Hmmm z napisaniem które piosenki mi się najbardziej z tej płyty podobają hmm zajęło by za dużo pisania, dlatego napiszę kilka i moje skojarzenia, odniesienia do utworów.
Jedno co tylko przed powiem to fakt, że ich muzyka dlatego jest tak zajebista, ponieważ każdy utwór bez wyjątku jest inny a każdy utwór tylko w jednym utworze zawiera tyle różnych fraz, połączeń, przejść, że aż miło się słucha setki często razy
No to zaczynam:
Coma
Niesamowity klimat, zawsze mi się wydawało,że Axl jest w jakimś szpitalu i w momencie jak o mówi i uderza czymś, wydawało mi się,że uderzył drzwiami i dwie osoby z tego co słyszałem zabił. W ogóle ta piosenka jest zajekurwabista bo oddaje tak ciekawy klimat jakiegoś szpitala psychiatrycznego te jego odgłosy domenowe super
Noveber rain
Super utwór od początku do końca, ten fortepian , te szukanie przez Slasha pierścionka, potem ta laska w tej trumnie, kilka różnych zmian kolorystyki, to wesele ehhh poezja. Zawsze gdy to oglądałem jako jeszcze mniej świadomy dzieciak wydawało mi się,że ta Pani naprawdę nie żyje, emocje w ogóle Axla w tym momencie jak on jest kościele przed trumną no klasyka.
Don`t Cry
Legenda i coś co stworzyć się już drugi raz nie da. Najbardziej fascynował mnie ten wieżowiec, podobno naprawdę na nim nagrali teledysk. Podoba mi się początek jak Axl wchodzi do pokoju włosy mu tak się rozchylają i rzucą tą swoją laską trzymając bron w dłoni wiadomo toż to Guns. ;-) Potem jak Slash jedzie samochodem i stoi na jakieś wyspie i rzucą gitarą w pewnym momencie w górę. No i to jego charakterystyczne pierdolnięcie gitarą w podłogę. Super też wyszło to w tym niby grobie, że Axl jest pod ziemią i te gołębie. Zajebiste
Estregend
Co tu dużo pisać, KAWAŁ DOBREJ ROBOTY
A ja tak powiem na koniec, GDZIE SĄ TE TELEDYSKI DZIŚ GDZIE TE EMOCJE
A tu tak na wspomnienia