim gada,że Axl z całą pewnością powiedział coś takiego,jak słowa o Polakach,dlatego myślę,że warto wyjaśniać nieporozumienia. W końcu wbrew pozorom nie wszyscy znają angielski.A im więcej będą wiedziec fani,tym mniejsze pole do popisu dla prowokatorów.
Zgadzam się z Twoja opinią, ponieważ często sami fani "inicjują" niepotrzebne dyskusje lub nadinterpretują czyjeś słowa, które i tak nigdzie nie znajdują sensownego potwierdzenia.

Axl i Slash (czyli polowanie na czarownice)

Zaczęty przez pawlik7

Odpowiedzi: 36
Wyświetleń: 13570
Ostatnia wiadomość Lutego 24, 2013, 05:56:34 pm
wysłana przez Canis_Luna