Autor Wątek: IRS, Better, TWAT,CITR i nie tylko  (Przeczytany 51010 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline maniek

• Patience
  • Respect: 0
Odp: IRS, Better, TWAT,CITR i nie tylko
« Odpowiedź #165 dnia: Lutego 23, 2006, 07:12:00 pm »
0
Mysle,ze Zqyx'owi chodzi o to,ze niektorym ludziom wystarczy nazwa GN'R do tego,zeby piosenka sie podobala a wcale tak nie musi byc :)

Better jest dosyc kontrowersyjne ale to tylko demo i momentami brzmi niezbyt ciekawie ale ma potencjal niesamowity, dopracuja troche i wszystko bedzie dobrze :]
Rozumiem i zgadzam się z Tobą.

erin

• Gość
« Odpowiedź #166 dnia: Lutego 23, 2006, 07:44:16 pm »
0
Nie wiem, może się narażę, ale mnie się Better podoba yy i to bardzo. Na innym forum, gdzieś tam też zajrzałam- wszyscy strasznie chwalą ten kawałek(ten w całości), choć być może rzeczywiście jest poskladany. Mam nadzieję, ze nie pukacie sie tu niektórzy w czoło i mozna mieć własne zdanie. Ten krzyk cholernie mi sie podoba. A wiecie czemu? Od dawien dawna kiedy mam ochotę na ostrą muzę, to włączam po prostu you could be mine. Ta piosenka jest jakoś szczególnie rockowo-metalowa. Ale najlepszy jest moment kiedy po 2 zwrotce Axl krzyczy takim"dzisiejszym" metalowym głosem "mine mine mine mine"a potem jest jest to"you're gone sketchin' too many times" itd. Setki razy to zawsze cofam i jeszcze raz słucham. Ten jeden moment na te wszystkie piosenki gunsów. Myślę, ze Axl powinien więcej mieć takich "momentów" dlatego cieszyłabym sie, gdyby coś takiego było w nowych piosenkach. Jednym słowem, jestem mile zaskoczona..Oczywiście to nie jest jakaś super wersja, bo to demo bla bla bla. Jak wy tak krytykujecie to zastanawiam się, ile Axl już warkoczyków z głowy se wyrwał jak się dowiedział o tych przeciekach. Pewnie uważa ze to są tak beznadziejne wersje, że teraz wszyscy sobie myśla. No i tak czasem jest.
Myślę sobie tak. Powtarzałam już wiele razy, że ja nie czekam tak intensywnie na nową płytę jak inni fani. Po prostu bawię sie tym i od czasu do czasu bawią mnie jeszcze gunsi i te ich życiowe problemy :D A ostatnio nawet stwierdziłam, że axl to chyba jakiś śmiesznie pechowy człowiek. Zresztą nawet Slash to kiedyś chyba przyznał. Kocham cię Axl...szkoda że cię nie znam.

Offline AxlR

• Welcome to the jungle
  • *
    • GNR Site
« Odpowiedź #167 dnia: Lutego 23, 2006, 08:16:38 pm »
0
Mógłby mi ktoś wyslac linka do full better(PM) i moze ktoś ma teskt do tej piosenki, bo jest chyba do I.R.S i TWAT a chciałbym jeszcze better;]
« Ostatnia zmiana: Lutego 23, 2006, 08:17:29 pm wysłana przez AxlR »

Offline alas

• Paradise City
  • Respect: +1
    • http://
« Odpowiedź #168 dnia: Lutego 23, 2006, 09:16:40 pm »
0
better ma potencjał i to ogromny, pomimo ze to demo i zdaje sobie sprawe ze na płycie bedzie jeszcze lepsze to i tak wg mnie ten utwór jest niesamowity. Mam nadzieje ze wersja z płyty gdzie piosenka bedzie trwała minmum minute więcej bedzie totalnie wymiatał.

Solid Shake

• Gość
« Odpowiedź #169 dnia: Lutego 23, 2006, 09:34:41 pm »
0
łaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaał

imo kawałek masakryczny genialny w każdym calu nie ma wad i wogóle leżę

Offline Witek

• Administrator
  • Scraped
  • Respect: +500
    • http://bulak.home.pl/blog
« Odpowiedź #170 dnia: Lutego 23, 2006, 09:41:20 pm »
0
Nie wiem, może się narażę, ale mnie się Better podoba yy i to bardzo. Na innym forum, gdzieś tam też zajrzałam- wszyscy strasznie chwalą ten kawałek(ten w całości), choć być może rzeczywiście jest poskladany. Mam nadzieję, ze nie pukacie sie tu niektórzy w czoło i mozna mieć własne zdanie. Ten krzyk cholernie mi sie podoba. A wiecie czemu? Od dawien dawna kiedy mam ochotę na ostrą muzę, to włączam po prostu you could be mine. Ta piosenka jest jakoś szczególnie rockowo-metalowa. Ale najlepszy jest moment kiedy po 2 zwrotce Axl krzyczy takim"dzisiejszym" metalowym głosem "mine mine mine mine"a potem jest jest to"you're gone sketchin' too many times" itd. Setki razy to zawsze cofam i jeszcze raz słucham. Ten jeden moment na te wszystkie piosenki gunsów. Myślę, ze Axl powinien więcej mieć takich "momentów" dlatego cieszyłabym sie, gdyby coś takiego było w nowych piosenkach. Jednym słowem, jestem mile zaskoczona..Oczywiście to nie jest jakaś super wersja, bo to demo bla bla bla. Jak wy tak krytykujecie to zastanawiam się, ile Axl już warkoczyków z głowy se wyrwał jak się dowiedział o tych przeciekach. Pewnie uważa ze to są tak beznadziejne wersje, że teraz wszyscy sobie myśla. No i tak czasem jest.
Myślę sobie tak. Powtarzałam już wiele razy, że ja nie czekam tak intensywnie na nową płytę jak inni fani. Po prostu bawię sie tym i od czasu do czasu bawią mnie jeszcze gunsi i te ich życiowe problemy :D A ostatnio nawet stwierdziłam, że axl to chyba jakiś śmiesznie pechowy człowiek. Zresztą nawet Slash to kiedyś chyba przyznał. Kocham cię Axl...szkoda że cię nie znam.
Czemu masz sie narazac? Kazdy ma prawo do wlasnego zdania i forum jest wlasnie po to,zeby je wyrazac :) Hmmm no to jest mocne jakby nie patrzec no i moze sie podobac bardzo albo w ogole ale ogolnie piosenka robi pozytywne wrazenie. W sumie piosenka laczy w sobie style (tu mowie na podstawie wypowiedzi ludzi z innych for) Korna, NIN, tarego GN'R Ja tam nadal czekam na plyte i hmm dalej uwazam,ze Axl robi plyte dla siebie bo wielu fanow by zadowolil wydajac plyte chocby tylko z tymi demami. Chyba w pewien sposob wszyscy kochamy Axl'a, mimo ze go nie znamy...

Offline AxlR

• Welcome to the jungle
  • *
    • GNR Site
« Odpowiedź #171 dnia: Lutego 23, 2006, 09:50:53 pm »
0
włąśnie przesluchałem full better i popsuło mi cala piosenke, wole ten krótki kawałek, to co sie dzieje po 2 minucie wogóle mi sie nie podoba, mam nadzieje ze to robota jakiegoś fana, bo wątpie zeby to był oryginal, wogóle to nie pasuje do reszty, inne tępo, ta nagla gwałtowna zmiana nie jest raczej wytworem axl'a i jego zespolu;p

Offline Pure_Poison

• Atittude
  • ~>Dean Cadillac Select ''TE'' mrrrr..<~
    • http://legia.com.pl
« Odpowiedź #172 dnia: Lutego 23, 2006, 10:08:19 pm »
0
Kawalek ktory trwa 4:56min bardzo mi sie podoba. Mimo iz zapewne jest poskladany - choc kto to wie...  ;) Srodek - to robota Bucketa - MIODZIO  B) , do tego wrzask Axla - CUDO  B)  Ale tak jak napisalem - to zapewne robota jakiegos postrzelonego fana  :lol:  

[size=3.75pt]Najbardziej odczujesz brak jakiejś osoby,
kiedy będziesz siedział obok niej
i będziesz wiedział, że ona nigdy nie będzie twoja
[/size]
[/b]

Offline SUNrise

• Welcome to the jungle
  • *
    • http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewtopic.php?t=24&start=0
« Odpowiedź #173 dnia: Lutego 23, 2006, 10:19:53 pm »
0
Jest to jedyna demówka jaka ściągnełam i przesłuchałam i nie żałuję. Na pewno jest to poskładane, i na płycie piosenka będzie brzmiała inaczej. To co usłyszałam podoba mi się głównie dlatego, że słychać iż z głosem Axla nie jest tak źle jak myślałam i nie śpiewa tak cieniutko jak na koncertach 2001-2002. Słychać, że  nadal Axl ma ciekawe możliwości głosowe, możwe kombinować i bawić się swoim głosem od niskiego i mocnego (to w tej nazwijmy to metalowej cześci ) po wysoki. Cieszy mnie to "odkrycie" :].
r o b i nf i n c k. . . . . . . . . . . . . . . . .r o b i nf i n c k
[img]http://i112.photobucket.com/albums/n162/d-gnr/rff.png\' border=\'0\' alt=\'grafika zapastowana przez użytkownika\' /]

Offline Pure_Poison

• Atittude
« Odpowiedź #174 dnia: Lutego 23, 2006, 10:22:32 pm »
0
Teraz czekamy na Prostitute...Moze juz niedlugo ?

[/size]
[/b]

Offline SUNrise

• Welcome to the jungle
  • *
    • http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewtopic.php?t=24&start=0
« Odpowiedź #175 dnia: Lutego 23, 2006, 10:49:01 pm »
0
Teraz czekamy na Prostitute
A propos tytułu. Ciekawe czy teksty nowych piosenek są biograficzne/autobiograficzne i mówią o konkretnych osobach które Axl znał lub zna, jak to było np. w przypadku piosenek na albumie Appetite. Jeśli tak, to ciekawe kto w tym przypadku był jego muzą :)  
r o b i nf i n c k. . . . . . . . . . . . . . . . .r o b i nf i n c k
[img]http://i112.photobucket.com/albums/n162/d-gnr/rff.png\' border=\'0\' alt=\'grafika zapastowana przez użytkownika\' /]

Offline Pure_Poison

• Atittude
« Odpowiedź #176 dnia: Lutego 23, 2006, 10:52:07 pm »
0
Teraz czekamy na Prostitute
A propos tytułu. Ciekawe czy teksty nowych piosenek są biograficzne/autobiograficzne i mówią o konkretnych osobach które Axl znał lub zna, jak to było np. w przypadku piosenek na albumie Appetite. Jeśli tak, to ciekawe kto w tym przypadku był jego muzą :)
Podobno T.W.A.T odnosi sie do Axla i bodajze niejakiej Stephanie ? A Prostitute - cholera wie - najpierw trzeba posluchac  B)  

[/size]
[/b]

Solid Shake

• Gość
« Odpowiedź #177 dnia: Lutego 23, 2006, 10:53:22 pm »
0
tytuł rzuciłeś pzypadkowy czy coś wiadomo więcej?

Offline Pure_Poison

• Atittude
« Odpowiedź #178 dnia: Lutego 23, 2006, 10:55:57 pm »
0
tytuł rzuciłeś pzypadkowy czy coś wiadomo więcej?
Podobno za kilka dni ma cos sie pojawic - wlasnie o tym tytule....Ale byc moze to tylko plotki ?  B)

Better-IRS-T.W.A.T[Remastered].rar - link w opisie GG - a jak nie GG to ma go Zqyx
« Ostatnia zmiana: Lutego 24, 2006, 09:46:53 am wysłana przez themadablues »

[/size]
[/b]

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3463
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #179 dnia: Lutego 24, 2006, 09:25:39 am »
0
Wrażenia na gorąco po kolejnym przesłuchaniu-o wersji extended już mówiłem wiele razy,więc nie będę się powtarzał.Dalej hmm...ciężka sprawa... Po mojemu na pewno jest to składak,możliwe,że ktoś wkleił co nieco z płyty Bucketheada nawet. Krzyk Axla,czyli to,co do czego miałem wcześniej niewielkie wątpliwości teraz podoba mi się coraz bardziej i bardziej pasuje. Generalnie zyskuje chyba po którymś przesłuchaniu.

Tak czy inaczej mamy pełniejszą wersję z krzykiem Axla,a wątpię,żeby to akurat była sprawka fana,bo niby jak?
 To,co po krzyku i ciut wcześniej-"efekt baniek"-moim zdaniem wklejanie na maksa.Niepotrzebne i psujące odbiór piosenki. Generalnie za dużo powtórzeń.Axla stać na więcej.
Ogólnie wierzę,że finalna wersja będzie lepsza,z bardziej pamiętaną gitarką, może nie łagodniejszą,ale mniej plastikową i jakąś konkretną perkusją.
I ...nie czekam na Prostitute,choć oczywiście ściagnę jak będzie-tak na wszelki wypadek :D ,chociaż mam nadzieję,że nikt nie ma ani tej,ani żadnej innej więcej piosenki.

I mam wielką nadzieję,że żaden z fanów nie wpadnie na "genialny" pomysł wysyłania Better do stacji radiowych.To by tylko zaszkodziło piosence.Czekam  na płytę.Mam nadzieję,że już wkrótce będziemy wiedzieć coś więcej o dacie wydania.
« Ostatnia zmiana: Lutego 24, 2006, 09:29:17 am wysłana przez zqyx »
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Ściągnę,kupię,nie przesłucham

Zaczęty przez Zqyx

Odpowiedzi: 63
Wyświetleń: 22487
Ostatnia wiadomość Października 27, 2008, 09:54:12 pm
wysłana przez rose84