Rod Jackson: Chris Cornell mógł śpiewać w Slash's Snakepit Rod Jackson, wokalista Slash’s Snakepit, zdradził, że Chris Cornell był jednym z wielu wokalistów, którzy zjawili się na przesłuchaniach do zespołu Slasha.
„Johnny [Griparic, który zagrał na gitarze basowej na drugim i ostatnim albumie Snakepit, „Ain’t Life Grand” z 2000 roku] i ja graliśmy kiedyś razem i on zapytał: ‘Hej, Rod, nie miałbyś ochoty zagrać z nami?’. Pomyślałem ‘Slash’, ‘Snakepit’, dodałem dwa do dwóch i odparłem: ‘Jasne!’. Poszedłem więc na przesłuchania i zastałem tam jakichś trzystu wokalistów. Jednym z nich był Chris Cornell, niech Bóg ma go w swojej opiece”.
„Znalazłem się w świecie Slasha i to było coś wielkiego. Uświadomiłem to sobie zaraz na początku. Dali mi kasetę, bo wtedy używało się jeszcze kaset, a ja wróciłem z nią do domu, wysłuchałem piosenek i powiedziałem sobie: ‘Muszę dać z siebie wszystko i stworzyć świetny kawałek’. Wiedziałem, że przesłuchali mnóstwo wokalistów i że gdybym nie dał z siebie wszystkiego, odprawiliby mnie. Mogę powiedzieć, że uczęszczałem na jeden z najlepszych uniwersytetów na świecie. Uniwersytet Slasha. Nauczyłem się tam wielu dobrych rzeczy. I wielu złych”.
Źródło:
http://rockandrollgarage.com/rod-jackson-reveals-chris-cornell-auditioned-slashs-snakepit/
Post Merge: Stycznia 28, 2018, 06:34:39 pm
Gunsi - i nie tylko - w wersji Lego.
(Słynne klocki kończą dzisiaj 60 lat.)