Zadanie takiego pytania na forum Gn'R,w którym nie ma już Slasha trochę mija się z celem
Tak samo byłoby gdyby zadać je na forum VR
1) W kwestii praw do nazwy,tego komu się należą i.t.d - oczywiście do Axla,który współtworzył ten zespół z Izzym i Traciim.
Chociaż tłumaczenie,że on miał tę nazwę przed Izzym i Tracim jest moim zdaniem ciut naciągane,bo gdyby tak było wspomniał
by o tym wcześniej. Ale jako współtwórca zespołu jak najbardziej ma prawo do nazwy.
2) W kwestii "zmuszenia" zespołu do podpisania kontraktu przyznającego prawa do nazwy Axlowi - mam za mało danych,żeby ocenić.
Axl mógł się nie podobać managmentowi,ale ciężko mi uwierzyć w to,że naprawdę chciano się go pozbyć. Poza tym - nie wierzę
w to,że Axl chcąc,by nazwa należała do niego nie zwrócił uwagi na to,że za tym idzie spora kasa. Głupi to on nie jest. Wg mnie gadanie,że zależało mu tylko na nazwie to "chłyt matetingowy" w stronę fanów z jego strony.
3) W kwestii Axl vs Slash. Na pewno był konflikt osobowości,być może różne wizje zespołu. Pamiętam,jak przez mgłę Slasha mówiącego
o tym,że zadecydowały różnice muzyczne. Później zmienił zdanie - zadecydowała dyktatura Axla. Z drugiej strony - Matt i Duff w tej dyktaturze jakoś wytrwali,przynajmniej do pewnego czasu. A wiadomo,że w ciągu kilku lat człowiek może się gwałtownie zmienić.
Powiem tak,cieszę się,że mamy 2 różne opinie o tych wydarzeniach.
"Who's to blame?" - I don't care. Liczy się efekt. Szkoda.
Głosu w ankiecie nie oddałem.