Autor Wątek: Guns n' Roses to  (Przeczytany 15744 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3470
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
Guns n' Roses to
« dnia: Sierpnia 19, 2008, 05:36:43 pm »
0
Czym jest dla Was Guns n' Roses? Pytanie pozornie proste,ale ... Do stworzenia tego tematu zainspirowała mnie łania,która w jednym z tematów dała do zrozumienia,że nawet gdyby Gunsi zaczęli grać country to nadal pozostaliby Gunsami i wciąż chciałaby mieć ich płytę.
Przy okazji przecieków widać,jak bardzo czasem się niektórzy z nas różnią w kwestii tego,co jest dobre,a co złe w muzyce,podobnie było już zresztą przy okazji odwiecznego sporu - czy "nowi" Gunsi to nadal Gunsi,czy Gunsi bez Slasha to nadal Gunsi i.t.d. Stąd też pytanie - co według Was jest tym czynnikiem,który sprawia,że Gunsi to Gunsi,którzy Gunsi,to Gunsi,a którzy nie i dlaczego,jaki styl muzyki Gunsów akceptujecie,a jaki nie i kiedy dla Was Gunsi przestaliby być Gunsami.

Dla mnie "sercem" Gunsów był,jest i pozostanie Axl Rose. Nie skończyli się,gdy wyrzucono Adlera,nie skończyli się gdy odszedł Izzy,więc nie mogli się skończyć,gdy z grupy odeszli,bądź zostali wyrzuceni kolejni muzycy. Paradoksalnie najbardziej przyłączyłbym się do tłumu fanów,którzy przychodzili na koncerty z "tabliczkami" Where's Izzy. Nie Duff,czy Slash. Szanuję ich wkład. Ale to Axl i Izzy stworzyli ten zespół,reszta "przyplątała" się później ;) Jasne,bez Slasha,Duffa i innych Gunsi byliby inni,być może wcale bym ich nie słuchał,choć...nie wiem.  Dużo mówi się o tym,że dokonania Slasha są lepsze niż dokonania Axla po "rozpadzie" Gunsów. W części mógłbym się z tym zgodzić,ale... jakie dokonania Slasha? Dokonaniem Slasha byłoby to,co sam stworzył bez zespołu. Dokonaniem Slasha będzie jego solowy album,tak,jak "solowym" materiałem Axla będzie w jakiejś mierze Chinese Democracy,bo chyba wszyscy się zgodzimy,ze choć Axl nie będzie tam multininstrumentalistą,to jednak wizja będzie jego. I choć dla mnie Guns n' Roses to Axl Rose nie znaczy to,że bezkrytycznie będę podchodził i podchodzę do każdego kawałka,jaki stworzył,bądź stworzy. Jeśli coś mi się podoba,to mówię,jeśli nie,również mówię,albo daję temu czemuś szansę. Niektóre utwory Gunsów kiedyś mnie drażniły,denerwowały,wręcz nie mogłem ich słuchać. Tak było chociażby z Bad Obssession,czy Garden of Eden,tak było i może jest z częścią innych piosenek,ale ta różnorodność jest czymś,co podoba mi się w Gunsach. Wiem,że takie płyty,jak Appetite,czy UYI już nie powrócą,ale to,co przyjdzie nie musi wcale być gorsze. Z tym,że płyty z samym country bym chyba nie zniósł :P
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
  • Respect: +8
Odp: Guns n' Roses to
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 19, 2008, 05:38:56 pm »
0
na jednym z forow zagranicznych uzytkownik mial w stopce:

Guns N' Roses is Axl Rose. Listen to Contraband for more information

to tak skrotowo
[size=3.75pt]GUNS AND ROSES[/size]

[size=3.75pt]la banda mas peligrosa del planeta[/size]

www.czlowiekorkiestra.blog.onet.pl

Offline lania

• Zasłużeni
  • Atittude
  • Respect: +10
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 19, 2008, 05:54:40 pm »
+1
Do stworzenia tego tematu zainspirowała mnie łania,która w jednym z tematów dała do zrozumienia,że nawet gdyby Gunsi zaczęli grać country to nadal pozostaliby Gunsami i wciąż chciałaby mieć ich płytę.
Chodziło mi raczej konkretnie o płyte Chinese, cokolwiek się na niej znajdzie to i tak ją kupię. A gdyby całkiem przeszli na country....eeee nie ma takiej możliwości. Choć taka prawda, że kupię wszystko co Axl wyda :>

Offline Moonsun

• Atittude
  • "pirate love is what I'm looking for" ;)))
  • Respect: +5
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 19, 2008, 08:56:21 pm »
0
GN'R dla mnie...
Dawno temu - absolutna miłość i fascynacja mojego życia :wub:
Całkiem niedawno - chwilowy powrót powyższego :sorcerer:
Obecnie - odgrzewany kotlet ;)
Mama, "mamuśka" i "matka" :D

"Wychowanie bez stresu jest iluzją, a jeśli nawet miewa miejsce, to owocuje cierpieniem - tyle że odroczonym w

Offline Pyra

• Prywatny Alkomen Goldie
  • Better
  • ... i don't believe there's no reason ...
  • Respect: +383
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 19, 2008, 09:01:07 pm »
0
Dla mnie Guns N' Roses to przedwszystkim zespół, którego mi w życiu trzabyło :D
Zespół, który zmienił moje życie, moje poglądy, moje zainteresowania, wygląd po części też ;)

WIększy szacunek mam do starego składu aniżeli do obecnego, gdyż od słuchania starych kawałków i oglądania starych koncertów się to zaczęło,..
To, że w zespole nie ma już Duffa, Slasha i innych nie oznacza, że nie akceptuję Gunsów, jednak do nich miałem większą sympatię :)
- Nice boys don't play rock and roll... -

Offline krelke

• Szara Eminecja | Wodopój
  • Administrator
  • Scraped
  • !!! GN'R: Don't you try to stop us now !!!
  • Respect: +250
    • Tomasz Krela
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 19, 2008, 10:53:13 pm »
+1
...hmmm teraz się łapie na tym: GN'R to dowód, że nie realne (koncert na którym byłem) może się urzeczywistnić...rzadko...bardzo...ale może ;)

Offline Kempes

• Knockin On Heavens Door
  • Respect: +12
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 20, 2008, 01:15:17 am »
0
Guns n Roses - zespół mojego życia gdzie każdy charyzmatyczny muzyk był/jest dla mnie ważny (to tak w skrócie wszystkie ochy achy)

ALE - najwazniejszy jest ten przemądrzały, kłótliwy , znienawidzony przez połowe świata AXL

1 Co do Guns n Roses new - wyrazilem zdanie w przeciekach , ze od tej marki oczekuje grania rockowego - nie dokladnie takiego jakie bylo bo wiem ze sie nie da ale w tej samej tonacji

2 Co do Axla - kupie wszystko co wyda, chocby hip hop - taki ze mnie lekki Axlowy moher

Ze wzgledu na punkty 1 i 2 - uwazam ze powinien stworzyc cos innego niz szyld GnR ale to juz pikuś
'' Nice Boys don't play Rock n' Roll ... ''

Offline slasherr

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1063
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 20, 2008, 02:58:03 pm »
0
To większość mojego życia ;)

Offline jack daniel

• Welcome to the jungle
  • *
  • SUCK MY FUCKIN' DICK
  • Respect: 0
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 21, 2008, 10:19:36 pm »
0
esencja rock n' rolla
Nie ważne gdzie, ważne z kim ...

Offline NeoXX

• Fan. Nie fanatyk.
  • Respect: -1
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 23, 2008, 09:39:48 pm »
0
2 Co do Axla - kupie wszystko co wyda, chocby hip hop - taki ze mnie lekki Axlowy moher

Stary, nie martw się. Nie wróżę Ci dużych wydatków.  :sorcerer:

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3470
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 30, 2008, 07:32:13 am »
0
A jeśli chodzi o styl. Czy jest coś,czego w wykonaniu Gn'R nie zaakceptujecie? Nowe kawałki np. taki Shackler's revange różnią się dosyć od tego,do czego spora część z nas jest przyzwyczajona. Axl mówił o tym na przyjęciu u Korna: Będziecie mówić,że to nie brzmi jak Guns n' Roses,że to nie brzmi jak Axl Rose.

Czy mimo to zaakceptujecie ze względu na Axla i/lub nazwę zespołu wszystko to,co wyjdzie,nie ważne w jakim stylu muzycznym? Czy Gunsi to tylko nazwa/Axl,czy jednak również określona muzyka? Czy w nowych kawałkach słyszycie "ducha" Gn'R? W jakich?
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

SSolid

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 30, 2008, 02:55:44 pm »
0
starych piosenek nie slucham, kiedys sie tym jaralem a teraz imo to gowno nieprzecietne, z nowych tylko ChD i to tak wlasciwie ostatni przeciek ktory mam ( ten sprzed roku bodajze ), nowych nie sciagam bo mnie to nie interesuje. Nie potrafia wydac plyty - trudno.

Offline EroticJesus

• All Pigs Must Die/Brain Dead
  • Respect: -2
    • http://img147.imageshack.us/img147/3038/ownedwa2mq8qj0.png
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 30, 2008, 08:40:16 pm »
0
Czy mimo to zaakceptujecie ze względu na Axla i/lub nazwę zespołu wszystko to,co wyjdzie,nie ważne w jakim stylu muzycznym?
NAni nie ze względu na Axla, ani ze względu na nazwe. Ważne jest jedno-muzyka. A muzycy są wyborowi. Dlatego o zawartość ChD sie tak bardzo nie boje.
Czy Gunsi to tylko nazwa/Axl,czy jednak również określona muzyka?
GNR to Axl Rose, Axl Rose to GNR
Czy w nowych kawałkach słyszycie "ducha" Gn'R? W jakich?
TWAT, ChD, Message For You, The Blues, Catcher In The Rye, If The World.
Elvis Presley And The Soul Monster!!!
Chinese Democracy Rocks! Don't You Try To Stop Us Now!

Sometimes I feel like
There's nothing that's stopping me  All things are possible  I am unstoppable

Offline baddream

• Paradise City
  • You Don't Know Who You Can Trust Now
  • Respect: +98
« Odpowiedź #13 dnia: Września 13, 2008, 06:57:29 pm »
0
dla mnie Guns N Roses to legenda rocka, zespół który potrafi skutecznie podnieść na duchu i zmotywować do działania. Piosenki, które zespół napisał wiele lat temu potrafią także uspokoić i towarzyszyc w melancholijnych chwilach. Cenie ich za ponad czasowość i bezpośredniość w tekstach, które są ostre i łagodne zarazem. Obecnie Guns N Roses to nowy zespół z legendarnym wokalistą, który daj ogromnego kopa swoją nową muzyką. Głos Axla jest dla mnie mocniejszy dzięki chrypce i jeszcze zwiększa siłe piosenki. Naprawde ciesze się ze po wszystkich tych problemach zespół umiał się zatrzymać, zacząć działać od nowa. Za pare lat Gunsi znów staną sie legendarnym zespołem w nowym składzie dzięki ponadczasowej muzyce i pięknym tekstom. Guns N Roses mimo wielu lat, nadal to grupa która w stanie jest wiele namieszać na rynku i nakopać starym wilkom.
Kiedy Chińska Demokracja zaleje świat, to nastąpi wówczas Armaggedon, Korea Płd i Płn połączy się w imie braterstwa, Stany przestaną ciągnąć ropę z bliskiego wschodu.

Offline Maro2

• Garden Of Eden
  • WHYNO
  • Respect: +111
    • OLD CHOPPER
« Odpowiedź #14 dnia: Września 13, 2008, 07:07:35 pm »
0
GNR to Guns N'Roses czyli pistolety i róże (dla tych co nie znają angielskiego). A te pistolety i róże to dla mnie już tylko głos Axla. Jakiś czas temu gdy z przecieków dostępne były tylko koncertowe  Rhiad and the Bedouins czy Silk Warms myslałem sobie " Sorry Axl, ale na mnie już nie licz". Dopiero potem jak wychodziły kolejne numery : Better, Citr, CD, Prostitute czy w końcu Schackler's Revange przekonałem się, że dla mnie liczy się głos Axla. Bo to jego wokal raz rani jak pistolet a raz koi jak płatki róży. Bez względu kto będzie z nim grał, GNR to zawsze będzie AXL ROSE.
OLD CHOPPER R.I.P. (2010-2018)
===---===WHYNO===---===

guns / kid rock

Zaczęty przez krzysiekna

Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 4325
Ostatnia wiadomość Marca 04, 2010, 12:42:49 pm
wysłana przez krzysiekna