Autor Wątek: Jak dowalić Axlowi?;P  (Przeczytany 54108 razy)

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
  • Respect: +2221
    • As Koncertowy
Odp: Jak dowalić Axlowi?;P
« Odpowiedź #180 dnia: Listopada 09, 2012, 10:22:06 pm »
+1
U mnie w duszy wciąż gra głos młodzieńczego buntu i żałuję, że nie było mi dane przeżyć tego początku lat 90. Efekty, muzyka i choreografia się chowają, gdy w grę wchodzą emocje, a ja z nowymi Gunsami bardzo rzadko odczuwam, że coś mnie mówiąc kolokwialnie "rusza" gdy grają. Oczywiście fajnie ich było zobaczyć dwa razy w Polsce, zobaczyć Axla, usłyszeć "Estranged" i to że Rudemu jeszcze się chce. Ale to już nie jest to, nie te emocje, nie ta stylistyka za którą pokochałem tą grupę, tą nazwę ...

PS. littlemf, nieładnie mieć 2 konta ;)

Offline Artur78

• Atittude
  • Respect: +285
« Odpowiedź #181 dnia: Listopada 09, 2012, 10:27:45 pm »
0
Nie wiem jak można woleć piszczącego Axla i koncertów o długości ok 1h 50 min od obecnych trzygodzinnych widowisk z dużą dozą nowego materiału  :P
Nowego materiału który stworzył skład z  tamtego okresu.....

Offline littlemf

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: -26
« Odpowiedź #182 dnia: Listopada 09, 2012, 10:31:05 pm »
0
PS. littlemf, nieładnie mieć 2 konta ;)
Ładnie, nie ładnie to banować.

Offline el_loko

• Zasłużeni
  • One In A Million
  • Respect: +605
« Odpowiedź #183 dnia: Listopada 24, 2012, 09:27:54 am »
0
Tak sobie ogladam stream z dzisiejszego koncertu i o dziwo, Axl nie piszczy, nie fałszuje i spiewa wyjatkowo przyzwoicie. A wątpie by tylko jeden koncert mu tak wyszedł... raczej bym domniemywał, że nagrania soundboardu i youtube nie oddaja rzeczywistosci.

Offline richardafortusderose

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: +4
« Odpowiedź #184 dnia: Listopada 24, 2012, 09:36:35 am »
0
słowo honoru, że nie oddają. były koncerty, na których śpiewał słabo, ale w rzeczywistości o niebo lepiej, ba 1000000 nieb lepiej, niż to, co słyszałam później np. na jutubie.

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #185 dnia: Listopada 24, 2012, 09:43:54 am »
0
No ale Rocket Queen to powinien sobie odpuścić, bo to zawsze jest najsłabszy wokalnie moment koncertu.

• Welcome to the jungle
  • *
« Odpowiedź #186 dnia: Listopada 24, 2012, 10:36:12 am »
-1
niestety, jestem jednak zboczona, lubię wszystko i chcę, jak najwięcej na każdym koncercie. trochę mnie dziwi, że ludzie na niego psioczą, że ma kiepski głos, a chodzą na koncerty. rio było słabe, kilka koncertów po rio też było słabych, a jednak  w rybniku były tłumy. nie poszłabym na gościa, który piszczy, zawodzi, czy jak tam niektórzy o nim tutaj piszą. po prostu nie rozumiem tego zjawiska.

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #187 dnia: Listopada 24, 2012, 11:19:34 am »
+2
Czego nie rozumiesz ?

Tego, że większość tutaj nie patrzy bezkrytycznie na swojego idola? Że nie może patrzeć i słuchać jak z każdym kolejnym koncertem rozmienia swoją sławę i legendę na drobne? Że Axl jest leniwy? Ze ma wszystko i wszystkich gdzieś (2-godziny spóźnienia w Rybniku też były tego przejawem, mimo, że zaśpiewał znośnie jak na jego obecne podejście)?

• Welcome to the jungle
  • *
« Odpowiedź #188 dnia: Listopada 24, 2012, 11:38:48 am »
0
tak właśnie tego nie rozumiem.np. tego,  jak ktoś, kto spóźnia się 2 godziny i olewa fanów nadal pozostaje idolem.

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #189 dnia: Listopada 24, 2012, 11:42:46 am »
+3
Nie mówię, że nie. A idola nie można krytykować? Jak skrytykujesz idola, to już nie jest dla Ciebie idolem?

Offline Gnatek

• Byli moderatorzy/newsmani
  • Atittude
  • Respect: +289
« Odpowiedź #190 dnia: Listopada 24, 2012, 11:59:46 am »
0
Nie rozumiem, jak w naszym wieku można mieć jeszcze idola. Idol kojarzy mi się z kimś, kogo ubóstwiało się w wieku lat nastu, wieszało plakaty nad łóżkiem itp (chociaż ja plakatu Axla nigdy nie miałem). Teraz to już chyba ulubiony / jeden z bardziej lubianych muzyków. Nie wiem czy człowieka który ma lat dwadzieścia czy trzydzieści z hakiem i być może niedługo będzie zakładał rodzinę można traktować poważnie kiedy ten mówi, że np. Axl Rose jest jego idolem :)

• Welcome to the jungle
  • *
« Odpowiedź #191 dnia: Listopada 24, 2012, 12:08:45 pm »
0
e nie, nie odbieram prawa do krytyki, ale zauważ, że większości nie podoba się to, jak śpiewa axl, a jednak łażą na jego koncerty. wszystko jest na nie.żadnego pozytywu, dla którego warto iść na kolejny koncert.  dawno nie przeczytałam na forum  czegoś pozytywnego o axlu na koncercie. mam po prostu inny punkt widzenia-pewne rzeczy mi się podobają, inne nie, ale nie kasuję gościa tak totalnie. i wiem, że na pewno pójdę na jego koncerty. oby tylko grał.
a co do kwestii idola, każdy przeżywa to jak potrafi. jeden wiesz plakaty, drugi nie. dla jednego jest bogiem, dla drugiego ulubionym wykonawcą. jak zwał tak zwał i nie chodzi tutaj akurat o nazewnictwo zjawiska. przynajmniej nie mnie.

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #192 dnia: Listopada 24, 2012, 12:16:18 pm »
+1
dawno nie przeczytałam na forum  czegoś pozytywnego o axlu na koncercie.

Bo od dawna nie da się go pochwalić, co "widać, słychać i czuć" jak mawiał pewien klasyk :)
A to, że jego krytykanci chodzą na koncerty, to wynika z tego, że chcemy się na własne oczy przekonać jak jest naprawdę ;) Zwykła ludzka ciekawość, a z drugiej strony sentyment do zespołu lub konkretnego wykonawcy.
A myślisz, że forumowi hejterzy Slasha nie pójdą na jego koncert? Pierwsi będą mieli bilety :D

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
« Odpowiedź #193 dnia: Listopada 24, 2012, 12:21:54 pm »
0
Nie rozumiem, jak w naszym wieku można mieć jeszcze idola. Idol kojarzy mi się z kimś, kogo ubóstwiało się w wieku lat nastu, wieszało plakaty nad łóżkiem itp (chociaż ja plakatu Axla nigdy nie miałem). Teraz to już chyba ulubiony / jeden z bardziej lubianych muzyków. Nie wiem czy człowieka który ma lat dwadzieścia czy trzydzieści z hakiem i być może niedługo będzie zakładał rodzinę można traktować poważnie kiedy ten mówi, że np. Axl Rose jest jego idolem :)

Bo słowo "idol" ma czarny PR i kojarzy się z piszczącymi szesnastkami. Tak jak słowo "fan".
Teraz pewnie lepiej używać słowa "ulubieniec" (choć nie wiem czy to pasujące słowo) i "miłośnik".
Ja mam lat tyle, że trudno zliczyć :P i pewnie zacznę być brana niepoważnie, ale tak, posiadam plakat Axla na ścianie. I to nie dlatego, że mam ochotę do niego wzdychać i mdleć na jego widok.  Po prostu GN'R to tak ważna część mojego życia, że chcę żeby mnie otaczała. I nie uważam, że to mi nie przystoi ponieważ mam dwadzieścia cztery lata i jestem po studiach. To w sumie kwestia indywidualnego podejścia, tylko nie powinno się generalizować, że jeśli ktoś ma plakat to znaczy, że jest jakiś niedojrzały :P (choć cholera ja akurat jestem :P ).

Mafioso, hejterem może nie jestem (taaak dooo końcaaa :rolleyes: ), ale masz jak w banku, że biletu nie kupię :P Chcę żebyście dostali koncert Slasha w Polsce, ale tam akurat się nie spotkamy :lol:
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline arkadiusss

• Paradise City
  • Respect: +52
« Odpowiedź #194 dnia: Listopada 24, 2012, 12:26:37 pm »
0
Ja myślę, że właśnie sentyment odgrywa główną rolęw chodzeniu na koncerty. I dobry show, coś czego od Polskich i wielu zagranicznych grających w Polsce koncerty, nie uświadczymy. Ogromna scena, efekty pirotechniczne, wizualizacje na wielkich ekranach, do tego stadion pełen ludzi podobnych nam. Fajne przeżycie, niekoniecznie artystyczne ;)

Jak wielki jest majątek Axla Rose?

Zaczęty przez koper

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 9823
Ostatnia wiadomość Stycznia 12, 2014, 06:28:23 pm
wysłana przez whatashame