Zupełnie nie wiem, gdzie to wrzucić, w każdym razie…
W tych dniach pojawił się na YT filmik, w którym Vicky Hamilton, była menedżer Guns N’ Roses, pokazuje co ciekawsze miejsca na Sunset Strip, opisane też w jej książce, „Appetite for Dysfunction”.
I tak…
2’30 – sklep, w którym Vicky poznała Motley Crue, i mieszkanie, w którym na początku mieszkali muzycy z zespołu.
9’00 – mieszkanie, które Vicky dzieliła z GNR. Hamilton twierdzi, że najpierw poznała Slasha (było to jeszcze w czasach Black Sheep), a potem pewnego dnia Axl skontaktował się z nią telefonicznie i zaproponował, żeby zorganizowała im koncerty. Kilka godzin później Axl i Izzy byli już w domu Vicky i puszczali jej swoje demówki (Vicky była zachwycona).
10’30 – okno mieszkania, w którym Vicky wysłuchała demówek „Paradise City”, „Think About You” i „Back Off Bitch”. Demówki „November Rain” wysłuchała z kolei w atelier, w którym Gunsi realizowali sesję fotograficzną na okładkę „Music Connection”.
Hamilton powiedziała wtedy do Axla: „Nie wiedziałam, że potrafisz tak grać na fortepianie”, a on spojrzał na nią znad okularów słonecznych i rzucił: „Wielu rzeczy o mnie nie wiesz”.
Parę początkowo planowanych wspólnych dni zmieniło się w półroczne mieszkanie pod jednym dachem. U Vicky mieszkali wszyscy z wyjątkiem Duffa, który pomieszkiwał gdzie indziej.
12’00 – basen przed lokalem, w którym Gunsi mieszkali (Vicky wspomina dzień, kiedy przygotowywali transparenty na koncert i wszystko, włącznie z wodą, zabrudzili tuszem, wyprowadzając z równowagi właściciela), i dach, na który wychodzili, żeby robić to, na co Vicky nie pozwalała w domu (narkotyki).
13’00 – Whisky i schody prowadzące na dach lokalu. Tuż przed podpisaniem kontraktu na „Appetite For Destruction” Axl miał tam pójść tam, żeby szukać swoich szkieł kontaktowych.
Vicky wspomina też przesłuchanie Slasha do Poison (w którym uczestniczyła). Slash jasno zaznaczył, że nie będzie się malował i nie zgodzi się na żaden glamowy pseudonim artystyczny.
15’40 – Rainbow, ówczesna siedziba Geffena i gabinetu Vicky.
21’30 – miejsce, w którym Gunsi pomieszkiwali, zanim przeprowadzili się do Vicky.
Filmik:
Transkrypcja na podstawie:
Sex,Drugs and Guns N' Roses Italia