Ja sam nie wiem, to że Ashba nie potrafi zagrać IRS i TIL tak samo jest związane , z charakterystycznym stylem gry Fincka i też ustawieniem gitary. Ashba ma przystawki Seymour Duncan Alnico Pro II i dają one ciepłe bluesowe brzmienie dokładnie takie jakie miał w GN'R Slash, Finck grał zupełnie inaczej, jednak kawałki Fincka nie są zaawansowane technicznie, ale gra za to z ogromną duszą - solo z TIL jest niesamowicie emocjonalne i pełne pasji, a Axl sam powiedział, że Finck nagrał również solo w stylu SRV na nową płytę , czyli można stwierdzić że ma feeling niesamowity.
Ashba pasuje lepiej do zespołu, gdyż gra stare kawałki GN'R bardzo dokładnie i brzmią niesamowicie dzięki temu, ale są one bliskie stylistycznie stylowi jakim gra na codzień dlatego trudności w tej chwili mogą mu sprawiać kawałki z Chinese Democracy.
Chociaż uwielbiam Buckethead-a to ten skład gitarzystów też uważam za najlepszy, mam nadzieję że nagrają materiał nowy. Wszystko byłoby idealnie gdy za bębnami usiadł jeszcze Brian.
P.S Douger akurat solo od NR grał bardzo przyzwoicie najgorzej mu SCOM wychodziło, ale głównie przez set-up jaki używał na gitarze, ale to jak grają teraz solo na dwóch gitarzystów jest dla mnie niesamowite i lepsze od oryginału.