Jako jeden z przedstawicieli gimbazy na NightrainStation pragnę się wypowiedzieć.
A więc:
1. Jeśli chodzi o logo, dam Wam taki prosty przykład. Czy jest tu ktoś kto kiedykolwiek miał na sobie logo np. Adidas? Puma? Nike? Tak? No ok. A teraz proszę niech ta osoba przytoczy mi historię tej marki, założycieli, obecnych właścicieli itp.
No właśnie...to jest praktycznie taka sama sytuacja
I czy fakt, że założycie buty, koszulke, spodnie czy coś innego jakiejś tam firmy koniecznie musi oznaczać, że jesteście jej fanami? Fanami, którzy wiedzą wszystko na ten temat itd.? Myślę, że nie...
2. Gunsi jako zespół dla gimbazy... Taka jest powszechna opinia na temat Guns N' Roses wśród licealistów (nie chcę nikogo urazić, w pewnym sensie o ogóle 'tró metali' itp.). Dlaczego? No bo nie grają tak mocno jak Metallica, nie mają tak pasjonującej historii jak Iron Maiden, bo nie są tak fajni jak AC/DC czy Slayer.
A jednak w gimnazjach Guns N' Roses popularne jest z nazwy, ewentualnie logo (Bo ktoś tam w szkole coś kiedyś gadał). Czasem z utworów takich jak Don't Cry, November Rain, Patience, Knockin' On Heavens Door.
3. Jestem gimbusem. Wiekowo. Nie wiem czy ja, jako ja podciągam się pod gimbusa czy jeszcze/już nie. Tak czy inaczej przez trzy lata poznałem jedną osobę, która naprawdę jest fanem GN'R. Gimbusy spoza mojej szkoły to osoby stąd.
4. Gunsów zacząłem słuchać w podstawówce. Ale o tym jak poznałem itd. nie będę się tu wypowiadał. Zapraszam do mojego profilu ('O Mnie').
5. Nie bądźcie tacy zamknięci
Nie tylko Wy słuchacie i interesujecie się GN'R